Gość noktrum Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Witam, Kupiłem niedawno (we wtorek) now? hondę FES 150. W instrukcji po angolsku jest napisane żeby docierać skuter przez pierwsze 500 km, na tym informacje się kończ?. Dodać muszę, że jeĽdziłem wcze?niej Bmw c-1 ale ono miało 46k km. W salonie (muszę zareklamować gdzie> w-wa grochowska) powiedziano mi żeby jeĽdzić do 4 tysięcy obrotów, ale tak jazda jest niemożliwa. Skuter bardzo wolno rusza. Metod? na wyczucie jeżdżę między 5-6,5 tys/obr. zakres jest do 10 tys. przy czym nie przekraczam 80km/h. Jak docierać tak? pojemno?ć? Poza tym skuter jest ?wietny, jedyna wad? jest brak ABS-u, na pewno by się pewniej jeĽdziło. Spalanie 2,7-3 litrów w/g CUP. P.s. Fajnie rozbija się BMW c-1 zostaje istna masakra z auta
adams Opublikowano 13 Czerwca 2008 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Temat był wielokrotnie poruszany - jeĽdzij głównie po mie?cie i do 50 km/h przez 500-1000 km.
dr.big Opublikowano 13 Czerwca 2008 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Hm, ok. 100-200 km nie przekraczajac 50 km/h(w zaleznosci od zaciecia !happybth ), nastepne 300 km 0- 70km/h a od 500km do 800km ok. 80%. Wazne zebys nie dodawal zbyt gwaltownie gazu (zwlaszcza na samym poczatku) i nie jechal monotonnie (chodzi o rozne zakresy obrotow). Dodatkowo drobnostki jak dobre chlodzenie i nie jezdzenie w tym okresie z np. z plecaczkiem i bagazem !happybth . Ja przynajmniej tak bym docieral !happybth ... PS. Wydaje mi sie, ze to dobry sposob . Chcesz zrobic lepiej? Przy 300-400 km wymien dodatkowo olej ... Nie podaje tego zadna instrukcja, ale to naprawde pomaga.
Gość noktrum Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 W sumie to nie przekraczam 60tki czasami 70tki. Zrobiłem już 280km przez 4 dni. Odczuwam że hamulce jeszcze nie działaj? taki jak powinny, szoruj? po hamowaniu. Jazda 80 też jest możliwa. Ogólnie nie przekraczam 6 ty? obr/min. i tak chyba będę jeĽdzić do 1000km.
Rekomendowane odpowiedzi