Gość NIMAGO Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam Szukam jakiego? dobrego serwisu który pozwala wygrać aukcje, czyli podbija cene za nas w ostatniej chwili, nasz? najwyższa stawke oczywi?cie wcze?niej okre?lamy. Szukaj?c w googlach znalazłem kilka takich serwisów, lecz niewiem ktory wybrać. I chciałbym was zapytać, czy mogliby?cie mi polecić jakis dobry, tani i sprawdzony serwis? pozdrawiam!
Abach Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Kiedy? korzystałem z tego serwisu i ?miało mogę go polecić: http://www.snip.pl/pl/
slaw Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Ja również używam snip.pl, udany strzał kosztuje 60gr, ale przynajmniej mam pewno?ć, że komu? zależy na utrzymywaniu wydajno?ci serwisu w takim stanie, żeby strzały były skuteczne. Je?li sprzedaj?cy sobie nie życzy strzałów ze snip.pl na swojej aukcji to może to zablokować i sprzedać towar odpowiednio taniej . W końcu strzał snippera nie obniża ceny w aukcji tylko j? w ostatniej chwili podbija. Dla kupuj?cego jest jedna poważna zaleta - do ostatniej chwili można wycofać swój planowany strzał, bez proszenia kogokolwiek o usunięcie oferty z aukcji. Znajdujesz lepsz? ofertę - to przestawiasz strzał na ni?
adi-000 Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 raz skorzystałem z tego serwisu i strzelił za mnie 2 raz.y raz na długo przed zakończeniem aukcji i drugi raz po jej zakończeniu. teraz sam sobie pilnuje swoich aukcji.
Gość NIMAGO Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Jaki czas strzału przed zakończeniem aukcji radzicie ustawić? Tak zeby czasem nie okazało sie ze sie spoĽni ze strzałem
Abach Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 raz skorzystałem z tego serwisu i strzelił za mnie 2 raz.y raz na długo przed zakończeniem aukcji i drugi raz po jej zakończeniu. teraz sam sobie pilnuje swoich aukcji. Domy?lam się, że co? Ľle ustawile? lub wyst?pił problem techniczny na samej stronie Allegro. Czasami maj? kłopoty. Natomiast serwis snip działa od wielu lat i często z niego korzystałem. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby zalicytował za wcze?nie lub za póĽno. Przy ustawianiu strzału automatycznie proponuje 6 sekund przed zakończeniem i z takiej opcji zawsze korzystałem. Nie zmieniałem tego czasu.
slaw Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Domy?lny czas jest zupełnie dobry. Użyłem snip.pl do oddania kilkuset strzałów (około 1000 ?) z których ok. 40 było trafionych. Tylko raz zdarzyło się, ze strzał poszedł za póĽno, ale wtedy było ogólnie wiadomo, że allegro ma chwilowe problemy wydajno?ciowe. Czasami też może się zdarzyć, ze strzał pójdzie poprawnie a aukcja po zamknięciu zostanie przedłużona o 24 godziny z powodu problemów technicznych serwisu allegro. W obu tych przypadkach licytuj?c z ręki wcale nie byłbym lepszy niż jako snipper.
