Klubowicze Piootr Opublikowano 8 Września 2019 Klubowicze Opublikowano 8 Września 2019 Ja to chyba już pisałem w tym wątku. RK to chłopak na rehabilitację i do fizjo, a nie do mega profesjonalnego sportu. Przykre, ale prawdziwe. To tak jak by biegać np. maratony i za każdym razem wbiegać na metę jako ostatni tuż przed zamykającym bieg ambulansem. To taka „sztuka dla sztuki”, a bolidu RK nawet raz nie pokazali w relacji, więc i korzyść dla sponsorów miałka, żadna. Kto to wogule wymądrakował, niepełnosprawny kierowca + bolid 2 gen wstecz ? Mi się to w głowie nie mieści. 1
Corleone Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 No i wszyscy hejterzy (również stąd) powinni być zadowoleni. Robert Kubica dziś na konferencji przed GP Singapuru ogłosił, że nie przedłuża umowy z Williams Racing na sezon 2020r. Myślę, że najprawdopodobniej będzie rezerwowym w jakimś zespole (Racing Point, Alfa Romeo) oraz będzie się ścigał w jakiejś innej serii.Trzymam kciuki za niego do końca sezonu, żeby powiększył dorobek punktowy.Pozdrawiam,Corleone
dr.big Opublikowano 19 Września 2019 Autor Opublikowano 19 Września 2019 Godzinę temu, Corleone napisał: No i wszyscy hejterzy (również stąd) (...) Nie masz racji. Realne i rzeczowe podejście do sprawy. Bez zaślepienia w żadną stronę. Jeden jest "pro", drugi "kontra", zaś trzeci obiektywny. A czwartemu to zwisa. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie bez nazywania go "hejterem" tylko dlatego, że ma je odmienne.
Drek Opublikowano 19 Września 2019 Opublikowano 19 Września 2019 Węgierska orkiestra symfoniczna wykonuje utwór w hołdzie dla Roberta Kubicy
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 26 Września 2019 Sympatycy Opublikowano 26 Września 2019 Słyszałem o nowych przepisach na sezon 2021 w sprawie rozmiaru felg. Z dotychczasowych 13 cali na 18, opony niskoprofilowe. W autach cywilnych od dawna są opony niskoprofilowe a F1 jeździ na balonach. Oczywiście wymusi to zmiany zawieszenia i amortyzacji w bolidach.
Corleone Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Słyszałem o nowych przepisach na sezon 2021 w sprawie rozmiaru felg. Z dotychczasowych 13 cali na 18, opony niskoprofilowe. W autach cywilnych od dawna są opony niskoprofilowe a F1 jeździ na balonach. Oczywiście wymusi to zmiany zawieszenia i amortyzacji w bolidach. Spowoduje to całkowita rewolucje w prowadzeniu aut. Myślę, że obenie ponad połowa amortyzacji odbywa się poprzez opony. Widać to wyraźnie na zwolnieniach przy przejazdach przez krawężniki...Pozdrawiam,Corleone
Administrator xmarcinx Opublikowano 26 Września 2019 Administrator Opublikowano 26 Września 2019 A co powiecie na pomysł odwróconego pola startowego - najszybsi startują z końca. Chyba, że ja źle zrozumiałem ideę? Jak będą wyglądały kwalifikacje?
Corleone Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Fajne rozwiązanie było w WTCC. Czołówka mistrzostw miała dociazane samochody. Maksymalne dociążenie chyba było około 60 lub 75kg. Wyrównywalo to szanse pozostałych kierowców...Pozdrawiam,Corleone
dr.big Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 16 godzin temu, xmarcinx napisał: (...)pomysł odwróconego pola startowego - najszybsi startują z końca. Moim zdaniem będzie zwiększone ryzyko wypadków przy starcie i przy pierwszym okrążeniu. Mocno zyska na tym widowiskowość. PS. Jest to typowa "kara" za bycie dobrym i "odrobienie lekcji" na weekend wyścigu. Typowy trick dla publiczności.
Administrator xmarcinx Opublikowano 27 Września 2019 Administrator Opublikowano 27 Września 2019 Jak przymusić zespoły do ścigania się w kwalifikacjach o ostatnie miejsce, skoro można się nie ścigać i być pierwszym na starcie. 1
dr.big Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 A, "rozwiązania techniczne" tego pomysłu to już inna beczka, nie jestem specjalistą. Ja wyraziłem moje zdanie o samej idei ? .
dr.big Opublikowano 30 Września 2019 Autor Opublikowano 30 Września 2019 O GP Soczi można napisać w wielkim skrócie ? ... gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta? ...
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 2 Października 2019 Klubowicze Opublikowano 2 Października 2019 Ciekawa wypowiedź w sprawie wyścigu Roberta i absurdów w Wiliamsie...
dr.big Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2019 2019 adieu. Teraz czekamy do wyścigu 15.03.2020 ? .
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 19 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 19 Lutego 2020 Alfa pokazała swój nowy bolid... Oby jeździł równie dobrze, jak wygląda (malowanie świetne)...
Trybus Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 I wreszcie POLSKA firma będzie super widoczna !!!
Administrator xmarcinx Opublikowano 19 Lutego 2020 Administrator Opublikowano 19 Lutego 2020 Trzeba przyznać, że malowanie jest zarąbiste, a logo umieszczone w najlepszych miejscach.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 19 Lutego 2020 Sympatycy Opublikowano 19 Lutego 2020 Kubica chowa prawą rękę do tyłu ale bolid super. Ciekawe co z tego będzie.
Użytkownicy tommac Opublikowano 20 Lutego 2020 Użytkownicy Opublikowano 20 Lutego 2020 Życzę Kubicy oraz wszystkim fanom, żeby wyniki w tym sezonie były wprost proporcjonalne do wyglądu obłuda.
Klubowicze krzytro Opublikowano 20 Lutego 2020 Klubowicze Opublikowano 20 Lutego 2020 42 minuty temu, tommac napisał: Życzę Kubicy oraz wszystkim fanom, żeby wyniki w tym sezonie były wprost proporcjonalne do wyglądu obłuda. Ciekawa wypowiedź,a co to jest ten obłud?
Użytkownicy tommac Opublikowano 20 Lutego 2020 Użytkownicy Opublikowano 20 Lutego 2020 44 minuty temu, krzytro napisał: Ciekawa wypowiedź,a co to jest ten obłud? Sorry, nie zauważyłem, że telefon wprowadził swoje zmiany. Chodziło mi oczywiście o wygląd bolida. 1
ik26 Opublikowano 26 Lutego 2020 Opublikowano 26 Lutego 2020 Dla niektórych hejterów nawet na naszym forum. F1 to nie tylko kierowca. Ale jak się ma kilka elem. z najwyższej półki to można. Widać jak się spokojnie prowadzi bolid. https://twitter.com/AlfaRomeoF1Fan/status/1232630568120127488
ik26 Opublikowano 26 Lutego 2020 Opublikowano 26 Lutego 2020 Rok temu w Williamsie był o 3,3 sek. wolniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi