Gość Joa?ka Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Bywa i tak http://ueba.com.br/forum/index.php?showtopic=19607&hl Pozdrawiam --- Joa?ka
bogumilek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 bylo to juz kiedys na forum - robi wrazenie
upiór Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Tam sie działo jak to mawial Kargul . Jaka szkoda a taki był ładny amerykański szkoda . A tak na powarznie szkoda tych maszyn . Oby nikomu nic się nie stało !piwko .
Gość Dragon Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie wygl?da to dobrze... Nie bardzo mogę zrozumieć przyczynę...
Klubowicze Jordan Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Klubowicze Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Wiesz Dragonie przyczyna jest prosta bezmy?lno?ć i nadmierna prędko?ć, niezachowanie bezpiecznej odległo?ci. teraz to tak ogólnikowo Niektóre osoby bez kasku jad?. Chwila nieuwagi i nieszczę?cie gotowe przewróci się jeden i dalej leci jak domino. Przy 70-100km lub więcej nie zatrzyma się czegokolwiek na dwóch kołach na 10 czy 20 metrach +/- nieważne czy waga jest 150kg czy 380kg. Motorów szkoda, ale to zawsze można naprawić czy wymienić na nowy W przypadku zdrowia czy życia w niektórych przypadkach to jest niemożliwe albo zajmuje bardzo długi czas (wiele operacji, rehabilitacje i po?wiecenie najbliższych) daje do my?lenia - wg mnie bezmy?lno?ć i brawura a życie jest jedno :/
tomekmajesty Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 no i dać ruskim motocykle, jakb jechali na uralach z koszami to by się nie przewrócili !scooter a tak poważnie to kiedy? w jednym z polskich czasopism była nauka jazdy w grupie, czyli o jeĽdzie na zakładkę itd. takie rzeczy się zdarzaj? niestety na zlotach !scooter
drogowiec Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Pewnie było, ale TUTAJ jest krótka lekcja jazdy w grupie. Pozdrówka
Gość 7mandaryn Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ... Przy 70-100km lub więcej nie zatrzyma się czegokolwiek na dwóch kołach na 10 czy 20 metrach +/- nieważne czy waga jest 150kg czy 380kg. ... no wła?nie i tu mam pytanie czy możecie powiedzieć jaka jest przeciętna droga hamowania ze 100 km/h dla takich współczesnych maxiskuterów/motocykli o +- typowej wadze - co? koło 200 kg? (nie wliczam wagi drivera). Chciałbym wiedzieć, jak to się ma do samochodów, bo wyobrażam sobie, że ta droga jest znacznie mniejsza niż dla samochodów no ale to póki co tylko wyobrażenie. EDIT: nie chcę tworzyć nowego posta po odp. Artixa, więc powiem tylko, że zasępiłem się nieco, kurcze, my?lałem, że te 30m to wynik przeciętny w klasie... W takim razie mój Burgi też pewnie zbliża się do 40m !scooter
Administrator Artix Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Administrator Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Podczas testow Mp3 sprawdzalismy wlasnie skutecznosc hamulcow. Hamowanie ze 100 km/h Mp3 wyszlo zdecydowanie lepiej
RobB. Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 A dzisiaj tak? paradę urz?dziło by 2 Baranów ZE STRAżY MIEJSKIEJ !!! Al. Mickiewicza w Łodzi z Vmax 70 km/h startujemy spod ?wiateł, strażacy jako pierwsi, jak peleton uzyskał już przelotowe 80 kmh to strażacy zauważaj? id?cego trawniczkiem przy torowisku pieszego, jakie? 20 m od przystanku. I co robia te BarANY !OK ano daja ostro po heblach i staj? naprzeciw go?cia na lewym pasie nie my?l?c co za horor za sob? spowodowali !!! Ja byłem trzeci za nimi, z ledwo?ci? wyhamowałem i skuliłem się widz?c w lusterku kłęby dymu z opon i słysz?c ich pisk w oczekiwaniu na kolejne w mym życiu bum z tyłu. O dziwo jako? się udało, może pomogły wł?czone od razu awaryjne Nie byłem jednak pierwszym, a juz na pewno nie ostatnim, który mijaj?c tych BARANÓW !V powiedział co o nich my?li !!! Życzę Wam spokojnej jazdy do pracy, a panom ze Straży więcej rozumu!!! Pozdrawiam RobB.
Misiek_500V Opublikowano 26 Maja 2008 Opublikowano 26 Maja 2008 A dzisiaj tak? paradę urz?dziło by 2 Baranów ZE STRAżY MIEJSKIEJ !!!Al. Mickiewicza w Łodzi z Vmax 70 km/h startujemy spod ?wiateł, strażacy jako pierwsi, jak peleton uzyskał już przelotowe 80 kmh to strażacy zauważaj? id?cego trawniczkiem przy torowisku pieszego, jakie? 20 m od przystanku. I co robia te BarANY ano daja ostro po heblach i staj? naprzeciw go?cia na lewym pasie nie my?l?c co za horor za sob? spowodowali !!! Ja byłem trzeci za nimi, z ledwo?ci? wyhamowałem i skuliłem się widz?c w lusterku kłęby dymu z opon i słysz?c ich pisk w oczekiwaniu na kolejne w mym życiu bum z tyłu. O dziwo jako? się udało, może pomogły wł?czone od razu awaryjne Nie byłem jednak pierwszym, a juz na pewno nie ostatnim, który mijaj?c tych BARANÓW !vampire powiedział co o nich my?li !!! Życzę Wam spokojnej jazdy do pracy, a panom ze Straży więcej rozumu!!! Pozdrawiam RobB. Widzę, że mamy podobne zdanie odno?nie łódzkiej straży miejskiej..... !kisss
Rekomendowane odpowiedzi