RobB. Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 przepraszam, ale nie rozumiem Przecież licytujac na Allegro gdy okresle swoja cene max. to o ile bedzie ona wyższa niż ewentualna cena konkurencji to i tak zawsze przelicytuję Prosze sie nie smiać tylko wyja?nic mi po co w takim razie korzystać z tego snipera ?! Chyba, że chcecie sztucznie podbić cenę w ostatniej chwili, a to już jak dla mnie Pozdrawiam RobB. !scooter
Abach Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Snip jest po to, aby zalicytować w ostatniej chwili przed zamknięciem aukcji. Po co? Przecież i tak wygra ten, który da więcej.... To fakt. Ale wyobraĽ sobie tak? sytuacje: Kowalski zobaczył na Allegro przedmiot, którego dawno szukał. Dał ostrożnie 100 zł i prowadzi w licytacji z zapasem 20 zł. Do końca aukcji 7 dni i przez ten czas nic się nie dzieje. Kowalski już się cieszy, że będzie miał wymarzony przedmiot. Nagle na kilka sekund przed końcem aukcji kto? licytuje 120 zł. i wygrywa aukcje za sto parę złotych. A Kowalski się w?cieka, bo byłby skłonny dać nawet 200 czy 300 zł. Ale już po aukcji. Generalnie gdyby ten co wygrał, dał wcze?niej 120, Kowalski zaraz by go przelicytował. A tak Kowalski nie miał już czasu. Tak to mniej więcej działa.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Lipca 2008 Administrator Opublikowano 14 Lipca 2008 A Kowalski się w?cieka, bo byłby skłonny dać nawet 200 czy 300 zł. Ale już po aukcji. To po co kowalski w ogóle co? wbijał wcze?niej? Wystarczyło poczekać do końca i wbić swoje (wcze?niej ustalone) maksimum... Co? ten kowalski słabo zorientowany w temacie
dr.big Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Nie widze problemu jesli takie zachowanie jest dozwolone i nie kloci sie z zasadami platformy aukcyjnej. Wiem ze przed laty zachowanie takie na eBayu bylo zabronione, jak jest teraz tego nie wiem, bo temat mnie nie interesuje. Wyslalem jednak zapytanie do allegro, co sadza na ten temat i oczekuje na odpowiedz . Wiecej po otrzymaniu informacji z "pierwszej reki" ...
Abach Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Co? ten kowalski słabo zorientowany w temacie Gdyby wszyscy zainteresowani tym przedmiotem byli specjalistami w wygrywaniu aukcji, nikt nie licytowałby do samego końca. Na wielu aukcjach nic się nie dzieje do ostatnich minut. Dopiero wtedy cena skacze wielokrotnie. A ten, który korzysta ze snipa po pierwsze: może siedzieć z kumplami w barze i po drugie licytuje w ostatnich sekundach i jeżeli jego max jest najwyższy wygrywa. A ten niezorientowany niestety szuka dalej edit bigu snip to jest licytacja w ostatnich sekundach aukcji, dlaczego ma być zabroniona?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Lipca 2008 Administrator Opublikowano 14 Lipca 2008 Abach--- widzę, że wiesz tematyka jest Ci znana Generalnie umiejętno?ć kupowania na licytacjach (szczególnie używanych fantów) jest sztuk? sam? w sobie... i nie chodzi tu tylko o wbijanie czy snipowanie. Dalsze dyskusje na ten temat w realu
dr.big Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 (...)editbigu snip to jest licytacja w ostatnich sekundach aukcji, dlaczego ma być zabroniona? Hm, na razie jako odpowiedz przychodzi mi jedynie na mysl to, ze we wszystkich serwisach aukcyjnych zobowiazujesz sie do OSOBISTEGO korzystania z dostepu do konta. Ten snipper ( i pewnie inne "pomoce") przypominaja mi mocno (bo to w koncu forum skuterowe) rejestrowanie 150/50 ccm, niby zabronione, ale mozliwe, no i tez wszyscy maja z tego korzysc (diagnosta chowa cos do kieszeni, a uzytkownik jest wniebowziety ). Kto na tym traci? Nikt (?) . Nie chce spekulowac na ten temat, bez wyraznej odpowiedzi z serwisow zajmujacych sie aukcjami .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Lipca 2008 Administrator Opublikowano 14 Lipca 2008 Jeszcze odno?nie samego snipowania- czy samo udostępnienie osobom trzecim (systemowi) danych do konta nie jest w/g przepisów aukcyjnych zabronione?
