Skocz do zawartości
Forum Burgmania

JeĽdzimy cały rok ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i temat przycichł !scooter

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• misioooo

16

• Truszek

10

• Niunio

9

• teston

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No i temat przycichł  !scooter

Nie ma sie co dziwic :D . Termometr w samochodzie pokazywal rano -12°C :angry: .

• Sympatycy
Opublikowano

Piastów pod Warszaw?, godz. 7, -20 C !scooter

Opublikowano

Widzialem dzis szalenca chyba na B400 na Lazienkowskim 8.40 ...

ja w aucie , czapa , rekawiczki i grzanie max ...

Opublikowano
Widzialem dzis szalenca chyba na B400 na Lazienkowskim 8.40 ...

ja w aucie , czapa , rekawiczki i grzanie max ...

Na rondzie Wiatraczna dzi? o 8.20 kierowca 1-?ladu przy -18 stopniach zatrzymał się na ?niadanie i wcinał bułę przy piekarni !scooter

Opublikowano

Ja ze swojego biurowca wła?nie obserwuje centrum wawy - w sumie to co chwile widze dostawców pizzy, czasami ?mignie nawet jaki? maxi !happybth Naprawde jestem pod wrażeniem wytrzymało?ci na przewianie i przemrożenie stawów kolanowych tych ludzi !piwko

Opublikowano
Naprawde jestem pod wrażeniem wytrzymało?ci na przewianie i przemrożenie stawów kolanowych tych ludzi !happybth

Z racji oczekiwania na nowy katamaran jeĽdziłem Burgiem aż do 20 listopada. Powiem szczerze, że dopiero jak usiadłem w samochodzie zrozumiałem jaki to był bł?d !happybth jeszcze dobre 2 tygodnie po odstawieni skuta bolały mnie wszystkie mię?nie i skrzpiało mi w stawach !piwko

Opublikowano

A ja wła?nie zamkn?łem sezon.

Skoro WORD Warszawa zawiesił egzaminy, znaczy że warunki s? złe !piwko

I teraz zastanawiam się jak dotrzeć do kina !happybth

Opublikowano
A ja wła?nie zamkn?łem sezon.

Skoro WORD Warszawa zawiesił egzaminy, znaczy że warunki s? złe !happybth

Wczoraj były złe, to prawda. Nie sprawdziłem rano temperatury (ciemno było), obrałem się potrójnie spodziewaj?c się czego? koło -6 i ?mign?łem do pracy. Było -9; pod domem miałem pewnie jeszcze mniej. Dzi? warunki s? dwa razy gorsze (-20) więc wzi?łem auto - ale odpaliło pod przymusem w postaci podgrzewania ECU suszark?. Skut jest lepszy!

Je?li chodzi o skrzypienie stawów, to tylko w palcach u r?k "co?-tam" czuję. Na kolana założyłem pod spodnie motocyklowe ocieplacze polarowe i dodatkowe długie skarpertki (ale to tylko wczoraj). Normalnie tylko "dżinsy" + "ortalion" i siadam pod kocyk (-; Zero negatywnych wrażeń.

pozdrawiam, tomek

Opublikowano

Ja dzisiaj zrobiłem skuterkiem ok 70km, a temperatura wahała się od -20C do -13C, oczywi?cie jechałem z przerwami !happybth , bo jak bym miał ci?giem przejechać to sobie nie wyobrażam, mimo wszystko dłonie trochę marzn? i zamarzła mi szybka w kasku, czy kto? ma jaki? dobry sposób na to żeby nie zamarzała szyba, wentylacje w kasku mam pootwieran?.

Tylko trzeba uważać bo miejscami jest lód na jezdni.

Skuterek zachowuje się bez zarzutów !piwko

Opublikowano

Panowie bez obrazy, ja wiem że trzeba twardym być, ale wszystko ma swoje granice. Nie wierzę, że kto? dobrowolnie i dla przyjemno?ci jeĽdzi skuterem przy temperaturze -20 stopni.

Opublikowano
Panowie bez obrazy, ja wiem że trzeba twardym być, ale wszystko ma swoje granice. Nie wierzę, że kto? dobrowolnie i dla przyjemno?ci jeĽdzi skuterem przy temperaturze -20 stopni.

