Gość Sali Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Jak w temacie, bo powiem że nieco się napaliłem na takiego sprzęta ( ze wględu na cene używki). chciałbym się dowiedzieć od użytkowników na temat spalania, dynamiki, jako?ci, komfortu i ogólnie cało?ci, bo mój bardzo fajny ale ciut za wolny i za słabe ma odej?cie, co bezpo?renio zwi?zane jest z moimi gabarytami 195cm i 120 kg żywej wagi napewno wchodzi w grę tylko używany czyli jeszcze na gaĽniku pozdrawiam wszystkich ps. nie wiecie czy można jeszcze zamówić blachę z nickiem ? ups ale dałem oczywi?cie KYMCO
Administrator Artix Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Administrator Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Sali napisał(a): chciałbym się dowiedzieć od użytkowników na temat spalania, dynamiki, jako?ci, komfortu i ogólnie cało?ci, spalanie o wiele za duze ale dla uzytkownika sw akceptowalne dynamika - scigacz to to nie jest ale jak na swoja pojemnosc i jeden garek ciezko sie przyczepic jakosc - hmm raczej ciezko sie przyczepic biorac pod uwage cene zakupu to naprawde nie jest zle komfort - tu ciezko ocenic, ja lubie sprzety twarde inny lubi miekkie, jednak w czasie jazdy jest ok choc mi brakuje mocniejszego podparcia ledzwiowego ogolnie - pojazd wart swojej ceny o ile ktos nie ma zapedow turystycznych bo podobnie jak t-max bagaznik to skromny jest nad wyraz.
Gość Sali Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 aa zapomniałem dodać,że sprzęt ma być używazy do codziennych dojazdów przez Warszawę, czy taki duży skuter daje rade przeciskać się w korkach ?
Administrator Artix Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Administrator Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Kwestia wprawy i goldasem da sie wymiatac w korkach o ile sie umie. W Kymco lusterka troche przeszkadzaja ale jak powiedzialem i to da sie nauczyc. A do korkow w wawie to jak do tej pory tylko agility tez z rodziny Kymco da sie przecisnac w korku tak jak jak z kapcia,tam tylko ramiona sa ogranicznikiem szerokosci
Agnus Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Sali napisał(a): Jak w temacie, bo powiem że nieco się napaliłem na takiego sprzęta ( ze wględu na cene używki).chciałbym się dowiedzieć od użytkowników na temat spalania, dynamiki, jako?ci, komfortu i ogólnie cało?ci, bo mój bardzo fajny ale ciut za wolny i za słabe ma odej?cie, co bezpo?renio zwi?zane jest z moimi gabarytami 195cm i 120 kg żywej wagi napewno wchodzi w grę tylko używany czyli jeszcze na gaĽniku pozdrawiam wszystkich ps. nie wiecie czy można jeszcze zamówić blachę z nickiem ? ups ale dałem oczywi?cie KYMCO Cze?ć! Przede wszystkim powiedz wszem i wobec o jaki model Kymco Xcitinga Ci chodzi?: 250 czy 500, bo istniej? również modele 250 zwane Xcitingiem: tu model z 2006 r. http://www.bikez.com/motorcycles/kymco_xci..._250_i_2006.php w powyższym opisie to trochę chyba przegięli z moc? silnika. Bliższe prawdy dane chyba będ? tutaj: http://kymco.katalog-motocykli.pl/motocykl...co-xciting-250/ a tutaj model z 2007 r. http://www.bikez.com/motorcycles/kymco_xci..._250_i_2007.php Je?li nadal masz na my?li 250, to tutaj masz porównanie modeli KX250 i np. YP250 (różnica wieku ok. 8 lat!) i wynik ok. 3,3% na niekorzy?ć Ypki. http://picasaweb.google.com/agnus04/KymcoX...819764472697202 (po prawej u góry masz lupkę to sobie powiększysz, krzyżykiem przesuwasz w górę i w dół) A tutaj http://www.justgottascoot.com/xciting.htm znajdziesz ciekawy opis. Swoj? drog? można pozazdro?cić tych 14" i 15" kółek. Body jakby żywcem zdjęte z Majeczki (po kilku kosmetycznych zabiegach). Ciekawe co z jako?ci? i wytrzymało?ci?? Ja wraz ze swoim "plecaczkiem" + bagażem ważymy nieco więcej niż Ty (+ bagaż) i wierz mi lub nie zbieramy się całkiem żwawo w każdej sytuacji... na sprzęcie... sprzed 10 lat!!! No ale Twój wzrost rzeczywi?cie może być problemem w tej klasie pojemno?ci Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru. Nie namawiam, nie odradzam. Your choise, your problem!
