Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bigu ???? nic dodać nic ująć ?

• Klubowicze
Opublikowano

Ja to chyba już pisałem w tym wątku. RK to chłopak na rehabilitację i do fizjo, a nie do mega profesjonalnego sportu. Przykre, ale prawdziwe.

To tak jak by biegać np. maratony i za każdym razem wbiegać na metę jako ostatni tuż przed zamykającym bieg ambulansem.

To taka „sztuka dla sztuki”, a bolidu RK nawet raz nie pokazali w relacji, więc i korzyść dla sponsorów miałka, żadna. Kto to wogule wymądrakował, niepełnosprawny kierowca + bolid 2 gen wstecz ? Mi się to w głowie nie mieści.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i wszyscy hejterzy (również stąd) powinni być zadowoleni. Robert Kubica dziś na konferencji przed GP Singapuru ogłosił, że nie przedłuża umowy z Williams Racing na sezon 2020r. Myślę, że najprawdopodobniej będzie rezerwowym w jakimś zespole (Racing Point, Alfa Romeo) oraz będzie się ścigał w jakiejś innej serii.
Trzymam kciuki za niego do końca sezonu, żeby powiększył dorobek punktowy.

Pozdrawiam,
Corleone

Opublikowano
Godzinę temu, Corleone napisał:

No i wszyscy hejterzy (również stąd) (...)

Nie masz racji. Realne i rzeczowe podejście do sprawy. Bez zaślepienia w żadną stronę. Jeden jest "pro", drugi "kontra", zaś trzeci obiektywny. A czwartemu to zwisa. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie bez nazywania go "hejterem" tylko dlatego, że ma je odmienne. 

Opublikowano

Węgierska orkiestra symfoniczna wykonuje utwór w hołdzie dla Roberta Kubicy

• Sympatycy
Opublikowano

Słyszałem o nowych przepisach na sezon 2021 w sprawie rozmiaru felg. Z dotychczasowych 13 cali na 18, opony niskoprofilowe. W autach cywilnych od dawna są opony niskoprofilowe a F1 jeździ na  balonach. Oczywiście wymusi to zmiany zawieszenia i amortyzacji w bolidach. 

Opublikowano
Słyszałem o nowych przepisach na sezon 2021 w sprawie rozmiaru felg. Z dotychczasowych 13 cali na 18, opony niskoprofilowe. W autach cywilnych od dawna są opony niskoprofilowe a F1 jeździ na  balonach. Oczywiście wymusi to zmiany zawieszenia i amortyzacji w bolidach. 
Spowoduje to całkowita rewolucje w prowadzeniu aut. Myślę, że obenie ponad połowa amortyzacji odbywa się poprzez opony. Widać to wyraźnie na zwolnieniach przy przejazdach przez krawężniki...

Pozdrawiam,
Corleone

• Administrator
Opublikowano

A co powiecie na pomysł odwróconego pola startowego - najszybsi startują z końca. Chyba, że ja źle zrozumiałem ideę? Jak będą wyglądały kwalifikacje?

Opublikowano

Fajne rozwiązanie było w WTCC. Czołówka mistrzostw miała dociazane samochody. Maksymalne dociążenie chyba było około 60 lub 75kg. Wyrównywalo to szanse pozostałych kierowców...

Pozdrawiam,
Corleone

Opublikowano
16 godzin temu, xmarcinx napisał:

(...)pomysł odwróconego pola startowego - najszybsi startują z końca.

Moim zdaniem będzie zwiększone ryzyko wypadków przy starcie i przy pierwszym okrążeniu. Mocno zyska na tym widowiskowość.

PS. Jest to typowa "kara" za bycie dobrym i "odrobienie lekcji" na weekend wyścigu. Typowy trick dla publiczności.

• Administrator
Opublikowano

Jak przymusić zespoły do ścigania się w kwalifikacjach o ostatnie miejsce, skoro można się nie ścigać i być pierwszym na starcie.

Opublikowano

A, "rozwiązania techniczne" tego pomysłu to już inna beczka, nie jestem specjalistą. Ja wyraziłem moje zdanie o samej idei ? .

Opublikowano

O GP Soczi można napisać w wielkim skrócie ? ... gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta? ...

• Klubowicze
Opublikowano

Ciekawa wypowiedź w sprawie wyścigu Roberta i absurdów w Wiliamsie...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

2019 adieu. Teraz czekamy do wyścigu 15.03.2020 ? .

• 2 miesiące temu...
  • Klubowicze
Opublikowano

Alfa pokazała swój nowy bolid... Oby jeździł równie dobrze, jak wygląda (malowanie świetne)...

ERHz9b8XsAABMra.jpg

ERHz9bgXUAI50mR.jpg

ERHz9cDXYAAf3wk.jpg

ERHz9cNWkAAt_oA.jpg

86874639_2708446829202766_6625958618632028160_n.jpg

86969754_2708446945869421_4502785108297646080_n.jpg

Opublikowano

I wreszcie POLSKA firma będzie super widoczna !!!

• Administrator
Opublikowano

Trzeba przyznać, że malowanie jest zarąbiste, a logo umieszczone w najlepszych miejscach.

• Sympatycy
Opublikowano

Kubica chowa prawą rękę do tyłu ale bolid super. Ciekawe co z tego będzie. 

• Użytkownicy
Opublikowano

Życzę Kubicy oraz wszystkim fanom, żeby wyniki w tym sezonie były wprost proporcjonalne do wyglądu obłuda.

• Klubowicze
Opublikowano
42 minuty temu, tommac napisał:

Życzę Kubicy oraz wszystkim fanom, żeby wyniki w tym sezonie były wprost proporcjonalne do wyglądu obłuda.

Ciekawa wypowiedź,a co to jest ten obłud?

• Użytkownicy
Opublikowano
44 minuty temu, krzytro napisał:

Ciekawa wypowiedź,a co to jest ten obłud?

Sorry, nie zauważyłem, że telefon wprowadził swoje zmiany. Chodziło mi oczywiście o wygląd bolida. 

Opublikowano

I jest pierwszy
Czas poniżej 1.17

Opublikowano

Rok temu w Williamsie był o 3,3 sek. wolniejszy.