Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, machamy sobie z motocyklistami ?

Kilku znajomych, którzy jeżdż? na motocyklach mówiło że skuterom się nie macha (bo skuter to "b?czek", no chyba że kierowca skutera pomacha pierwszy), a znowu inny twierdzi że nie macha się tylko "50-cio centymetrowym owadom", a pełnowymiarowym (czyli nam) to już owszem tak.

A jakie s? Wasze do?wiadczenia w tym względzie ?

Witam

Ja w tej kwestii mam miłe do?wiadczenia , machaj? nam wszystkie gatunki moto , a co do 50 to bywa różnie , większo?ć 50-tek nie wie jak sie zachować na drodze , to jak ich traktować poważnie !TAZ

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

4

• fundi600

3

• Bierut

3

• michu

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano
Mi jak 4-ech tego lata odmachneło na uuuu to góra. W moim regionie chyba mało modny zwyczaj. Zastanawia się kto to za kole? machn? z tego skutera i który to z ich znajomych !TAZ

poruszaj się w innych regionach u nas jest dokładnie odwrotnie

Opublikowano
...ostatnio jak wracałem z sumy stal patrol policyjny w Cisowej w składzie 1 radiowóz i 1 motocykl - policjant z motocykla jak mnie zobaczył zrobił krok do przodu i podniósł rękę do góry - a ja w sumie nie wiedziałem czy mnie pozdrawia czy chce zatrzymać, ale odmachałem i kontynuowałem jazdę (nie ?cigali mnie- wiec chyba pozdrawiał !YES

my?lę , że policjantów możemy sobie darować- niech id? w swoj? stronę !TAZ

Opublikowano

Machanie w ruchu miejskim jest kompletnie pozbawione sensu. Za dużo jedno?ladów spotyka sie na jednym kilometrze ulicy, aby móc i kierować i machać. Ponadto w przypadku wielu niedo?wiadczonych ( o tych bez prawka nie wspominam, bo to s? potencjalni przewstępcy) machanie moze stać się niebezpieczne, w końcu aby wszystkim odmachać może zabrakn?ć obu r?k i co wówczas? W trasie to co innego, ale w mie?cie bez sensu. Zaczynaj? się bufoniarskie dewagacje komu macham, a komu nie. Takiemu co dzieli na tych co im macha i tych którym nie macha proponuję trochę pokory dla jego głupoty i bufonady, bo może zostać uznany za .... interpretacja i nazewnictwo do uznania osoby czytaj?cej, ale zapewne taki osobnik w?ród osób normalnych nie będzie tolerowany nawt.

Miłej zabawy z machaniem :-)

Opublikowano

Ja macham/mrugam ?wiatłami każdemu. Czy to 50'tka, czy to chopper, czy to ?cigacz. I rzadko mi się zdarza żeby mi nie odmachali. Czasami jest tak że oni pierwsi zaczynaj?. !YES Zawsze odpowiem tym samym !TAZ Chyba że akurat jestem czym? zajęty (wiadomo, wyprzedzanie lub omijanie dziury)

Opublikowano

oczywi?cie , że jest to bezsens macha? w mie?cie kiedy jeste? zajęty różnego rodzaju manewrami, ale kiedy sobie jedziesz spokojnie to czemu nie whist

Pozdrawiam

Opublikowano

proste chcesz machać - machaj, niechcesz - nie machaj.

miło jak kolega z naprzeciwka jad?cy odmachnie, ale jak nie to nie,

sam poruszam sie czasem `50 a czasem `250, i widze jaki mnie dziel? na kategorię, z oczywista czę?ciej machaja gdy kade na `250, ale czasem zdarza się że machn? gdy jade na "piĽdziku" może ma to swoje znaczenie że w obu przypadkach jeżdzę w kurtce motocyklowej z prawdziwego zdarzenia a nie w dresie.

ogólnie gdy jazde za miasto macham wszystkim, po mie?cie raczej się tym nie obsorbuje chyba że kto? machnie wcze?niej.

czy machać? OCZYWI|CIE!, trzeba sie pozdrawiać i nie zrażać nawet gdy 10 nie machnie ręk?, zawsze gdy ten 11 machnie w sercy dużo rado?niej.

Opublikowano

Ja nie pozdrawiam w mie?cie - chyba że staniemy obok siebie,

na trasie zauważyłam że "?cigi" pozdrawiaj? zawsze

Uważam że pozdrawianie to miły przejaw jedno?ci pasjonatów jedno?ladów

:)

• Klubowicze
Opublikowano
Ja nie pozdrawiam w mie?cie - chyba że staniemy obok siebie,

na trasie zauważyłam że "?cigi" pozdrawiaj? zawsze

Uważam że pozdrawianie to miły przejaw jedno?ci pasjonatów jedno?ladów

!scooter

mam to samo zdanie i kropka

Opublikowano

Jeżeli nie zagraża bezpieczeństwu mojemu to zawsze macham obojętnie czy to miasto czy poza miastem ( zawsze to miło ) !winkiss

Kiedy? podczas jednej z wycieczek po Kaszubach pomachałem starszej Pani jad?cej na Komarku w berecie a ona również odmachała ( podobno nigdy nie miała kasku) było bardzo miło !winkiss

Opublikowano

...Jeżdż?c na pięćdziesi?tce rzadko zdarzało się żeby kto? mi machn?ł lub odmachn?ł(nie mówię o moto na zagranicznych tablicach), teraz sytuacja się radykalnie zmieniła. Jedynie czoperaki jako? tak rzadziej machaj?, ale pewnie dlatego, że musz? mocno trzymać kierownicę (hehe). Jednym słowem dla mnie to nie problem je?li kto? nie odmachnie ważne ze ja macham i komu? z tego powodu jest miło. I tak uczę moje potomstwo.