Slavequs Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 Burgman 200 jest raczej dla niższych osób. Wła?nie przeczytałem test na skutery.net, gdzie jest polecany dla osób o wzro?cie ok. 170 cm.
Shinji Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Za to w X-maxie siedzisko jest wysoko.. ja przy moim wzroscie 180 musze lekko pochilic sie do przodu, zeby pewnie stanac obiema nogami na ziemi. Siedzialem tez na Burgmanie 125 - czyli chyba to samo co 200 i siedzi sie nizej. Porownaj sobie dane techniczne, bo tam jest informacja o wysokosci siedziska.
Gość Bloniu Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Dla mnie turystyka kończy się nad morzem !happybth Do Olsztyna do kolegi, do te?ciów do Malborka. My?licie, że xmax to padaka na takie trasy? Bo w testach spuszczaj? się, że osi?gi ma jak 400. Więc czemu nie na trasę? Bo za mała? Widziałem na żywo w weekend i bylem zaskoczony bo spore skuterzysko z niej. Jedyne co mi przychodzi do głowy to pozycja... A kasiory na 400 nie bede miał... A nie chce jako? używanego skutera... W "Skutery Bogusławski" jest ta Yamaha z 2007 nowa za 15.900 wg mnie niezla cena.... Tylko w słuspku to jest...Ale te?ciów mam w Malborku więc baza wypadowa na Słupsk jest !OKK Co my?licie?
-=Dee Jay=- Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 to nie nam ma sie podobac ten skuter tylko Tobie .. takze jezeli Ci sie podoba .. to kupuj ... aczkolwiek na wypady, z t? gotówk?, kupiłbym Kymco Xciting 500 ... s? modele z 2007 roku .. np u Pomirskiego, które maj? bardzo atrakcyjn? cene !happybth
Klubowicze Karolina Opublikowano 15 Maja 2008 Klubowicze Opublikowano 15 Maja 2008 Na pocz?tek witam rówie?nika i życzę przyjemnego "forumowania"! Miałam przyjemno?ć skorzystać z jazdy testowej zarówno Burgmanem 200, jak i X-Max'em 250. Swojego czasu też biłam się z my?lami, czy X-Max nie będzie bardziej mi odpowiadał, jako że jego test na stronie zachwala go niezmiernie. Teraz już wiem, że dokonałam dobrego wyboru (w moim przypadku UH150, gdyż UH200 nie był jeszcze dostępny). X-Max na jeĽdzie testowej bardzo mnie rozczarował - jest wysoki i w?ski, ma typowo miejsk? budowę, pozycja kierowcy na skuterze także typowo miejska, czyli krzesełkowa. Je?li chodzi o osi?gi 400'tki to s? one spowodowane dużym przekłamaniem licznika (co zreszt? zostało zaznaczone w te?cie). Niby sportowy charakter w pokonywaniu zakrętów, ale na UH 200 dużo lepiej i przyjemniej składało mi się w winklach... Burgman ma niżej położone siedzenie i to znacznie. Twój wzrost będzie miał tu kluczowe znaczenie- powiniene? się przysi??ć do obu skuterów i zobaczyć, czy Ci wygodnie. Je?li chodzi o pojemno?ć to zapewniam że będzie optymalna na pierwszy jedno?lad. Taki sprzęt dużo Cię nauczy, łatwo pozwoli się "okiełznać" i nie "poniesie" Cię. Wybaczy Ci wiele błędów, których jako pocz?tkuj?cy nie unikniesz, oraz nauczy Cię pokory, bo nie zawsze będziesz mógł po prostu dodać gazu i pojechać - czasem dłuższ? chwilę trzeba po?więcić na wyprzedzenie w trasie pojazdu przed Tob?, ale dzięki temu nauczysz się też wła?ciwej oceny sytuacji na drodze. Jednak przygotuj się, że po około dwóch sezonach przyjdzie prawdopodobnie czas na zmianę - po prostu możesz doj?ć do wniosku, że twój obecny skuter niczego więcej Cię już nie nauczy - i zapragniesz zmiany. Ale wtedy ?miało możesz uderzać w klasę 400, 500, a my?lę że nawet 650. O samym Burgmanie UH 200 i X-Max'ie 250 znajdziesz już trochę informacji na forum - skorzystaj z wyszukiwarki. Życzę trafnego wyboru! !zeby Je?li chodzi o ciuchy to warto - je?li ma się możliwo?ć - w nie zainwestować. Tematów na temat odzieży znajdziesz dużo w odpowiednim dziale na forum. Tak samo warto zainwestować w porz?dny kask - tak jak Dee Jay polecam Ci tu, aby? szukał kasku z włókien kompozytowych, a nie z termoplastu. Je?li nie chcesz wydawać >1000zł np. na Shoei'a, to przyjrzyj się bliżej kaskom np. firmy Bayard lub HJC. To taka mała podpowiedĽ ode mnie - je?li masz więcej pytań to zadaj je w temacie w dziale "Ubiór Maxi-skuterzysty". P.S. Zalecam jeszcze zaopatrzenie się w ksi?żkę pt. "Motocyklista doskonały" i wnikliwe jej przestudiowanie. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi