Gość lukaszwawa Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Na szczęscie to tylko inscenizacja
Geni Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Lecisz po piwo - najlepiej zimne. Było już wieki temu - tu masz resztę: http://www.dft.gov.uk/think/mediacentre/237144/motorcycling
Gość lukaszwawa Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Lecisz po piwo - najlepiej zimne.Było już wieki temu - tu masz resztę: http://www.dft.gov.uk/think/mediacentre/237144/motorcycling ok, powiedz tylko gdzie i kiedy !winkiss Ja ten film widziałem pierwszy raz kilka dni temu. Moze dlatego ze to dopiero mój 2 sezon na 2oo. Ale napewno nie ostatni !scooter
Geni Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Proszę bardzo: http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=2074&hl= Powtórzyło się chyba gdzie? jeszcze raz, ale już mi się szukać nie chce. Życzę ci tylu sezonów ile sobie życzysz, u mnie leci 20-ty, ale pamiętaj, że w wielu przypadkach zdarzenie pt. wypadek nie jest powodowane przez motocyklistę. Co zreszt? masz dokładnie pokazane na filmie, który zalinkowałe?. Film nie jest zreszt? kierowany do nas, tylko do tych wszystkich nieużywaj?cych lusterek, kierunkowskazów, posiadaj?cych czę?ciow? demencję ?lepców dotkniętych dodatkowo nieumiejętno?ci? skoncentrowania uwagi na jeĽdzie, zajeżdżaj?c nam drogę. Wła?ciwie jego przesłanie powinno być inne - nie nadajesz się do jazdy samochodem, to oddaj prawo jazdy i wsiadaj do taksówki, metra lub innego ?rodka transportu publicznego. Mój kolega kilka dni temu został zgarnięty przez dziadunia, wyjeżdżaj?cego z podporz?dkowanej w ulicę Radiow?. Teraz ma 5 tygodni gipsu, po same uszy, przerwę w pracy na nie wiadomo ile i rozbitego Fazera. Wszystko przez pana, który go nie zauważył. Niech smaży się w piekle dla kapeluszników dziadunio.
Geni Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 E tam - miło. Kolega od Fazera żyje, lukaszwawa ma linka, którego chciał, a dziadunio, który zajechał drogę będzie miał sprawę, w dodatku jak będzie kłamał na sprawie, to i na piekło dla kapeluszników zasłuży.
Gość lukaszwawa Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Wiesz, wrzuciłem linka nie dla uzytkowników 2oo tylko po to zeby ktos np pokazał ten film w pracy, ktos przesłał go dalej. Wtedy napewno obejrzy go ktos kto nie ma stycznosci z 2oo a jezdzi samochodem. Ja jak pokazałem filmik koledze w pracy to ten w chwili zderzenia dosłownie podskoczył. Cisnienie tez pewnie mu podskoczyło bo poszedł zapalic. I poprosił mnie o przesłanie linka, bo chciał poprzesyłac znajomym.
Gość tommi Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 j atez pokazałem ten filmik w pracy, ale szcze niewiem czy to dziala na wyobraĽnie kierowców, raczej traktuj? to jako ciekawostke, wszak każdy znas jest bardzo dobrym kierowca i wszystkim się darzaja kolizje i wypadki ale nie nam samym(oczywi?cie sarkastycznie podchodze do tej sprawy) jesli jednak to sparwi, zę kto? choćby raz spojrzy w lusterka z ciekawo?ci to ok. jako kierowca zawodowy, wiem (nie słyszałem a wiem), że kierowcy motorów potrafi? sie pojawić w najmniej oczekiwanej chwili, w sposób znacznie pozwalaj?cy przez kodeks drogowy. z drugiej jednak strony to własnie kierowcy motorów sa najczę?ciej pokrzywdzonymi w zdarzeniach, ale to juz z powodu, iz kierowca moto jest raczej skupiony na innych uzytkownikach drogi, pozatym jest mniej widoczy dla kierowcy ci?gnika siodłowego a nie odwrotnie. nie ma złotego ?rodka, ja wiem, ale miło jest sie spotkać na zakończeniu sezonu przy piwku niz nad grobem składaj?c salut czy chociażby donosz?c soczek tymbark do szpitala na hirurgii. wielu kierowców (raczej młodych) doznaje teorii, że im szybciej jad? tym lepiej. wazen jest jedno taka teoria słyszaem ostatnio: w motocyklach nie ma kontrolowanej strefy zgniotu, to nie jest VW golf czy bmw trzeba by zrobić takie opracowanie wsórd motocyklistów doznaje urazów w wiekszym stropniu:streetowcy, choperocy, squterowcy, ale to juz temat na inny post, w innym ognisku i piwku.
Geni Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 Dlatego wspomniałem o piwie, bo mam nadzieję na jakie? wspólne .
Gość tommi Opublikowano 9 Września 2008 Opublikowano 9 Września 2008 chętnie ale Ty do mnie czy ja do Ciebie
emge Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Odgrzeję kotleta, bo nie warto zakładać nowego tematu, a filmik, zresztą sami zobaczcie http://www.smog.pl/wideo/47219/zderzenie_dwoch_skuterow/
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 I tak się właśnie kończą wojaże pod prąd i niedostrzeganie podwójnej ciągłej.
kleofas Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 i tak wlasnie konczy sie nadmierna uprzejmosc(pacjent z auta) , albo nadmierne przestrzeganie przepisow, albo brak wybrazni. pisze o obydwu cyklistach. ja jak do tej pory mialem tylko 3 wypadki drogowe (gdzie nikt nawet nie mial siniaka) pierwszy w 17 roku zycia ( motocyklem) drugi samochodem osob. w wieku 22 lat i 3 furgonem w wieku 30 lat. nadmienic musze ze wszystkie te zdazenia byly z mojej winy, ale od tamtej pory czyli 13 lat nic. wniosek jest prosty na bledach trzeba sie uczyc , a przedewszystkim myslec za kogos
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Administrator Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Bardzo dobrze, że takie filmy pojawiają się w sieci... Działają faktycznie na wyobraźnię a dzięki niej mamy szansę uczyć się nie tylko na własnych błędach.
Arkadiusz Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 http://www.smog.pl/wideo/47219/zderzenie_dwoch_skuterow/ Ale nikt się zbytnio nie przejął tym zderzeniem, nawet uczestnicy !winkiss
Rekomendowane odpowiedzi