Skocz do zawartości
Forum Burgmania

I kolejna kraksa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kacza, nie poddawaj się, zdrowiej szybko i skutecznie.

Będę o Tobie pamiętał.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Mareczek

4

• dr.big

2

• Kacza

2

• Pleban

2

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Kopytko
Opublikowano

Życzę zdrówka i raz jeszcze zdrówka! !vampire

Opublikowano

Witam,

Dziękuję wszystkim za pozdrowienia i życzenia. Tak jak Dee Jay napisał fatum nieuważnych kierowców katamaranów. Wszystko stało się niewyobrażalnie szybko. Jechałem ul. Wielkopolsk? w Gdyni, dojeżdżaj?c do ?wiateł paliły się ?wiatła czerwone. Dwa pasy zajęte więc moim celem był ?rodek. Było mokro i ?lisko, więc moja prędko?ć była ograniczona, na 100% nie więcej niż 60. Gdy wychodziłem z zakrętu jeszcze patrzyłem na budzik. Widziałem, że jedno auto powoli zjeżdża do ?rodka i zajeżdża mi drogę. Nacisn?łem delikatnie na heble z przewag? przedniego i delikatnie nasilaj?c. W końcu moja super tylna opona Mezzeler trafiła na biały pas lub ł?czenie asfaltu. Wtedy uciekł mi tył, próbowałem odpuszczać hamulec, ale niestety motocykl był już w pozycji do ?lizgu.

Pu?ciłem motocykl a sam na brzuchu sun?łem w stronę samochodu. Na pewno uderzyłem barkiem i głow? w auto, a motocykl zatrzymał się na drugim aucie.

Odr razu gdy się zatrzymałem sprawdziłem czy mogę ruszać kończynami. Na szczę?cie z tym było wszystko ok.

Po chwili zauważyłem, że zaczęło mi się robić duszno i nie mogłem nabrać powietrza.

W tym momencie ze złamanym obojczykiem, co? z kręgosłupem i siedmioma złamanymi żebrami zacz?łem sam na ulicy przewracać się na plecy.

I tak trafiłem na oddział neurochirurgii.

Lekarze stwierdzili uszkodzenie kręgosłupa, złamanie 7 żeber, krew w płucach (w 70%), zbicie nerki i ogólne potłuczenia wewnętrzne nie wpływaj?ce znacznym stopniu na moje zdrowie.

Czeka mnie długa rehabilitacja a mój motocykl będzie stał i czekał na wskrzeszenie.

Na pewno nie zrezygnuje z jazdy motocyklami , ale niestety będę musiał zrobić sobie mał? przerwę.

Trzymajcie kciuki za mój szybki powrót do zdrowia.

Pozdrawiam, Maciek

Opublikowano

Jak juz dorwales sie do netu, to nie jest zle :D . Oczywiscie ze trzymamy kciuki !TAZ .

Opublikowano

Bardzo sie cięszę , że jest optymizm w Twoim po?cie :D Wszystko będzie dobrze, a mam nadzieję, że przy Twoim pozytywnym my?leniu niedługo do nas doł?czysz i z u?miechem przy !TAZ będziesz nam przedstawiał cała historię. Wracaj szybko do zdrowia!

Opublikowano

Kacza

życzę szybkiego powrotu do zdrowia i trzymam kciuki za szybk? rehabilitację !TAZ

Gość Lukkkkk
Opublikowano

Nie znamy się ale trzymam kciuki MOCNO! Powodzenia!

Super, że tak to się "dobrze" b?dĽ co b?dĽ skończyło!

Pozdrowionka z Poznania

Opublikowano

Powiem szczerze. Bałem się o Ciebie jak usłyszałem o szlifie.

Maciek. Chwyciłe? Pana Boga za nogi.

Stawaj na nogi chłopie. Trzymamy kciuki !TAZ

• Administrator
Opublikowano

Ehhh te pasy w 3M i ta paskudna farba, to chyba jedyne miasto gdzie jeszcze maluja tym badziewiem. Trzymam kciuki zebys sie jak najszybciej wylizal, a moto no coz naprawi sie grunt ze coraz lepiej z toba

• Administrator
Opublikowano

Podziwiam, że w zasadzie chwile po poważnym wypadku piszesz, że nie zrezygnujesz z jazdy jedno?ladami- to się nie często zdarza.

Kacza> rehabilituj się dokładnie. Zadbaj szczególnie o kręgosłup.

Wracaj szybko do zdrowia !TAZ

Opublikowano

Ciesze sie ze juz lepiej sie czujesz !happybth

Teraz tylko szybko nabieraj sił, trzymam kciuki

pozdrowionka

Opublikowano

Zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymaj sie. Shaggy

Opublikowano

Lekarze stwierdzili uszkodzenie kręgosłupa, złamanie 7 żeber, krew w płucach (w 70%), zbicie nerki i ogólne potłuczenia wewnętrzne nie wpływaj?ce znacznym stopniu na moje zdrowie.

Czeka mnie długa rehabilitacja a mój motocykl będzie stał i czekał na wskrzeszenie.

Na pewno nie zrezygnuje z jazdy motocyklami , ale niestety będę musiał zrobić sobie mał? przerwę.

Trzymajcie kciuki za mój szybki powrót do zdrowia.

medycyna__10_.gif

Byłem , widziałem ,pogadałem - po?miali?my się trochę. Nie jest tak cudownie jak można by się domy?lać. Maćka czekaj? jeszcze jedna operacja kręgosłupa ale żeby do niej doszło w?troba musi jemu się zregenerować, (pami?tka po przebytym jakim? choróbsku). :rolleyes:

Humor nie odszedł od niego wręcz przeciwnie ( narasta ) a szczególnie jak młoda pielęgniarka pomaga przy wydaleniach fizjologicznych np.(kaczka dla Kaczki)

:lol::):)

Opublikowano

Wracaj do zdrowia jak najszybciej. Dziekuje za optymizm i za informacje. Pozdrowienia ze Szczecina.

Opublikowano

fajnie kurna Mareczek - połamie Ci 1 żebro żeby? zobaczył co znaczy "?miech" w tym stanie.

Kto to przechodził to wie, że nie ogl?da się komedii i nie słucha kawałow.

Wracaj chlopaku do zdrowia. Pozdrawiam

Opublikowano
fajnie kurna Mareczek - połamie Ci 1 żebro żeby? zobaczył co znaczy "?miech" w tym stanie.

Kto to przechodził to wie, że nie ogl?da się komedii i nie słucha kawałow.

Nie będę dyskutował ,kilka lat temu miałem wypadek i wiem jak to jest być w szpitalu i być przez miesi?c non stop dobrze „naćpany”chemist.gif

Maćku wracaj do zdrowia!

• Sympatycy
Opublikowano

Wracaj szybko do zdrowia.Dla pocieszenia napiszę Ci że na pocz?tku lat 90tych w przeci?gu trzech lat miałem dwa zdarzenia drogowe,tylko z mojej winy ,czyli głupoty.Za pierwszym razem obojczyk w trzech miejscach przemieszczony,za drugim razem w pięciu miejscach trafiony.Oczywi?cie gips do pasa,leżenie 1,5ra miesi?ca za każdym razem.Tak miało być a w rzeczywisto?ci koledzy po tygodniu naprawili mi MZ 251 i namówili abym jechał z nimi na biwak.A co,nie pojadę!Pojechałem ciało w gipsie,gaz dodawałem tylko dłoni? i dokulałem się nad morze.E troszkę się rozpisałem.Sorki nie będę nudził.Jeszcze raz -wracaj szybko do zdrowia i nie poddawaj się.

• Klubowicze
Opublikowano

No ładnie Kacza

szybkiego powrotu do zdrowia

Uzbrojenia się w cierpliwo?ć i wytrwałej rehabilitacji bo z kręgosłupem nie ma żartów.

szybkiego powrotu na maxi (w ramach rozs?dku)

najważniejsze że się nie podłamałe? i dopisuje humor jak napisał Mareczek to dużo daję przy wracaniu do sił wiem co? bo troche po szpitalach się potułałem (ł?cznie chyba 2 czy 3 lata)

jeszcze raz szybkiego powrotu do zdrowia i regeneracji sił do dalszego kontynuowania pasji skuterowej !OKK :blink:whist

Opublikowano

Nie znam lecz pozdrawiam i zdrówka życzę migiem! I ten kręgosłup rób w dobrym serwis... znaczy się rehabilituj go solidnie, bo jak si?dzie to tylko.... Maxi Ci zostanie i z "normalnego" motocykla nici, no może jaki? czoperek ;-)

Pozdro i zdrowia raz jeszcze pełnego!

Opublikowano

Kacza – Maciek ale Tobie się traciło (20)urodzinki spędzić w szpitalu.

Na pewno odwiedzaj?cych Ciebie dzisiaj jest cała masa- dziewczyn !OK :blink:whist

szpital.jpg

Maćku 100 Lat !scooter !tut !tut zdrowiej jak najszybciej.

Marysia & Marek

Opublikowano

Dziekuje wszystkim za pozdrowienia i wsparcie duchowe. :) Udalo mi sie dorwac laptopa od kolegi lezacego obok wiec pisze :) Zdrowko hmm ... dzis maja byc wyniki , ktore zadecyduja kiedy mam miec kolejna operacje na kregoslup . Stan ogolny mojego zdrowia jest wporzadku poza ciaglym bolem przez uciskanie jednej z 7 srob. Czeka mnie dluuga rechabilitacja, a powrot do 2kolek na pewno bedzie . . . i teraz na pewno do maxi . . . z wzgledow kregoslupowych .. chodz zastanawiam sie czy jest to dobry pomysl ze wzgledu na pozycje siedzaca i bardizej obciazajaca kregoslup. Zobaczymy . Pozdrawiam wszystkich whist