Gość NIMAGO Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 a mam takie jeszcze jedno pytanko odno?nie działania SNIPA Czy to działa na takiej zasadzie że: Kto? zalicytował 300zł za jaki? przedmiot, no i ja ustawiam swój strzał i okre?lam swoje maksimum na 500zł. I powiedzmy ze kto? tam przed koncem zalicytuje jeszcze 350zł. No i na jak? cene teraz przebije SNIP po moim strzale ? Czy to bedzie aż 500zł ? czy przebije tylko o pare złotych ? I nie bede musiał sprzedaj?cemu płacić tych 500zł tylko powiedzmy te 355 zł ? Je?li sie myle to prosze mi w miare możliwo?ci wyjasnić Czytałem na stronie snipa, ale odpowiedzi na to pytanie nie znalazłem ;/ poozdro
dr.big Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Wiadomosc z allegro, tym samym temat otwarty: "Witam, Dziękuję za wiadomo?ć. W odpowiedzi na Pana pytanie uprzejmie informuję, że serwis Allegro zezwala na używanie programów typu snip/ snajper aukcyjny. Chciałabym wyja?nić, że druga wypowiedĽ pracownika, któr? Pan przytacza w korespondencji, była udzielona w okresie, kiedy zasady serwisu były inne niż te obowi?zuj?ce na dzień dzisiejszy. Pragnę jeszcze raz podkre?lić, że serwis Allegro w chwili obecnej nie ingeruje w używanie przez Użytkowników programów tego typu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Z poważaniem, -- Joanna Przygoda Zespół Allegro http://www.allegro.pl" Od siebie dodam, ze pamietalem o jakims starszym regulaminie allegro, ktory juz nie obowiazuje.
Abach Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Widzę, że system korespondencji Allegro działa zdecydowanie szybciej niż kiedy? Szkoda bigu, że nie wierzyłe? mi Przed mani? jedno?ladow? od lat przerabiałem allegrow? Zreszt? działam nadal, ale sezonowo i w innym charakterze Identyczna odpowiedĽ: "Pytanie do Allegro Zasady na A [...] 10-07-2007 10:59 Witam, Dziękuję za wiadomo?ć. W odpowiedzi na Pani pytanie uprzejmie informuję, że serwis Allegro zezwala na używanie programów typu snip/ snajper aukcyjny. Chciałabym wyja?nić, że druga wypowiedĽ pracownika, któr? Pani przytacza w korespondencji, była udzielona w okresie, kiedy zasady serwisu były inne niż te obowi?zuj?ce na dzień dzisiejszy. Pragnę jeszcze raz podkre?lić, że serwis Allegro w chwili obecnej nie ingeruje w używanie przez Użytkowników programów tego typu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Z poważaniem, Joanna Przygoda Zespół Allegro http://www.allegro.pl " Jak widać, takich pytań jest wiele. Formułka odpowiedzi taka sama Żródło : KLIK W przypadku w?tpliwo?ci polecam forum Allegro KLIK, tam wszystko można znaleĽć lub spytać (oczywi?cie radzę najpierw poszukać ) Pozdrawiam
slaw Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 czy samo udostępnienie osobom trzecim (systemowi) danych do konta nie jest w/g przepisów aukcyjnych zabronione? Regulamin allegro zabrania korzystania z konta przez inne osoby. Nie zabrania natomiast udostępniania danych konta i hasła innym osobom. (ale nie mog? z tych danych skorzystać ). Aplikacja snippera wykonuje wył?cznie moje zlecenia, więc nikt poza mn? nie korzysta z konta. NIMAGO: Snipper składa ofertę dokładnie tak jakby? to zrobił osobi?cie, tylko robi to w ostatnich sekundach aukcji. W opisanym przypadku kupisz za 355zł a je?li kto? Ciebie przebije to kupi za 505zł.