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Września 2008 Administrator Opublikowano 1 Września 2008 Większo?ć swoich wrażeń z użytkowania Xcitinga 500 opisałem w tym te?cie. Aktualnie produkowane modele s? pozbawione "chorób wieku dziecięcego" i nie ma co ukrywać> pojazd stał się lepszy od tego z pierwszego roku produkcji. Ogólnie Xciting 500 jest ciekaw? propozycj? i posiada dobry współczynnik cena>jako?ć.
Gość zajdek Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Niedawno wła?nie zakupiłem X500 z 2005 i powiem Ci, że jestem super hiper zadowolony... Mam 178 wzrostu, 108 kilo wagi jednak moja waga nie przeszkadza zbytnio w rozpędzeniu skutera. Co do spalania to diesel to to nie jest i minimum 5,5 litra na 100 muszę mu wlać, jednak jak wiesz tuningowane pięćdziesi?tki pal? też niewiele mniej. Uważam, że kupuj?c ten skuter trafiłem w dziesi?tkę a je?li inne sprzęty jeżdż? lepiej to chylę przed nimi głowę... Zawieszenie, silnik, owiewki- super, bagażnik starcza choć ja mam kufer więc też ok, wygoda- lepiej niż w czoperach- a więc super, wielko?ć kół - super, skuter niewrażliwy na porywy wiatru, no i tylko żeby zbiornik paliwa był większy... Wczoraj zrobiłem traskę 140 km i powiem ci po cichu, że jak podjechałem pod dom to nie chciało mi się zsiadać... Je?li masz okazję to bierz a na pewno przy twoim wzro?cie nie pożałujesz. !winkiss
Gość Sali Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 dzieki wszystkim za odpowiedzi, gwoli ?cisło?ci jeżdzę 250, ale chciałbym co? mocniejszego za jaki? czas (wiadomo kasa) i rozgl?dam się za skutem 400, 500 w miare nowym maks 2-3 letnim. Xciting ma niezł? prasę !scooter, teraz czekam na opinie użytkowników i ew sugestie innych sprzętów w granicach 13000 zł pozdrawiam
MISIEK Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Mam Xcitinga rocznik 2005 od zeszłego sezonu -na liczniku obecnie 8500km. Sprawuje się na razie idealnie (odpukkać... puk... puk, tfuuu.... tfuuuuu...) i jestem z niego bardzo zadowolony. Jest super wygodny i zmie?ci się na nim osoba o sporym wzro?cie. No... mógłby mieć wiekszy bagażnik. Ale zamontowanie kufra całkowicie mi wystarczyło. Spalanie w mie?cie jest do?ć duże, ale pamiętajmy, że gaĽnik "robi" tu swoje: ok. 6 do 7/l100km. Zaznaczę, że mam zawsze założony kufer, jeżdżę na krótkich dystansach i zawsze daję się rozgrzac silnikowi -więc paliwo "leci". Spalanie na trasie ok.4.0-4.5 l/100km. mój rekord to ok.3.9l0100km przy prędko?ci ok.110-120km/h. Przyspieszenie ma naprawdę zadowalaj?ce... no może to nie jest T-max, ale wystarczy. Posiadam rocznik 2005 czyli z pięknymi lusterkami z obudów skutera. Nowe daj? faktycznie lepsz? widoczno?ć ale już nie s? tak piękne. Użytkownicy roczników 2005 i 2006 maj? swoje patenty na te lusterka, w moim nakleiłem małem okr?głe obrotowe lusterka ?rednicy ok.6cm (takie same jakie proponuje się do samochodów) i problem mam "z głowy". No i bardzo ważny argument: cena... konkurencja niech się schowa. Xciting w roczniku 2005 miał "chorobę wieku dziecięcego", ale importer go "wyleczył" (napinacz i odkręcajaca sikufer tez robi swoje sruba tylnego koła). Hee... patrz?c na ostatnie "epidemie" jakie panuj? w Suzuki, na kiepski serwis (Poznań) i jeszcze wygórowane ceny za skutery w Suzuki, to nawet się cieszę, że mam wła?nie Xcitinga ! Polecam.
Rekomendowane odpowiedzi