Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tokyo Scooter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serfuj?c po necie wpadłem na album, który zrobił na mnie duuuuuże wrażenie.

Zdjęcia maj? taki klimat, że zamarzyłem o wycieczce do Tokio...

Oto link do albumu:

tokyo scooter stuff's photostream

A tu mała próbka:

2941370278_00b6a099dc.jpg

2940515551_f75ae03a6c.jpg

2829638283_c24352fa75.jpg

2796197318_74c7437bf6.jpg

2795348909_1c1cee57ee.jpg

2796196354_01ed27acfc.jpg

2796196118_8a44ac8ea0.jpg

2773540463_23ce5e038f.jpg

2774390912_8a8142bec3.jpg

2753503948_31e5bf5f15.jpg

2752665175_ccaa9447d8.jpg

2752664723_e10617372e.jpg

Opublikowano

powiem wprost : "Lepsze od rozkładówki w Playboy'u" !V !V :D

a pozatym ja też sie piszę na t? wycieczkę do krainy liliputów ;) !happybth !happybth

Opublikowano

Fotki super !V

Tylko te długo-nose skuterki... Takie długie, aby wła?ciciel sobie wydłużył czy też maj? kontrolowane strefy zgniotu w tych noskach? :D

Opublikowano

Pi?ta fota to całkiem logiczny sposób na przedłużenie skutera. Szczerze mówi?c nie próbowałem jeszcze tego ale jutro wypróbuję.

Ósma fota: całkiem ładne nogi plecaczka (tylko trochę krótkie), pełna powaga i dystans względem kierownika.

Odno?nie trzeciej fotki od końca i ostatniej, mój synek skomentowałby następuj?co: wyje....ny na maxa!!! !V

I to jest klimat.

• Administrator
Opublikowano

Moj? uwagę najbardziej przykuła ta fotka:

2773540463_23ce5e038f.jpg

... i nie chodzi tu wcale o nogi pasażerki (no może przy okazji też ;) ) ale o model skutera... Toż to Majesty 250 Sport z otwieran? skrzydlato kanap? i skrzyni? CVT.

Skoro japanese j? już maj? to tylko wypatrywać na horyzoncie kiedy przybije do brzegów UE :D

Poza tym wszystkie foty s? !V . Helix ala C1 i go?ć kopuluj?cy ze schowkiem w Majesty II :D .

Warto zwrócić uwagę, że w Japonii od zawsze najbardziej poż?dan? pojemno?ci? w skuterze było ćwierć litra. Tam nie ma wy?cigu o jak największy motor na kole... ;) .

Opublikowano
...

Toż to Majesty 250 Sport z otwieran? skrzydlato kanap? i skrzyni? CVT.

Skoro japanese j? już maj? to tylko wypatrywać na horyzoncie kiedy przybije do brzegów UE  :D

...

... też mi się to marzy !V

Mam jednaj wrażenie, że Yamaha będzie zwlekać z wprowadzeniem tej Majki na rynek europejski, bacznie obserwuj?c sprzedaż Hondy Forza.

Niestety rynek europejski ma t? specyfikę, że póki co ciężko znaleĽć nabywcę na 250kę droższ? od 400ki, nawet je?li ta pierwsza ma elektronicznie sterowan? przekładnię...

• Administrator
Opublikowano
Niestety rynek europejski ma t? specyfikę, że póki co ciężko znaleĽć nabywcę na 250kę droższ? od 400ki, nawet je?li ta pierwsza ma elektronicznie sterowan? przekładnię...

Dużo w tym prawdy ale nie do końca chodzi o cał? Europe.

W Polsce jeżdż?c dużym skuterem, pierwsze pytanie jakie zadaje Ci przechodzeń/obserwator to:

1. Panie, a jak? to ma pojemno?ć?

2. Panie, a ile to pojedzie na maxa?

3. Panie, a ile "to to" kosztuje?

Natomiast bardzo rzadko pada pytanie typu:

1. Czy łatwo się tym w korku przeciskać?

2. Czy jak pada to nogi pozostaj? suche?

3. Czy pod kanap? jest duży schowek?

4. Czy jazda maxi skuterem jest fajna?

Zastanawiam się czy kiedy? w narodzie zacznie funkcjonować my?l, że skuter nie musi jeĽdzić 200 km/h... dokładnie takie my?lenie jak np. w Japonii czy we Włoszech.

Opublikowano

swietne fotki. warto obejrzec cala galerie !V

Opublikowano

Fotki super!!

na ich widok papa sama się cieszy !V ;):D

Opublikowano

I kaski maj? jakie? takie ala orzeszki !V

Opublikowano

ale lady przekroj maszyn od jakis motorynek po male statki kosmiczne

Opublikowano
Zastanawiam się czy kiedy? w narodzie zacznie funkcjonować my?l, że skuter nie musi jeĽdzić 200 km/h... dokładnie takie my?lenie jak np. w Japonii czy we Włoszech.

I tu, Ojcze Dyrektorze zgadzam się z Tob? w całej rozci?gło?ci.

Wedle starego, ruskiego przysłowia: "Wolniej jedziesz, dalej zajedziesz!"

... chyba, że po drodze skasuje cię TIR. !V

ale i na to jest sposób: zjedĽ na pobocze i ust?p WIĘKSZEMU, bo NIE MASZ szans! O wiele tańszy i prostszy sposób na przeżycie niż zakup kolejnej scuto-rakiety.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dla mnie "ćwiartuchna" to zawsze była idelana pojemno?ć dla skutera + przypadek wyj?tkowy 2xćwiara w postaci T-maxa.

A, jak widać w Japan to też wiedz? i Majka 250 na szczę?cie nie przeistacza się w Majkę 1500RRR.

Opublikowano

Japońskie podej?cie do tuningu - długo, nisko !scooter To lubie.

Helki ?liczne, a Suzuki Gemma poprostu cudo !scooter

Opublikowano

Z tego co wiem to raczej Majki 250 sport nie zobaczymy w Europie. Na Europe jest puszczony X-max 250 jako następca Majki. Jest wiele skuterów, motocykli i aut wypuszczanych tylko na Japonie. Ja też byłem zainteresowany tym skuterem bo mi się bardzo podoba ale niestety nie chciało mi się czekać.

W Japonii najpopularniejsze s? pojemno?ci do 400 cm (ze względu na podatki czy ubezpieczenie, nie pamiętam) i dlatego np. Ducati wypuszczało Monstera- model 400 cm tylko na Japonie.

Opublikowano

A moze ma ktos namiary na wypozyczalnie maxi w Japonii?

Tak sobie mysle, wakacje, skuter, dobre drogi, namiot i Kraj Kwitnacej Wisni zjechany:)

Jakby to teraz zalatwic to przelot jeszcze pewnie w miare tani...

pozdro.Pollacco

• Sympatycy
Opublikowano
A moze ma ktos namiary na wypozyczalnie maxi w Japonii?

Tak Sydney, mamy namiary. Ja mam nawet kartę rabatow?. Zawsze jak na weekend wypadam do Tokyo to biorę sobie skuterek na objazd okolic :( !guns !OK

Musisz poszperać w sieci to może co? się trafi, np. TUTAJ lub TUTAJ

Miłej wycieczki :(

Opublikowano

No i kolejna smutna wiadomo?ć bywa tak, że w Japan motocykle maj? poograniczan? prędko?ć maksymaln? do 180km/h. Chociaż Majeczki 250, Helixa itp. to może niedotyczyć :( .

Opublikowano

Japonia to ciekawy kraj i całkowicie odmienny od naszego Miałeł okazję go?cić tam we wrze?niu i przyjrzeć się z bliska tematom 200 :lol:

Na japońskich drogach głównie goszcz? skutery (duże i małe) i jest ich tam sporo :) . Motocykli jak na lekarstwo , a zobaczyć jaki? nowy model graniczy z cudem Spędziłem w Tokio ponad tydzień i widziałem tylko jednego ?cigacza Reszta to kilkana?cie sztuk starej daty motorów używanych chyba przez kurierów .

Maxi całkiem odmienne niż wersje europejskie, przygotowywane i sprzedawane chyba tylko na ich rynku a na głowach japończyków ,jak zauważył Brzoza tylko orzeszki :)