Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zderzenie z ...ptakiem:)

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Kiedys tracil mnie startujacy bazant, dostalem tylko lekko po kasku a lekko mnie zamroczylo, musialem zjechac na pobocze i odsapnac :unsure: kiedys tez widzialem lisa startujaego mi pod kola, kask podnosil mi sie jeszcze przez kilka kilometrow na stojacych deba wlosach do dzis nie wiem czy przelacial mi miedzy przednim a tylnym kolem, czy jednak na moje szczescie zrezygnowal z misji zabicia mnie a predkosc byla konkretna :D

Gość kamilus
Opublikowano

Współczuje,ważne że Cię nie bujneło i orła nie zaliczyłe?.Ja osobi?cie nie miałem okazji pocałować się z ptakiem i raczej nie chciał bym mieć styczno?ci przy 140km/h.Pozdr

Opublikowano

Mi kiedys wpadla pszczola w spodnie na skuterze ... jak jechalam na zlot.

Wiem wiem, ze pszczola to nie to samo co ptak ... ale mnie uż?dlila i bolalo.

;)

Opublikowano

Dwa razy wpadła mi do kasku OSA ( wczasie jazdy)...

Raz urzadliła mnie osa w kolano .. dokładnie wbiła sie rz?dłem ...

Raz niestety potr?ciłęm wrubelka na autostradzie lusterkiem i dało sie odczuć na kierownicy....

Opublikowano

Mirce w czasie jazddy wpadla osa do rekawa,zanim sie zatrzymala zdazyla J? uwalic chyba z piec razy.Najgorsze w tym ,ze cholera nawet nie przyplacila swego postepku zyciem,jak sie zatrzymalismy Ruda zaczela jakis dziwny taniec,a owad wylecial sobie z rekawa i udal sie w blizej nieokreslonym kierunku.

Mnie osobiscie w drodze powrotnej ze zlotow atakuja "biale myszki" i takie malutkie krokodylki , ale zawsze jak zaparkuje w garazu i walne piwko wszystkie znikaja.

Aaa i jeszcze mi sie kiedys nietoparz we wlosy wplatal. !happybth

• Sympatycy
Opublikowano

Dwa razy trafiłem jakie? lataj?ce ptakopodobne obiekty ale nigdy z czachy. Zawsze wlatywały gdzies w okolice chłodnicy.

Ciesz się Jarek, że nie trafiłe? boćka bo by? teraz bez łba jeĽdził !YES

Opublikowano

Mnie ptaki omijaj?, chociaż zdarzyło się parę razy "na kartkę papieru". W tych sytuacjach zawsze się zastanawiałem co by było gdyby mnie trafił...

Mimo, że jestem miło?nikiem wszelkich zwierzaków to muszę się przyznać, że należy mi się na błotniku symbol przekre?lonego kota !YES . Trafiłem go centralnie przy 80km/h i nie zd?żyłem nawet palców na klamce umie?cić. Gdyby się kto? zastanawiał jak to jest trafić kota sqtem to w skrócie... [tudut..] i po akcji. Uderzenie odczuwalne na kierownicy ale waga skutera i prędko?ć robi swoje więc utrata kontroli nad pojazdam raczej mało możliwa...

Kiedy? się zastanawiałem nad przyklejeniem takich piszczałek odstraszaj?cych zwierzynę. Ciekawe czy to działa... Producent zawsze się może tłumaczyć, że trafiony egzemplarz był głuchy !happybth

Opublikowano

Cappo nic to nie baje mam zamocowane takie cudo i ostatnio jak pomykalem do N.Sacza przy 130 dosc duza sarna pokowala mi sie prosto pod sqta.Dobrze,ze ja wczesniej zauwazylem i zdazylem dac po heblach(bylo cieplo).

A moze to ta glucha??

Opublikowano
Aaa i jeszcze mi sie kiedys nietoparz we wlosy wplatal. !happybth

Musi jaki? malutki był !happybth

Pozdrówka

Opublikowano

Mnie na szczę?cie żaden ptak nie atakował.

Kiedy? tylko osa, pszczoła wpadła mi pod kask i uż?dliła w ucho. Oj bolało bolało.

No i podobno niezły taniec wykonałam hehehe... !happybth

• 4 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

a mnie 2 dni temu przydarzyło ... się nie owady ani ptaki tylko najwierniejszy przyjaciel człowieka . widać był wychowany bo przechodził po pasach i do tego w kagańcu . no cóż ale życie jest krótkie . moje wielkie szczę?cie że ów piesek dorównywał wielko?ći? małego pinczera i podszedł tak dla mnie fortunnie że uderzył łbem co? jakby w przedni? oponę . dosłownie ułamek sekundy i gdyby wpadł pod koło , mogłoby wyrwać manety z r?k.

ps .lat temu dzie?ci mój ojciec w bliższym kontakcie z takim czworonogiem odbił nerkę , złamał obojczyk i strasznie poobijał tropica

Opublikowano

Byłbym zapomniał i ja w zeszł? niedziele miałem spotkanie z ptakiem.

Jad?c sobie spokojnie ze 120 przez jak?? wie? koło Radzymina widzę gołębia siedz?cego na ?rodku ulicy, pomy?lałem ... zawsze odlatuj? to i ten zd?ży. No i odleciał pół metra w górę prosto w chłodnice. Zdaje mi się że chyba nie przeżył bo w lusterku strasznie dużo piór było widać !happybth

• Sympatycy
Opublikowano
pomy?lałem ... zawsze odlatuj? to i ten zd?ży.

Michalu, goł?b widz?c Cię pewnie pomy?lał: "zwykle zwalniaj? więc zd?żę" !happybth .

Opublikowano
Michalu, goł?b widz?c Cię pewnie pomy?lał: "zwykle zwalniaj? więc zd?żę" !piwko .

!tut !happybth !scooter !happybth