Klubowicze krzytro Opublikowano 22 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 22 Listopada 2018 Ale wy tu farmazony piszecie,Nie macie pojęcia na czym polega taki sponsoring i jak działa marketing więc po co się nakrecacie niepozytywnie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
marek_m Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 Trochę posłanką Pawłowicz pojechałeś A cos konkretnego w temacie ?
Trybus Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 W dniu 22.11.2018 o 14:49, dr.big napisał(a): To nie całkiem tak, z tymi "niedowiarkami" . Gdyby nie znalazła się kasa, to "jeździłby" w symulatorze Ferrari. Oczywiście można się sprzeczać, czy miejsce zostało kupione, czy zwyciężyły jedynie umiejętności RK. Jedno i drugie miało miejsce, a w jakiej kolejności to sami zobaczymy i wyciągniemy wnioski w sezonie 2019 . Rozwiń Może masz rację. Ale zobacz, że już praktycznie nie ma kierowców którzy nie wnoszą "wkładu" do drużyny..... Umiejętności umiejętnościami a kasa kasą
dr.big Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Opublikowano 22 Listopada 2018 W dniu 22.11.2018 o 18:35, Trybus napisał(a): Może masz rację. Ale zobacz, że już praktycznie nie ma kierowców którzy nie wnoszą "wkładu" do drużyny..... Umiejętności umiejętnościami a kasa kasą Rozwiń To też się zgadza. Dlatego napisałem: "sami zobaczymy" . W dniu 22.11.2018 o 17:45, krzytro napisał(a): Ale wy tu farmazony piszecie,Nie macie pojęcia na czym polega taki sponsoring i jak działa marketing (...) Rozwiń Zapewne będziesz w stanie nam te mechanizmy wyjaśnić? My podaliśmy "zaowalowane argumenty". Ty masz pojęcie .
Klubowicze krzytro Opublikowano 22 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 22 Listopada 2018 W dniu 22.11.2018 o 19:54, dr.big napisał(a): Zapewne będziesz w stanie nam te mechanizmy wyjaśnić? My podaliśmy "zaowalowane argumenty". Ty masz pojęcie . Wydaje mi się że większe niż TyWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Corleone Opublikowano 22 Listopada 2018 Opublikowano 22 Listopada 2018 Poczytajcie sobie artykuly ile rocznie kasy wydaja sponsorzy na pilke nozna w Polsce. Te 40mln, to kropla w morzu przy tym. Poza tym, to promocja naszego pieknego kraju a i Orlen ma stacje poza granicami PolskiPozdrawiam,Corleone
Klubowicze krzytro Opublikowano 22 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 22 Listopada 2018 No i jeszcze dochody że sprzedaży calej masy różnych gadżetów,koszulek itp.z tego wszystkiego będzie czerpać zyski Orlen .Reasumując tą naszą dyskusję,promocja Polski,Kubicy jako sportowca no i dochody.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
dr.big Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor Opublikowano 22 Listopada 2018 W dniu 22.11.2018 o 20:32, Corleone napisał(a): (...)Orlen ma stacje poza granicami Polski Rozwiń Np. taki "Star" w De . PS. Panowie, to przecież "dyskusja i argumenty", a odpowiedzi na poziomie -> a u was Murzynów biją ...
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 22 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 22 Listopada 2018 Widocznie 100mln za tak globalną reklamę to dla nich "okazja" ... Paręnaście lat temu tankowalem w de na orlenach pod Holandią...Jakby planowali chociażby europejską ekspansję, miałoby to sens mi się zdaje ...
Sobier Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 A ja się cieszę że RK powraca. Teraz przynajmniej dla mnie oglądanie będzie przyjemniejsze Trzymam kciuki i czekam na start sezonu 2019. W dniu 22.11.2018 o 22:35, SzymonSeptic napisał(a): Widocznie 100mln za tak globalną reklamę to dla nich "okazja" ... Rozwiń Myśle że to jest dla nich niewielki wydatek który i tak zostanie pokryty przez nas wszystkich
dr.big Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Opublikowano 23 Listopada 2018 Ja poczekam na czyny . Rookie George Russell jako zespołowy kolega RK absorbuje swój pierwszy rok w F1. Obaj startują w takim samym samochodzie, tak więc analiza nie będzie trudna.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 25 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 25 Listopada 2018 Jakie typy na dzisiaj Panowie ??
dr.big Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 Bottas, Hamilton, Vettel. Sądzę, że HAM przepuści BOT żeby mu odpłacić wszystkie "pomoce" w sezonie 2018. W końcu 2019 będą jeździli w tej samej konfiguracji. A VET zdoła utrzymać miejsce.
dziadzia Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 W dniu 23.11.2018 o 06:35, dr.big napisał(a): Ja poczekam na czyny Rozwiń Dokładnie big-u jak to mówią poczekamy zobaczymy, a że Williams demonem na torze nie jest ( na razie ) to chyba każdy o tym wie, tak że liczmy siły na zamiary. Moje typy to 1-Hamilton 2-Vettel 3-Bottas
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 25 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 25 Listopada 2018 W dniu 25.11.2018 o 10:19, dr.big napisał(a): A VET zdoła utrzymać miejsce. Rozwiń Chciałbym aby nie zdołał na korzyść Kimiego , zobaczymy ....
dziadzia Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 O kurna Nico ale poszedł Cholender trzepłem się z Bottas-em pierwsze dwa udało mi się wytypować, opony u Bottas-a miały dosyć, później już była musztarda po obiedzie.
Corleone Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Poprzez sponsoring Williamsa Orlen nie zamierza jakoś znacząco zmieniać wydatków na marketing. Jednakże taka kwota około 50mln zł, to podobno ich 2/3 rocznego budżetu na promocję. Zapewne ograniczą więc sponsoring w innych dziedzinach tak jak tu: https://pikio.pl/robert-kucia-stocznia-szczecin/
Trybus Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Hmmmm…. a kiedy ktoś mówił, że będą sponsorować Stocznię ? To, że rozmowy (być może) trwały nie znaczy, że już porozumienie zostało zawarte. A z punktu widzenia Orlenu to jednak Kubica to strzał w 10. Tym bardziej, że i tak zaoszczędzą - bo przecież Lotos go sponsorował, a mają go przejąć...
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 5 Grudnia 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Grudnia 2018 W dniu 5.12.2018 o 12:47, Corleone napisał(a): Poprzez sponsoring Williamsa Orlen nie zamierza jakoś znacząco zmieniać wydatków na marketing. Jednakże taka kwota około 50mln zł, to podobno ich 2/3 rocznego budżetu na promocję. Zapewne ograniczą więc sponsoring w innych dziedzinach tak jak tu: https://pikio.pl/robert-kucia-stocznia-szczecin/ Rozwiń Stocznia, to akurat chyba zły przykład. Owszem, Orlen pewnie tak ja piszą w artykule "utrzymywał ich na powierzchni", ale długi dalej rosły. Po za tym kiepski tytuł tego artykułu - że niby kibice znienawidzili Kubicę ? Ja tam w siatkówce i tak kibicuje Resovi a Orlen jako marka związana jest jednak z motoryzacją.
Lucjan73 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Takie decyzje w firmie której głównym udziałowcem jest Państwo to raczej "polityka" Stara prawda jeszcze z czasów Rzymskich "Chleba i Igrzysk" wciąż żywa. Wiadomo że jakiś chlebek w kraju jest to trzeba dać gawiedzi igrzyska... A tak na prawdę to po jakiego grzyba reklama takiemu Orlenowi ? niech zrobią ciut tańsze paliwo od konkurencji a klienci sami będą tam "walić drzwiami i oknami" (podobnie zresztą jak te wszystkie spółki energetyczne PGE, Tauron itp. po co im reklama ?) Ale mając do dyspozycji taką kasę to można kierować odpowiednio tym strumieniem. Oczywiście jeżeli ktoś to mądrze rozegra to jest nadzieja że taki Orlen jeszcze na tym zarobi, mam na myśli całą otoczkę na której się robi kasę - gadżety, marketing itp. Pożyjemy zobaczymy. Jak dla mnie trochę drogo za ten kontrakt, ale ja się nie znam tylko takie mam odczucia.
Corleone Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 W dniu 5.12.2018 o 13:17, Trybus napisał(a): Tym bardziej, że i tak zaoszczędzą - bo przecież Lotos go sponsorował, a mają go przejąć... LOTOS rozwiazal umowe z RK. Zreszta to byla indywidualna umowa z kierowca a ORLEN podpisal umowe z zespolem Williams Racing. Pozdrawiam,Corleone
Trybus Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Masz rację. Formalnie . Ale i tu i tu chodzi o Kubicę. To on przyciąga a nie Williams
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 11 Lutego 2019 Sympatycy Opublikowano 11 Lutego 2019 No już za tydzień pierwsze testy nowych bolidów (18-ty)... W nowym malowaniu auto prezentuje się ciekawie i już jej mam na "tapecie" komputera w rozdzielczości 2K ?
dziadzia Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 No jestem ciekaw czy coś poprawili w tym „walcu” czy nadal będzie się toczył po torze.
Rekomendowane odpowiedzi