Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patrzę, rzeczywiście?. 0,416 sek. Ile to już? 8:0 dla Russella?

Edit: "Niewiele"... Hm... 

Opublikowano

Zacytuje to słynną wypowiedzią z filmu, Robert „ skończ waść wstydu oszczędź” 

Opublikowano

Kiełba wyborcza miała być, to i Orlen wskoczył. Ale teraz ojciec Latifiego ma "dawać" podobno 30 mln. 30:10. I to mogą być ostatnie "popisy na szosie". Wszystko zależne od podpisanych papierków. Bo umiejętności są, jak widać mocno przewidywalne. Twierdziłem to od początku, ale teraz jest to widoczne czarno na białym. Chociaż oczywiście można podejrzewać spisek "złych mocy" ?. I pewnie tak jest?.

PS. Rezultaty każdy może sobie odtworzyć. A "cudu" nie będzie. Będzie jedynie dublowanie. Nawet przez kolegę z zespołu. Kontrargumenty? Ale nie te wyssane z palca proszę.

Opublikowano

Niestety Robert dostal tez od Lattifiego w P1. Niewiele, bo 0.025 ale jednak. W P2 znowu slabiej od Russela o prawie 0.6. W P3 Russel nie mial szybkiego okrazenia, bo byl problem ze skrzynia biegow, wiec przejechal tylko 3 okrazenia na poczatku.
No coz... ale i tak #SupportKubica

Pozdrawiam,
Corleone

Opublikowano

A ja podchodzę do F1 bardzo chłodno, od ponad 20 lat nie kibicuję i nigdy nie kibicowałem żadnemu kierowcy. Tak to sobie oglądam. Jak i motorki w MotoGP czy Superbikeach. Dla przyjemności.

Opublikowano

W koncu Robert zakonczyl wyscig przed Russellem. Co prawda dlatego, ze Russell musial odbyc dodatkowy pit stop ale trzeba tez powiedziec, ze ten dodatkowy postoj wynikl wskutek wczesniejszego bledu przy probie wyprzedzenia Roberta. Obaj kierowcy Williamsa dwukrotnie zdublowani.

Pozdrawiam,
Corleone

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyścig w deszczu, kraksy gamoni ? , dyskwalifikacje = pierwszy punkt Kubicy? . Rekord F1, po ponad 8 latach przerwy pomiędzy punktowanymi miejscami RK.

• Klubowicze
Opublikowano

Ale emocje były... Jeden z wyścigów, który przykuł moją uwagę na dobre, bo żona weszła do pokoju ze swoimi błahostkami i została już na wstępie poinformowana, że nie teraz... Oczywiście podwójny foch, ale co tam, liczyła się każda sekunda ? 

• Administrator
Opublikowano

Właśnie siadam przed tv żeby sobie puścić nagranie. Nagrałem na wszelki wypadek, ale zachęciliście mnie do obejrzenia.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy? Mój wniosek z tego przedstawienia? Za parę lat w deszcz nie będzie w F1 jeżdżone? . Bo za trudno? i niebezpiecznie. Lament wniebogłosy?. Skoro można skasować jako kierowca ~20 mln $ w sezon bez ryzyka. A ludzie i tak te "bilety" kupią.

Opublikowano

Kolejny spektakl czas zaczac. Pierwszy i drugi trening Robert za Russellem ale tylko George z nowymi poprawkami. d6812d93749d1fa380387758fb68983b.jpg1e73e1cf9c007baaa77709da6a11a107.jpga506e0f10f51f2773ac3bf2f54c268ca.jpgaf8f37d2c9125e192f8fb759e219cff1.jpg

Pozdrawiam,

Corleone

Opublikowano

Ja piernicze ten, Williams to jakaś porażka, chyba mają napęd nożny jak Flinstonowie, ale to padlina.

Opublikowano

RK nie dość, że jest w najsłabszym zespole F1, to jeszcze chyba od początku sezonu jest numerem 2 w stajni. Wszystkie udoskonalenia idą w pierwszej kolejności do Russella. Jedno co trzeba na plus zaliczyć Williamsowi, to nieczęste awarie ? .

• 4 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Niedługo Belgia... Ciekawe co to się tam wydarzy u Roberta, czy "cudowna" przewaga Russella wzrośnie... W każdym razie mamy już kalendarium na przyszły rok, tylko wciąż nie wiadomo, czy z Robertem, czy już bez...

F1_2020_calendar.jpg

Opublikowano
17 godzin temu, SlawoyAMD napisał:

(...)"cudowna" przewaga Russella wzrośnie(...)

Bez jakichkolwiek wątpliwości. Na razie jest 12:0 w kwalifikacjach i 11:1 w ukończonych wyścigach. 

Opublikowano
Dnia 29.08.2019 o 15:43, SlawoyAMD napisał:

czy z Robertem, czy już bez...

Coś teraz czytałem że niby „Haas” wymienia Roberta jako kierowcę, ale czy to prawda czy czcze gadanie ?

Opublikowano

Dziadzia, daj spokój, to 100% -owe mrzonki. Te 10 mln które teraz płaci, nie będzie wystarczające na żaden kokpit 2020. Niech się cieszy, jak dociągnie w Williamsie do końca sezonu 19. Latifi oferuje podobnie i jest podobnie lepszy? Jest młodszy, ma perspektywy rozwoju. Rozumiem, że to niemiłe, ale to niestety real. I nie ma co zrzucać winy na słaby samochód. Przynajmniej ja, ale nie tylko, tak to widzę.

PS Edit: Teraz patrzę, dużym minusem Latifiego od startu jest wzrost... 1,85m, to nawet przewyższa zawsze problematyczny wzrost Hulka (1,84).

Opublikowano

Masło maślane nabijające oglądalność i "popularność" ? . Ja tam od razu przeczytałem "... nie zdecydujemy się na niego..." Bez "a może", "niewiadomo", czy "czas pokaże"...

Opublikowano

Masz rację mnie również pachnie to bzdurami, ale tak jak opisujesz „ czas pokaże” ?

Opublikowano

Nie , nie ?. Ja nie napisałem "czas pokaże", bo dla mnie ta sprawa jest jasna. Ja napisałem tylko słowa jakich tam nie było?. RK nie będzie jako zawodnika w 2020 roku. No chyba, że Orlen sięgnie dużo głębiej do kieszeni. Ale nawet wtedy nie sądzę, żeby jakiś zespół zdecydował się świadomie na rozwiązanie gwarantujące ogon.

Williams dał się zmylić RK oraz poleciał na kasę Orlenu. A RK dał się zmylić, bo myślał, że dostanie lepszy samochód oraz, że będzie dobry. A nie nastąpiło ani jedno, ani drugie, ani trzecie?.

Opublikowano

Ale się uśmiałem z idiotów w Q3?... Srają w gacie ze względu na każde ziarnko piasku na drodze, a nie potrafią właściwie skorzystać z zegarka ? .

Całe szczęście, że równolegle do tego cyrku transmitowali WSBK.

• Administrator
Opublikowano

Fakt. Nie pamiętam żeby taka historia się kiedyś przydarzyła. Na taką skalę!

Opublikowano

Ale młyn na torze ?

Opublikowano

RK jest najbardziej ekologiczny wsród kierowców kończących wyścig - trzeba na to w ten sposób spojrzeć ? , wyścig skończył się po 53 rundach, z czego RK zdążył przejechać aż 51.

Chyba jednak Orlen dolewa jakiegoś swojego szuwaksu typu "tajemny środek wypełniający" do jego paliwa? . Rozpuszczalnik? Olej z frytkownicy? H2O??