Ja jeżdżę dobrowolnie i dla przyjemno?ci... cztery pory roku, ostatnio nawet przy -15 i sporym wietrze. Nota bene na kompletnie "białym" asfalcie !pomidor Czasami - z konieczno?ci (nie zawsze chce się w ogóle dupę ruszyć). Przy -15 to akurat było ...dla przyjemno?ci!. Jazda w Jet'cie bez okularów to niesamowite wrażenia. Łzy lec? ci ciurkiem i spływaj? pod kominiarkę... ale jak patrz? na ciebie kobiety np. w sklepie lub w banku!? :angry:

Zaznaczam - NIE Z KONIECZNO|CI a Z WYBORU!.

Mam od 30 lat Prawo Jazdy kat. A i B.

Ostatecznie za znacznie mniejsz? kasę można kupić i jeĽdzić 4oo!!! Ale co to za przyjemno?ć??? !vampire

I to by było na tyle.

Pozdrawiam miszcza!

Opublikowano

Dla przyjemno?ci i z wyboru tylko się jeĽdzi. A panowie z klubu morsa co przy -20 k?pi? się w morzu czy jeziorze? Przecież też tego nie robi? z przymusu. Mnie dopadła choroba więc odstawiony bzyk do garażu, a ja odstawiony z pracy na kilka(na?cie) dni. Swoj? drog? znacie sposób jak udupić pracodawcę jak łamie BHP? U mnie w pracy (praca lekka, biurowa) temperatura wczoraj była pomiędzy 13 a 14 stopni (dlatego dzi? chory jestem).

Opublikowano
Swoj? drog? znacie sposób jak udupić pracodawcę jak łamie BHP? U mnie w pracy (praca lekka, biurowa) temperatura wczoraj była pomiędzy 13 a 14 stopni (dlatego dzi? chory jestem).

A co ma do tego BHP (oprócz rozporz?dzenia okre?laj?cego minimalne temperatury)? To podlega pod Państwow? Inspekcję Pracy !vampire Wystarczy jeden telefon do nich z informacj? o temperaturze w miejscu pracy, resztę załatwi? sami !pomidor

Opublikowano
Swoj? drog? znacie sposób jak udupić pracodawcę jak łamie BHP? U mnie w pracy (praca lekka, biurowa) temperatura wczoraj była pomiędzy 13 a 14 stopni (dlatego dzi? chory jestem).

Dlaczego chcesz go od razu załatwić? Przecież to on daje Ci kasę za pracę :angry: Chyba nie tędy droga, spróbuj sam robić to co on, wtedy dopiero zobaczysz jak to jest !pomidor

Ja w poniedziałek po długim weekendzie, jak wszedłem do "biura" temperatura na termometrze była poniżej zera. Dokładnie -0,5 !vampire

Odpalili?my elaktryczne urz?dzenia ogrzewaj?ce i jak kończyli?my pracę było + 20.

Jak masz tak zimno, popro? o farelkę lub przynie? swoj? i j? wł?cz na cały dzień, nikt Ci nic nie powie :D

• Klubowicze
Opublikowano

Ja jeżdżę dobrowolnie i dla przyjemno?ci... cztery pory roku, ostatnio nawet przy -15 i sporym wietrze. Nota bene na kompletnie "białym" asfalcie !pomidor Czasami - z konieczno?ci (nie zawsze chce się w ogóle dupę ruszyć). Przy -15 to akurat było ...dla przyjemno?ci!. Jazda w Jet'cie bez okularów to niesamowite wrażenia. Łzy lec? ci ciurkiem i spływaj? pod kominiarkę... ale jak patrz? na ciebie kobiety np. w sklepie lub w banku!? :angry:

Zaznaczam - NIE Z KONIECZNO|CI a Z WYBORU!.

Mam od 30 lat Prawo Jazdy kat. A i B.

Ostatecznie za znacznie mniejsz? kasę można kupić i jeĽdzić 4oo!!! Ale co to za przyjemno?ć??? !vampire

I to by było na tyle.

Pozdrawiam miszcza!

a ja tam jestem miętki i w takie mrozy nie wsiadam na moto. jako? nie przemawia do mnie ogrom wrażeń łzawienia podczas jazdy, przecież to samo można zaserwować sobie w domu kroj?c cebulę z t? przewag? że tutaj masz możliwo?ć regulacji łzawienia ( im bliżej cebuli większy płacz, im dalej mniejsze łzy ).

to oczywi?cie jajca i podziwiam asów którzy jeżdż? na sqtach w takie zimno, pod warunkiem,że nie s? to czcze przechwałki na forum

ps.

osobi?cie wyróżniam kilka powodów jazdy na moto w takie zimno

1-zwykłe lenistwo (daleka odległo?ć od najbliższego sklepu )

2-brak 400

3-ciekawo?ć

4- praca w systemie

5-i wiele innych

Opublikowano
(...)5-i wiele innych

Roni, to bylo najlepsze !pomidor .

Ja swoje juz w zimie wyjezdzilem, chociaz chyba nigdy temp. nie byla nizsza niz jakies -10°C.

Nie sprawia mi to radosci, a same "przerwy" w jezdzie powoduja zagotowanie sie w zimowym ubiorze. Dodatkowo ten efekt "nieruchawego" balwanka !vampire . Krepujace :angry: . O powykrecanych stawach za kilkanascie lat nie wspomne.

Nie nie, taka "zabawa" to nie dla mnie :D ... Wole smignac latem, w sloneczna pogode. Jakos bardziej to do mnie przemawia !tut .

Opublikowano

Skuterek zachowuje się bez zarzutów !vampire

Milo to slyszec. A ja usycham za nim z tesknoty. Pozdrawiam i niech sluzy! !pomidor

Opublikowano

dzi? zaobserwowałem ciekaw? technikę jazdy na 2oo dostawców pizzy - kierownik hamuj?c lub wchodz?c w zakręt wystawia i przywiera obie nogi do asfaltu w celu zachowania równowagi pojazdu. Tworz?c trzy ?lady na jezdni mamy prawie pojazd odpowiadaj?cy motocykla z wózkiem :D A nawet dodatkowe hamulce :angry:

Gość Don Senior Malina
Opublikowano
dzi? zaobserwowałem ciekaw? technikę jazdy na 2oo dostawców pizzy - kierownik hamuj?c lub wchodz?c w zakręt wystawia i przywiera obie nogi do asfaltu w celu zachowania równowagi pojazdu. Tworz?c trzy ?lady na jezdni mamy prawie pojazd odpowiadaj?cy motocykla z wózkiem ;) A nawet dodatkowe hamulce :rolleyes:

hhehe.dobre :P

tez to zauważyłem :P

Opublikowano
dzi? zaobserwowałem ciekaw? technikę jazdy na 2oo dostawców pizzy - kierownik hamuj?c lub wchodz?c w zakręt wystawia i przywiera obie nogi do asfaltu w celu zachowania równowagi pojazdu. Tworz?c trzy ?lady na jezdni mamy prawie pojazd odpowiadaj?cy motocykla z wózkiem :rolleyes: A nawet dodatkowe hamulce :P

Ciekawe jak z wytrzymało?ci? podeszw w butach ;)

Opublikowano

może łyżwy zakł?daj? :rolleyes: i wtedy model trimaran :P

Opublikowano

Ja to już chyba zramolałem. Powoli zbliżam się do 40 i nie dla mnie już jazda w takie mrozy. Ani to przyjemne ani bezpieczne ani zdrowe, ale każdy jest kowalem swojego losu i robi co uważa za stosowne. Tylko my?lę że jazda w takich temperaturach to za pare latek wszystko wyjdzie i trzeba by się zastanowić czy warto.

• Sympatycy
Opublikowano
dzi? zaobserwowałem ciekaw? technikę jazdy na 2oo dostawców pizzy - kierownik hamuj?c lub wchodz?c w zakręt wystawia i przywiera obie nogi do asfaltu w celu zachowania równowagi pojazdu. Tworz?c trzy ?lady na jezdni mamy prawie pojazd odpowiadaj?cy motocykla z wózkiem !piwko A nawet dodatkowe hamulce :rolleyes:

Pizzameni jezdza tak również w lecie. Generalnie wiekszosc z nich, co jezdza na tych takich rowerkach (nie wiem co to za skuter, ale ma takie cienkie oponki i malusienkie swiatlo z przodu) to zawsze wystawiaja nogi na zakretach.

Opublikowano

skuterki pizzmenow to Peugeot Ludix, najbrzydszy jednoslad na swiecie po mojemu.