Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Trzymanie kasku w bagażniku pod siodłem

Gdzie przechowujesz kask?  

112 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W lato kask trzymam w kuferku.

W zimę w szafie.

A tak w ogóle to i kurtkę trzymam w schowku pod siedzeniem. !kisss

Pozdrawiam

Opublikowano

Kask? A co to?

:-) Staram się nie wozić przyczepianego kufra i pchać wszystko (w tym i kask) pod siedzenie. Zabieram go do domu/pracy tylko wtedy, kiedy mam usyfioną szybkę i muszę ja odpucować. No i po deszczu, by odparował.

Mnie to też zdziwiło, że jakoś nic nie śmiardnie. Ani rękawice, ani kask. Moze to wynik sporej "nieszczelności" kanapy, może wynik tego, że po jeździe wnętrze bagażnika jest ciepłe i wszystko odparowuje, a może materiałów z których zrobiona jest wyściółka.

• Klubowicze
Opublikowano

Jak skuter stoi w garażu to kask lezy sobie spokojnie na półce w pokrowcu żeby się nie kurzył, jak jestem na wyjeżdzie lub gdzieś parkuję pod chmurką to wkładam pod kanapę lub do kufra centralnego, nie chce misie go nosić, chyba że ani pod kanapą ani w kufrze nie ma miejsca.

Opublikowano

Ja od tego tygodnia praktykuję pokrowiec+półka w domu. Poprzednia szybka przeżyła sezon jeden. Wymieniłem szybę i zobaczymy, czy mniej się zniszczy jak będzie w domu ;-)

Zapachów żadnych nie miałem nigdy pomimo braku wyściółki w bagażniku...

Opublikowano

Nigdy nie przykładałem znaczącej wagi do przechowywania kasku ;)

Obecnie z powodu zbyt małego schowka, muszę trzymać kask na zewnątrz. Jednak jeśli bym mógł, zostawiałbym go normalnie w schowku ;)

Opublikowano

nie zwracam zbytniej uwagi gdzie trzymam kask - 50% w schowku i 50% poza squtem

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Gdy kupie sobie jakiegoś wypasa to pewnie będę go zabierał do domu, ale tymczasem mój ląduje pod kanapą.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie mam wypasa ale ponieważ kask zakładam na głowę to staram się zabierać go do domu :lol:

Opublikowano

Skuta trzymam na parkingu pod pokrowcem a pod kanapa kask.Jeszcze nigdny nie poczulem z niego wilgoci,stechlizny itp.

Na zime akuta do garazu a kask do domu.

pozdro

Opublikowano

Zdecydowanie w otwartym kuferku centralnym, chyba że jestem w pracy lub na zakupach to kuferek lub siedzenie w zależności od inwencji twórczej !YES

• Klubowicze
Opublikowano
Gdy kupie sobie jakiegoś wypasa to pewnie będę go zabierał do domu, ale tymczasem mój ląduje pod kanapą.

To nie jest kwestia wypasa to jest przyzwyczajenie. Ja kask niezależnie od tego jaki miałem wcześniej zawsze zabieram do domu

Opublikowano
Nie mam wypasa ale ponieważ kask zakładam na głowę to staram się zabierać go do domu !gora

Ja swoj kask też zakładam na głowe :rolleyes:.

Mój skuter stoi w ogrzewanym pomieszczeniu więc żadna wilgoć nie wchodzi w grę.Chodziło mi tylko o to, że pod siedzeniem napewno łatwiej o zadrapania kasku niż w domu na półce, a na nowego człowiek zawsze bardziej dmucha i chucha :lol:

Opublikowano

Ja swój kask trzymam z reguły pod siedziskiem. Czasami biorę do domu. Warto wywietrzyć czasami !happybth

Jak przypinam kufer zdarza się też w kufrze

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli wiem że będę kogoś woził, to trzymam zapasowy kask w kufrze centralnym

Ale swój trzymam w Garażu :lol: