Skocz do zawartości
Forum Burgmania

spalanie w AN250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam AN250 K1 od paru dni lecz nie dostałem do niego instrukcji po polsku. Czy kto? mi może powiedziec jakie jest ?rednie spalanie tego AN i jaka jest ekonomiczna prędko?c?

Opublikowano

Dzisiaj przy tankowaniu sprawdzałem w moim AN250 - spalił mi 4,3 l /100km. Z tym że cały czas w Warszawskich korkach czyli start z pod ?wiateł i stop pod następnymi. W trasie pewnie będzie z pół litra mniej. Powinien chyba palić nieco mniej ale ja raczej ekonomicznie nie jeżdżę więc chyba w normie.

Gość seba_misio
Opublikowano
Witam!

Mam AN250 K1 od paru dni lecz nie dostałem do niego instrukcji po polsku. Czy kto? mi może powiedziec jakie jest ?rednie spalanie tego AN i jaka jest ekonomiczna prędko?c?

Mój AN 400 w mie?cie Warszawka spalił 3.9l/100km

Opublikowano

moj tez pali okolo 4,3 litra na 100 czyli norma juz nie mowiac ile rzere oleju:D

Opublikowano

No proszę, ja oleju nigdy nie musiałem dolewać między wymianami. Wymieniam raz w roku.

Opublikowano

Wiatm moja AN250 spala pomiędzy 3,3 a 4 litry na 100 km ... w zależno?ci od warunków ... ale raczej nie przekraczam 4 l/100 ?rednio około 3,7 l/100 km.

Pozdrawiam

Opublikowano

W moim przypadku Warszawa.

Przy oporowym częstoskurczu prawej ręki max 4,5l

Przy jeĽdzie super ekonomicznej max 3,2l

Trasa jeszcze się nie zapuszczałem.

Opublikowano

też miałem an 250 palił przy delikatnej jeĽdzie po mie?cie 3,5

natomiast na trasie jak go pogoniłem 110-120km/h to 4,3 i nigdy nie przekroczył tej warto?ci :lol: