Robzone Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Moim zdaniem rozmiar L z Lidla jest idealnie dopasowany do AN400 K8. Ani za duzy ani za maly, po prostu w sam raz.
Klubowicze Jack Opublikowano 6 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 6 Listopada 2012 Niemalowane tworzywa potrafią ulec szybkiej degradacji pod wpływem długotrwałego działania promieni słonecznych (od zmatowienia po zmianę kształtu). To prawda. W Kymcolocie (XC) miałem pofałdowany/pomarszczony od słońca dekielek z logo na kierownicy oraz mocno wyblakłą osłonę przekroku.. Ale "Susuki" ma chyba trochę lepsze plastiki...
przemas Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Może i ma. Ja jednak wolę nie sprawdzać...
Klubowicze Jack Opublikowano 7 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 7 Listopada 2012 A propos kondona na siodło. Do Kymcolota zrobiłem sobie taką "skarpetę" z czarnej folii budowlanej posklejanej szarą taśmą. Taśma była od spodu (pod siodłem), więc nawet nie wyglądało to bardzo tragicznie. Krawędzie otworków na uchwyty zamka też trzeba obkleić taśmą. Zakładałem to parkując pod fabryką, jak zanosiło się na deszcz, albo na noc, jeśli wiedziałem, że zaraz rano znów ruszam. Patent godny polecenia. Jednak na dłuższe parkowanie zawsze wolałem wciągnąć pokrowiec. Czy to przed słońcem, czy to przed kurzem. Jakoś tak pod kołderką skuterek wygląda bardziej... no, bardziej (bezpieczniej może, czy jakoś tak). Teraz do SW jakoś na razie nie było czasu zrobić kondonka. Będzie trochę trudniej bo siodło większe i ma bardziej skomplikowany kształt (zadupek dla pasożyta ). Może w zimę znajdę czas.
Klubowicze Domel Opublikowano 7 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja drugi sezon używam tego pokrowca http://moto.allegro....2742219375.html i jestem z niego super zadowolony. Jest oddychający - nie zauważyłem nigdy tzw. pocenia sie moto od środka, wytrzymałość pierwsza klasa, co prawda na zewnątrz był używany jedynie do pierwszych śniegów ale dał radę nie jednej wiosennej czy jesiennej zawierusze. Nie jest może najtańszy ale polecam i jak będę kupował nastepny to tylko taki. Do swojego Burka brałem XL i jest ok.
slepy Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Używałem OxfordXL barwy camo ale na zimę idę w coś takiego: http://www.bagster.p...r-xl-szary.html ja również oxford L i jest ok tylko na 250 ale ten pomysł z pokrowcem na stelażu mi się podoba, tylko trzeba mieć miejsce pod domem i cena trochę mniej zadowalająca, do podjęcia ostatecznej decyzji poczekam na recenzję z eksploatacji takiego wynalazku
Klubowicze Jack Opublikowano 7 Listopada 2012 Klubowicze Opublikowano 7 Listopada 2012 Ten mini-garaż na stelażu to super patent... pod warunkiem, że to się będzie kupy trzymało na wietrze. (Kupy... tfu!). Mi by takie coś pasowało, bo mam swoją miejscówkę na strzeżonym parkingu. Jakoś mi się jednak wydaje, że przy większym wietrze pręty stelaża się powyginają i będzie doopa nie garaż. Jak by ktoś przetestował, to bardzo chętnie czekam na opinie.
ptaku_1 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Panowie ale na zime to ani pokrowiec ani materialowy garaz szkoda sprzeta, lepiej sie popytac, poszukac, zawsze sie znajdzie jakis garaz na przewzimowanie. Dla chcacego nic trudnego.
emge Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Dokładnie. U nas w GD stoi przy głównej ulicy chyba od nowości X8 evo przez calusieńki rok. Aż się serce kraje jak to błoto z solą na niego leci pomimo, że stoi w pokrowcu. Wystarczyło by nim zjechać na zimę do Manhattanu.
Bosy Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Panowie ale na zime to ani pokrowiec ani materialowy garaz szkoda sprzeta, lepiej sie popytac, poszukac, zawsze sie znajdzie jakis garaz na przewzimowanie. Dla chcacego nic trudnego. Prawda. W każdym garażu pod blokiem są puste przestrzenie, jakieś wnęki, etc. Pamietam, że kiedyś, gdy potrzebowałem przezimować 50-tkę, to po prostu rozlepiłem na osiedlu kilka ogłoszeń i na drugi dzień miałem pozytywny odzew.
morgan2000 Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Taki przenośny garaż (plandeka) wg. mnie jest przydatny nie tylko zimą,ale także latem. W trasie zawsze można chronić motocykl choćby przed deszczem
wize60 Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Pokrowiec nie tylko latem przed deszczem ale może od słońca bardziej szkodliwego plastikom niż deszcz.
Rekomendowane odpowiedzi