Gość NIMAGO Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 @slaw, dzięki za rozwianie moich w?tpliwo?ci
dr.big Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 (...)Szkoda bigu, że nie wierzyłe? mi Przed mani? jedno?ladow? od lat przerabiałem allegrow? Zreszt? działam nadal, ale sezonowo i w innym charakterze(...) Pismo przekopiowane z Cafe forum allegro, odpowiedz na moje pytanie bedzie na pewno identyczna (in the near future...), a ja nie chcialem blokowac tak dlugo tematu i zaczalem przegladac forum allegro, gdzie znalazlem potwierdzenie . Gdybys odpowiedzial z cytatem na pewno bym Tobie uwierzyl . Idea uzywania snajperow kloci sie troche z idea aukcji, czego nie robi sie dla wiekszego zysku, ale to juz moje prywatne przemyslenia !kiss . Edit: A to juz odpowiedz na moje zapytanie . "Dziękuję za wiadomo?ć. W odpowiedzi na Pana pytanie informuję, iż cze?ć Użytkowników faktycznie korzysta z tego typu programów lub serwisów. Przypominam jednak, iż nie s? to usługi ?wiadczone przez serwis Allegro, w zwi?zku z czym Allegro nie ponosi odpowiedzialno?ci za wszelkie nieprawidłowo?ci wynikaj?ce z ich korzystania. Jednocze?nie informuję, iż korzystanie z tego rodzaju usług nie narusza Regulaminu Allegro. Pełen tekst Regulaminu znajdzie Pan na stronie: http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/user_agreement.php Pozdrawiam, -- Agnieszka Mazurek Zespół Allegro http://www.allegro.pl "
Makrotek Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 Moim zdaniem uzywanie programow typu sniper wypaczylo cala istote i zabawe w Allegro. To juz nie to samo.
slaw Opublikowano 15 Lipca 2008 Opublikowano 15 Lipca 2008 A ja twierdzę, że Allegro od pocz?tku wypaczyło ideę aukcji i to wła?nie snippery nieco poprawiaj? sytuację. Wg. Słownika Języka Polskiego - aukcja to "publiczna sprzedaż rzeczy lub zwierz?t, których nabywc? zostaje ten, kto oferuje najwyższ? cenę". Uczciwe sposoby prowadzenia aukcji widzę dwa: 1) licytacja - czyli wszyscy licytanci siadaj? razem i przebijaj? wzajemnie swoje oferty do momentu, kiedy nikt już nie da więcej; nie może też być w takim systemie możliwo?ci odwoływania ofert ze wzgl. na możliwo?ć manipulacji; to kiepski system dla aukcji internetowych ze wzgl. na konieczno?ć jednoczesnego zebrania uczestników online. 2) konkurs ofert - każdy licytant składa swoj? maksymaln? ofertę; oferty nie s? ujawniane innym uczestnikom ani sprzedaj?cemu; oferty s? zbierane przez okre?lony czas; po zamknięciu aukcji wygrywa najwyższa oferta; licytant może odwołać lub zmodyfikować swoj? ofertę o ile zd?ży przed zamknięciem aukcji; Allegro jest w zasadzie konkursem ofert (wg. regulaminu Allegro: "Licytant okre?la cenę maksymaln?, jak? jest gotowy zapłacić za wystawiony Towar"; z góry jest wyznaczony termin zamknięcia aukcji), ale jednocze?nie psuje jego ideę ujawniaj?c wysoko?ć ofert i co gorsza pozwala sprzedaj?cemu na usunięcie oferty licytanta - co pozwala na wybadanie "kopertk?" maksymalnej oferty kupuj?cego i po usunięciu oferty lipnej kopertki podbicie ceny pod maksimum z innego konta. To zwykłe kantowanie kupuj?cych. Snippery naprawiaj? wady systemu allegro - nie pozwalaj? konkurentom na poznanie wysoko?ci Twojej oferty; możesz w dowolnym momencie samodzielnie j? zmienić lub odwołać; musisz od razu złożyć ofertę w max. wysoko?ci bo drugiej szansy już mieć nie będziesz. Dla sprzedaj?cego zarówno system nr 1) jak i nr 2) gwarantuj? wysok? cenę, bo w sytemie 2) oferta od razu musi być wysoka - nie ma możliwo?ci poprawki
Rekomendowane odpowiedzi