Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Norwegia/Francja - Pollacco/Pollacca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie jest w?tek na ten temat ale jak tu nie pisać cos takiego skro jest to nie pierwszy przypadek czego dowodem jestem ja sam.

Robert pewnie SMP zrozumi swój bł?d jak komus stanie się krzywda ale SMP naprawde ma to gdzie? i nawet ich to nie wzrusza ale mam nadzieje że w końcu kto? się tym zajmie.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pilot

17

• Pollacco

8

• szorstki

4

• orzech

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

SMS od Pollacco

23.04.2008 godz. 9:03

wczoraj niestety nastepna awaria, padl przekaznik, musieli nas zholowac do suzuki Lillehamer ale naprawili wszystko b. szybko... dojechalismy do Alesund w nocy, w gorach normalna zima, miasteczko piekne, zaraz idziemy do akwarium.

Uzupełnie pare informacji dotycz?ce podróży Pollacco i jego Plecaczka.

Do wczoraj przejechali około 1725 km

Przepłynali promem około 249 km

Czas podróży 4 dni

• Sympatycy
Opublikowano

"Suzuki same stuki" niestety sprawdza się, dobrze chociaż, że serwisy s? OK. Miejmy nadzieję, że więcej nie będzie wpadek.

• Administrator
Opublikowano

W Skandynawi nie liczy sie drogi na km tylko na czas przejazdu, ja w jednym odcinku 1400 km pokonalem w 38h a plan byl taki ze przejade w 16-18 h !scooter kolejny odcinek 900 km 36h !scooter

Dlatego trzymam za nich kciuki bo latwo nie jest.

Opublikowano

SMS od Pollacco

24.04.2008 godz. 10:11

" z Alseund E39 dotarlismy wczoraj do Bergen, droga byla wspaniala, 3 promy i coraz bardziej zielono, pocztowkowe widoki, osniezone fiordy, zielone laki i morze, Bergen fajne ale wieczorem mnostwo pijanych malolatow dzis tylko 200km do Stevanger, jutro koncert a pojutrze prom z Kristiansand do Hirsthhals w Danii a pozniej jakies 1300km do Paryża przez Amsterdam mamy nadzieje ze już bez przygod technicznych:), Generalnie jest super! Ani razu nie padalo ! Tfu, tfu!:rolleyes:

Opublikowano

Ahoy Podróżnicy!

Nie chcę wam mieszać w planach ale bardzo polecam wam poł?czenie promowe Oslo - Kiel .

Przeprawa taka jest jednocze?nie noclegiem (płynie ponad 20h) a prom jest mega zajebisty!

Różnica jest jak między jumbojetem a tramwajem !piwko

Po takiej przeprawie pozostaje niecały 1000km do Paryża w większo?ci po szybkich niemieckich autostradach... :rolleyes:

Pozdro !

Opublikowano

SMS od Pollacco

24.04.2008 godz.17:15

" dojechalismy dp stavanger, i znowu lekki pech , nie wiadomo gdzie podziala sie pokryka od wlewu paliwa:) podczas ostatniego tankowania jeszcze byla:), chyba zwiedze wszystkie salonysuzuki w norwegii:):rolleyes::lol: ale za tohotel juz placony przzez organizatorow koncertu, pelenwypas, boy hotelowy odprowadzil burgmana na parking... zartujeoczywiscie, robimy przepiorke rzeczy zeby wyschly na pojutrze rano, zaraz kolacja i pewnie sie pokrecimy po miescie....niestety pogoda sie popsula i pierwszy raz zaczelo lekko kropic, moze uda nam sie jakos wejsc w neta... fajnajest ta motocyklowa turystyka !piwko

Opublikowano

Witam, hotel dobry to i net sie znalazl...!scooter

Tak jak pisalem jestesmy w Stavanger, zrobilismy trase Kopenhaga-Oslo-Lillehamer-Rauma-Alesund-Bergen-Stavanger....do Trondheim nie mielismy zamiaru jechac gdyz czasu za malo, wczesniej z Polski nie moglismy sie urwac, no i potrzebny byl dzien bezpieczenstwa w razie cos, w koncu to wyjazd na koncert a wiec troche do pracy:) trzeba bylo myslec o ewentualnych konsekwencjach opoznienia. A wiec zrobilismy takie kolko po poludniowej Norwegii.

Wszyscy tu mowia ze mielismy niesamowite szczescie, tyle dni pogody pod rzad nie trafilo sie tu od ponad roku. Teraz juz wiem dlaczego bylo tylu nawalonych ludzi w Bergen:) Oni po prostu tak swietuja kilka dni slonca po dlugiej zimie...wychodza na ulice i chleja na powietrzu na umor:)

Trudno zebrac mysli i napisac cos sensownego, bedzie na to czas w domu ale teraz moge tylko napisac ze jesli pogoda pozwala to nawet tysiac km na dzien na skuterze jest absolutnie do zrobienia bez wiekszych problemow.

Zawsze zeby wyprostowac nogi mozna siasc na przodzie siedzenia pasazera - to pomaga:), mozna sie tez skulic sie za szyba (jak przyjedziemy opisze dzialanie wiekszej szyby givi - bo juz chyba wiem o niej wszystko:), mozna sobie spiewac !scooter:):)ba, na plozach stopami mozna sobie nawet wystukiwac rytmy:)

Wgralem do zumo troche fajnej muzy takze czasami mozna sobie posluchac...

no i rzeczywiscie hot-dogi to chyba jedyne sensowne wyjscie:)

Jesli chodzi o nasze pupy to w moim przypadku musialem tylko przelozyc swoja wytrzymalosc z samochodu na skuterek...kiedys robilo sie wawa-berlin-wawa bez przystanku nawet raz w tygodniu, albo wawa-londyn tez bez zatrzymania:)

No i Gosia jest wdziecznym lekkim plecaczkiem ktory nie wplywa na wlasciwosci jezdne:) - fajnie sie jechalo, dobrze ze kupilismy sobie wczesniej cardo bo sobie nawijamy caly czas, obczajamy widoki i droge itp.

Teraz chyba bedzie gorzej bo Dania i Niemcy polnocne to nuda na mega, pewnie autostrada non-stop i smrod krowiego lajna:), no i teraz mamy prawdziwy przerzut do tego Paryza. Chcemy zahaczyc o Amsterdam...nie wiem czemu - bo bylem tam juz chyba z 10 razy - to miasto jakos przyciaga:)!scooter:)

Ahoj przygodo!!!!Dzieki wielkie za slowa wsparcia i otuchy. Mimo ze jedziemy sami wiemy ze sami nie jestesmy i to jest piekne w tym klubie:)

pozdro.Pollacco

ps. Gosia znalazla polska tania kosmetyczke nieopodal...drobne 30 km od Stavanger...no nic trzeba jechac...tipsy sa wazne:)

• Sympatycy
Opublikowano

Faktycznie jeste?cie szczę?ciarze. W porównaniu do skandynawskiej

wyprawy Artixów, Wasza wygl?da jak po południowej ojropie... !scooter

Trzymam kciuki !scooter

Zarzućcie może jakie? foto, coby lepiej zobrazować okoliczno?ci

przyrody które były Waszym udziałem.

Tymczasem ja wrzucę co? co znalazłem w sieci:

Fajny AN 650 !scooter

pzdr

Opublikowano

Ciesze sie że humory wam dopisuja i że pogoda was oszczędziła. Jak jest pogoda to i podróż jest przyjemna bez względu na trudno?ci.Dzi? mogłe? napisać pare słów bez po?rednika. Sprawdz jeszcze te elementy które napisałem w sms chdz mówili mi że to poprawiono i jest już ok ( ale ja w to nie wierze). Mam nadzieję że już nie bedziesz miał żadnych niespodzianek a ta trasa przyda się przed Alpami.

Życze wam szerokiej drogi i pięknych widoków.

PS. Co do przejazdu przez kraje beneluksu to chyba omijać autostrady bo nam z orzechem lepiej się tak jechało a czasu nie tracili?my za wiele.

Opublikowano
ps. Gosia znalazla polska tania kosmetyczke nieopodal...drobne 30 km od Stavanger...no nic trzeba jechac...tipsy sa wazne:)

Uff ... a juz sie bałam ze bedzie tragedia i trzeba bedzie wracac :D))))

Pozdrawiam i trzymam kciuki za pogode :D bo reszta sama sie znajduje

Opublikowano

Pilocie, wielkie dzieki za przekazywanie naszych smsow...:D

drobne sprostowanie!:D

moj polamany paznokiec to powazna sprawa:))) ale moj maz lekko przekoloryzowal! mielismy jechac do miasteczka oddalonego tylko o 16 km od stavanger bo jest tam polska kosmetyczka (o wiele tansza !tut ) ale nie pojechalismy! bylismy u norweskiej za 170 koron i jestem szczesliwa:) Mamuska wie jak wazne sa ladne czerwone paznokcie! he he he

Glub ma racje! super glu sie nie nadaje:)

a poza tym wszytsko ok, strasznie mam milo za wszytskie wasze mile slowa, strasznie fajni z was ludzie:)

Pilot ja o zanych aplach nic nie wiem:)

fajnie sie jedzie tylko prawy but mnie kurde cisnie czasami a poza tym ok!!V

Gosia

Opublikowano

Uwazajcie zeby nie zlapal Was snieg !V .

OT: 70 zeta za jeden paznokiec :D ?? Zamiast tipsow nie lepiej akryl !tut ? Przynajmniej wiecej wytrzymuje :D ...

Opublikowano

Pilot ja o zanych aplach nic nie wiem:)

Jarek to Gosi chciałe? zrobić niespodzianke z tymi Alpami a ja się wychlapałem.

No trudno sprawa się rypła.

Opublikowano

Witam z rana, koncert zagrany, bylo gdzies z pieciuset Polakow, bylo milo ale sie skonczylo....opuszczamy dobry hotel i darmowe mega sniadanka:)

Przed nami trasa do Kristiansand a z tamtad prom do Hirtshals w Dani.

Jedziem:)

pozdro.

Pollacco

Opublikowano

Czekamy na dalsze informacje.

Trzymamy kciuki, szeroko?ci i bajo !OKK

• Sympatycy
Opublikowano

Oj trzymamy, trzymamy te kciuki. Widać, że wszystko w porz?dku, humory dopisuj?, tyłki nie bol? :D

Jestem pełen podziwu, ogromny respekt !OKK

Bawcie się dobrze i wracajcie do nas.

Do zobaczyska.

• Sympatycy
Opublikowano

Ja też się przygl?dam z uwag? o tyle uzasadnion?, że wybieram się w tym roku do kumpla do Szwecji.

Dwie rzeczy:

Jark i Gosia :D duże RESTECP (wym.ristekpa) !scooter

Suzuki !OKK

Powodzenia w dalszej trasie. JedĽcie ostrożnie - najlepiej "krajem i dwójk?" !tut

Opublikowano

SMS od Pollacco.

27.04.08 godz 12:48

"nocowalismy w motelu pod bremen, mamy jakies 4 stowki do amsterdamu pogoda znowu spoko jakiws 20 stopni i slonce, pozdro. "

27.04.08 godz.17:59

"jestesmy juz w amsterdamie,szukamy hotelu.... jutro na kursie paryz, wszystko okey jak do tej pory... pozdro"

Opublikowano

SMS od Pollacco

29.04.2008 godz.11:07

"jestesmy od wczoraj w paryzu, dzis dzien wolny na zwiedzanie miasta , jutro koncert, pojutrze rano jedziemy do Berlina... wszystko okay.pozdro"

Opublikowano

SMS od Pollacco

29.04.2008 godz.11:07

"jestesmy od wczoraj w paryzu, dzis dzien wolny na zwiedzanie miasta , jutro koncert, pojutrze rano jedziemy do Berlina... wszystko okay.pozdro"

Opublikowano

Hallo Pilot,

masz jakies wiesci !?

Dzisiaj powinni byc w Berlinie !?

Dotarli ?

Dawaj znaki ...

pozdrawiam

Ysabel

Opublikowano

SMS od Pollacco

1.05.2008 godz. 15:32

" jestesmy w polowie drogi z paryza do berlina, za nami 550 km i przed nami tyle samo.... cale szczescie pada tylko przelotnie, w berlinie zostajemy dzis na noc, pozdro"

Opublikowano

SMS od Pollacco

2.05.8 godz 12:59

"przyjechalismy do berlina na 21, przenocowalismy u mojego brata ciotecznego, zmoglo nas kolo 2 w nocy, jestesmy juz w olszynie i jedziemy dzisiaj do Olawy na koncert mojego zespolu, jutro gramy we Wrocławiu na majówce z t.love( zapraszam wszystkich chetnych na te koncerty !happybth pojutrze kolosie zamknie w warszawie, wszystko okey, pozdro.

ps.bola nas juz tylki !happybth "

Opublikowano

Witamy, jestesmy od rana we Wroclawiu...

I uwaga, wczoraj Pilot zrobil nam niespodzianke i przyjechal na koncert w Olawie!

Rano razem na dwa skutery pojechalismy do Wrocka i rozstalismy sie pod hotelem.

Pilocie, jestes mega-totalnym swirem skuterowym!!!!!happybth:)!happybth

Dzieki za niekonczaca sie nocna rozmowe o skuterach:)

Dzieki serdeczne ze przyjechales:) Bylo nam bardzo milo.

Pozdro dla Twojego syna!

Jutro koleczko sie zamknie i dojecdziemy do Warszawy.

Tesknimy juz za nasza chata:)

pozdro.

Pollacco/Pollacca