Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Pytanie o B650 cenowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nie s?dzicie że ceny na allegro s? trochę małe jak na B650 ?

http://moto.allegro.pl/item528870477_suzuk...dyfikowany.html np ten tzn sprawa sie wyja?niła napisałem maila czy mogę przyjechać i ogl?dnać a go?ć do mnie że nie ma czasu a ja mówie to powodzenia w sprzedaży :)

ogolnie tak jak już pisałem na forum szukam B400/650 albo SW (już z jednym kolegom będę gadał dzi? wieczorem ma srebrnego SW 600 )

ale ceny jako? ?miesznie spadły czyżby wszystko bite ? ;)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1121124 np. to ... itd.. masa tego ...

Co o tym my?licie ? Bo spalania 400 / 650 czy SW tak bardzo się nie rózni? :)

Ogólnie pytanie czy ceny tak faktycznie spadły czy faktycznie 90% bitych ;)

Opublikowano

Swoja sztuke oddam za 13 000 bez problemu - miała malowane 3 plastiki i wymienane lampy przod - fotki uszkodzen do wgl?du.

Takie chyba s? ceny, chociaż chyba mało kto jest na tyle uczciwy aby dokładnie pisać wszystko w ogłoszeniu - kilka kupnych sztuk pamiętam i kr?ż? na allegro od dłuższego czasu.

Ogólnie ceny 650tek w ostatnim roku sporo zleciały. Za 13-15 000 mozna kupic ładna sztuke, czasam nawet K4 w Executivie.

• Klubowicze
Opublikowano

Wydaje się w opisie że wszystko w porz?dku, my?lę ż warto pojechać i zobaczy? w drugim nawet można potargować. Cena też OK!!!!!!!!

Opublikowano

Ciekawe :) wydawało mi się że to jako? dziwnie wygl?da a tu proszę... :)

rudy mówisz że swoja oddasz kolego za 13 ? :) pokaż wiecej fotek i info na pw co i jaki to motorek ... ;)

bilety a tobie jak sie spisuje SW ? bo wła?nie dumam pomiędzy dwoma z czego chyba SW jest lepsza na miasto ;) a u mnie miasto będzie w przewadze

Opublikowano

Silvery chyba jeszcze bardziej poleciały w dół. Ja swojego 2001 pacn?łem za 10500 ale kupuj?cy w cenie miał transport 230 kilometrów pod drzwi swego domu.

Ale na szczescie taniej? wszystkie maszyny, więc swój taniej sprzedajemy, ale następnego też taniej kupujemy. Taki lajf :)

Opublikowano

Tylko jechac, ogladac i jeszcze raz ogladac... Swojego czasu widzialem "bezwypadkowego", odpicowanego AN650 na allegro, na ktorym wczesniejszy wlasciciel mial wypadek (skrzywiona rama :) ) i sprzedal go w Niemczech za 1000 euro. Cena na allegro byla oczywiscie jak za bezwypadkowa "igielke" :) , a o paciaku nie bylo ani slowa. I co dziwne skuter na zdjeciach wygladal naprawde dobrze. Tylko ze ja widzialem tez te powypadkowe :) ...

Sprzedajacy porobil nawet fotki ksiazki serwisowej, w ktorej byl wczesniejszy wlasciciel i jego adres, ale rozpoznany zostal po czym innym...

Ogolnie chce powiedziec, przed kupnem warto naprawde doooobrze wszystko obejrzec, bo jak czytam czasami (czesto?) w ogloszeniach o "dobrych" i "idealnych" stanach, to zazwyczaj smiac mi sie chce, zwlaszcza jesli pojazd jest tanszy od przecietnej ;) . Po prostu wychodze z zalozenia, ze nic nie bierze sie z powietrza, nawet cena ;) .

A tu fotki tego "idealnego" Burgmana KLIK przed wypolerowaniem do sprzedazy !piwko .

Opublikowano
Szkoda że już sprzedałe? :)

A ja się cieszę :) Sprzedać skuter w mroĽnym styczniu, w dobie kryzysu globalnego nie jest łatwo. A kupuj?cy był mega dobry. Po prostu zadzwonił, że na zdjęciach na allegro mu sie podoba i go kupuje. Wpłacił mi przelewem zaliczkę, w dniu dostarczenia maszyny na jego adres, przelał resztę kasy, a maszynę zobaczył dopiero jak j? zprowadziłem z busa pod jego domem. Dla mnie mega gigant !!!

Opublikowano

dlatego ja bym chciał kupić od forumowicza (auto tak kupiłem i jestem zadowolony) może moto sie uda kto? tu sprzedaje SW :) miałem z nim gadać wieczorem ale jak narazie cisza... :)

• Klubowicze
Opublikowano

Osobi?cie zakupy polecam u s?siadów i tylko z domu wypytasz wszystko i niemog? ciebie okłamać. Mój SW kupiłem od niemca miał 7 tkm, jestem super zadowolony model z ABS, wszystkie przegl?dy ani ryski pali do 6l. Na autostradzie licznik max. pokazuje 190 km/h. oczywi?cie pewnie licznik przekłamuje. Użytkuje w mie?cie czasem autostrada Szczecin-Berlin wygoda i komfort 100% to oczywi?cie moje zdanie i pewnie innych użytkowników SW. Wcze?niej miałem też Honde Pantheona również od niemca, też bardzo wygodny lecz tylko na miasto. Jestem fanem :) Hondy s? naprawde super i polacam wszystkim.

Oczywi?cie zima to sezon tylko na zakupy, tak jest na całym ?wiecie. Do tej pory na sprzedaż moto nie było sezonu i już się to zmieniło też u nas.

• Administrator
Opublikowano
(...) z czego chyba SW jest lepsza na miasto !OKK a u mnie miasto będzie w przewadze

Jesli miasto bedzie w przewadze to na cholere ci SW, skuter ktory pali tyle ile auto a nawet wiecej. Do miasta to max 250 ccm pojemnosci. Choc oczywiscie SW da sie jezdzic sprawnie w korkach czego dowodem jest filmik KLIK

Opublikowano
(...) z czego chyba SW jest lepsza na miasto ;) a u mnie miasto będzie w przewadze

Jesli miasto bedzie w przewadze to na cholere ci SW, skuter ktory pali tyle ile auto a nawet wiecej. Do miasta to max 250 ccm pojemnosci. Choc oczywiscie SW da sie jezdzic sprawnie w korkach czego dowodem jest filmik KLIK

Artix!!!

Nie znałem Cię z tej "ciemnej" strony.

Ogl?daj?c ten filmik straciłem już rachubę ile razy "nagi?łe?" Prawo Drogowe, ale rozumiej?c TWOJE PROBLEMY zwi?zane z "codziennym" :) dojazdem do pracy w całej rozci?gło?ci Cię ROZUMIEM.

Ja do pracy zasuwam (o ile nawierzchnia pozwala) na prawie max. obrotach tzn. .... 1-2 minut ;) ale to ZUPEŁNIE inna bajka. Do pracy mam >~1,5 km, więc ledwie się rozpędzę, to już muszę hamować :)

Nie muszę się przedzierać przez dżunglę pt. Wa-wa.

Pełen SZACUNEK za: zmysł orientacji, podzielno?ć uwagi, koordynację i umiejętno?ć dokonywania BEZPIECZNYCH wyborów! :)

Masz u mnie !OKK w RogoĽnie!

Muza, przynajmniej na pocz?tku jest całkiem klimatyczna :) póĽniej już jest gorzej.

Opublikowano
Choc oczywiscie SW da sie jezdzic sprawnie w korkach czego dowodem jest filmik KLIK

:):) Artur powiem tak Wielki szacun !OKK

Gość Don Senior Malina
Opublikowano

hehe.mijalismy się z Artixem kilka razy w tym tunelu we Włochach !OKK

Opublikowano

Witam .

Artur to to normalnie , ach brak słów !OKK .

No i SW w akcji jak pisał Tomek , szacun wielki :) .

Opublikowano

Atrix, twoja jazda to jak przeprawa przez dżungle-miejsk? dżungle :)

Ciekawe ile czasu t? trase przejeżdżasz autem ?

A tak na marginesie to kilka razy poszedłe? po bandzie - chodnik, trawnik ... no no !OKK

Opublikowano

E tam się czepiacie kolegi. Po to ?migamy 2oo (poza hobby oczywi?cie!), aby wła?nie tak jeĽdzić! Można przepisy naginać etc - ważne żeby robić to z głow?, a nie "na wariata". Na filmiku wyraĽnie widać, że kierownik bardzo uważnie jechał (nieważne czy ulic? czy chodnikiem czy trawnikiem) !OKK

Opublikowano

super jazda to mi sie podoba jak kupie sobie burgmana to tak samo bede jeżdził.

łamał przepisy ile wejdzie ale jazda była bezpieczna.

to mi sie podoba

Opublikowano

Trochę odbiegli?my od tematu. Je?li chodzi o ceny o których pisał Proxa znalazłem co? takiego KLIK jako przykład. Burgmany w miarę zadbane kosztuj? koło 4 ty?. EURO. Dolicz koszty + jaki? zarobek handlarza wychodzi cena cirka 18 - 19 ty?. zł. A u nas stan idealny, niski pezebieg i cena 4 - 5 ty?. niższa. To się nazywa cód gospodarczy, chyba kto? dostaje jakie? dotacjie do sprzedaży skuterów czy có? !OKK

• Klubowicze
Opublikowano
Choc oczywiscie SW da sie jezdzic sprawnie w korkach czego dowodem jest filmik KLIK

:):) Artur powiem tak Wielki szacun !OKK

Dojeżdżaj?c do roboty jeżdżę podobnie jak Artix ( no może nie po chodnikach :) , inaczej w zakorkowanym mie?cie się po prostu nie da :)

Jad?c na dystansie ok. 30 km z przewag? trasa i powiedzmy 1/3 miasto w porannym szczycie samochodem jakie? 50 - 60 min. pod warunkiem że most w Toruniu nie jest za bardzo zawalony - wtedy czas przejazdu wydłuża się do ok. 80 -90 min , skuterem jadę mnie więcej 25 , maksymalnie 30 minut :)

Opublikowano
(...) z czego chyba SW jest lepsza na miasto !happybth a u mnie miasto będzie w przewadze

!happybth:)!piwko Odcinek po betonowych płytach na pocz?tku filmu jest w dechę - ubawiłem się :D:o !happybth ; Artix, że Ci kamery nie urwało :lol:;)

Opublikowano

Ja tez jeżdże podobnie ale już kilka razy dostałem żółta kartkę od Pana Boga. W paĽdzierniku wyprzedzałem autokar na trasie nr.4 między Krakowem i Tarnowem jak zwykle po pasie awaryjnym pod górę bo wtedy jest najlepszy moment na takie kolosy. Pasem awaryjnym dlatego,że przy prędko?ci 90-100km/h majesty 180 trochę słabo wyprzedza !guns .

Jak byłem już w połowie autokaru to zauważyłem,że z przeciwka tir wyprzedza tira i że się robi ciasno bo jeden z tirów już zjechał na przeciwległy pas awaryjny. Kierowca autokaru chciał zrobić miejsce dla ?wira w TIRze i też zacz?ł zjeżdzać na mój pas spychaj?c mnie na pobocze. W koncu mnie zepchnał i przy prędko?ci ok. 90 km/h przerajbowałem moimi 12 calowymi kołami po kilkunastu metrach szutrowej nawierzchni pobocza. My?lałem że mi się majesty rozleci ale w końcu wyprzedziłem go i wróciłem na asfalt. Zrobiłem luĽny stolec ale wyszedłem z tego cały. Czasem pomy?lcie czy warto ryzykować...

Opublikowano

to chyba jest już kolejny post z cyklu off top w tym temacie !happybth

temat dotyczy B650 a nie jak kto sobie radzi na drodze, prawda??