Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jak mocno można się pochylić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiecej w tym szczescia niz umiejetnosci "wyprowadzania"

Opublikowano

Typowy "high-side" na skuterze przydarzyl mi sie talko raz na Artixowej C1. Jechalem duzo za szybko i w zakrecie gwaltownie stracilem przyczepnosc tylnego kola, przez to ze bylem przypiety pasami, nie wysadzilo mnie z siodla. Skuter przerzucilo na druga strone, ale jak dokonalem tego tego ze nie wpadlem do rowu? Minimalne umiejetnosci i naprawde wieeeeele szczescia w tym momencie.

Nie wiem czy udaloby mi sie to na zwyklym skuterze...

Opublikowano
[prawidłowych odruchów, to też lepiej ćwiczyć np. hamowanie awaryjne.

to jest temat!!! hamowanie awaryjne...ciekawe ilu z was to cwiczy !YES

co do składania się w zakrętach to chyba jeden z najprzyjemniejszych momentów jazdy na skuterze.... moment w którym zna się już swoj? maszyne na co j? st?ć i jak sie prawidłowo złożyć w pięknym asfaltowym suchym winkielku przy prędko?ci 80-100kmh jest najlepszy:)

zwłaszcza bardzo podoba mi się na burgmanie, jeżdz?c wczesniej silver wingiem nie było takiej zabawy... w burgmanie natomiast centralka daje o sobie znać , że jeste? już "za nisko"... !OK

• Sympatycy
Opublikowano
jeżdz?c wczesniej silver wingiem nie było takiej zabawy... w burgmanie natomiast centralka daje o sobie znać , że jeste? już "za nisko"...

Silver też przyciera !

Opublikowano

Silver też przyciera !

Gazem panowie, gazem podnosic motocykl w zakrecie a nie bedzie przycierac. Nie jechac na zamknietej manetce, tylko "ci?gn?c" pojazd gazem.