Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że jest Nas wielu na tym forum jeżdż?cych nie tylko na Maxi. Ten temat jest o pasażerach i zaszczepiania pasji do jeżdżenia.

Ja ostatnio szperałam w rodzinnych tematach i wiem po Kim mam t? słodk? przypadło?ć.

Otóż zabawa zaczyna się od mojej babci, która czynnie jeĽdziła na moto i katamaranem-samochodem.Do dzi? ma kat. A i B, a liczy sobie 80-kę, dziadziu? |.P. również jeĽdził, a miał wtedy MZ-tk? 250, zapewne co? jeszcze, ale to musze ustalić( mówię tu o rodzicach mojej mamy)

Od strony taty jeĽdził dziadek |.P. i wszyscy synowie ł?cznie z moim fatherem.

Moja mama robiła za plecaczka przez dłuższy okres dopóki nie spodziewała się dziecka.

Ja jako drugie dziecko moich rodziców miałam być chłopcem. Do dzi? pamiętam jak grałam w piłkę, bawiłam się samochodzikami i chodziłam po drzewach.

Pamiętam jak w starym domu w tzw. spiżarni u rodziców mojego taty stał czarny błyszcz?cy motocykl, była to WSK 125. Dziadziu? miał pokaĽn? kolekcję, bo jakie? 6 szt. ( 2 x MZ 250, WSK 125, 175, WFM 125...) dodatkowo oczywi?cie większa czę?ć spiżarni babci to same graty do tych sprzętów.

Tak też narodziła się moja sympatia z dziada, pradziada do 2oo. Wszyscy (s? wyj?tki) w rodzinie nawet kobiety miały kat. A, nie wspominaj?c o kat.B. dlatego ja teraz t? tradycję podtrzymuję mam A i B.

Opowiem to na swoim przykładzie. Jak już wspomniałam wcze?niej obycie z 2oo miałam od dzieciństwa, miałam może niecałe 6lat.Dopiero w 6klasie podstawówki usiadłam na czerwon? motorynkę swojego krewnego. WOW wyjeżdżony bak do kropelki.

Potem jako? nie było czasu, aż natrafiłam na kogo?, kto obudził we mnie to uczucie, ten zapał i wytrwanie w trudnych chwilach. Byłam na placu, egzaminie...zobaczyłam i stwierdziłam, że też chcę i to bardzo mocno.

Został zakupiony mój pierwszy włoski sprzęt (Moto Guzzi Imola V35), który jednak z przyczyn technicznych nie został postawiony jeszcze na nogi. Potem zaczęłam robić prawko na słynnym Bemowskim Lotnisku ( dziękuję chłopaki, że znosili?cie moje wygibasy na płycie, do dzi? mam szlif na skórach). Życie tak chciało, że przeprowadziłam się w góry. A tu ?liczne tereny i Aprilia 500 w garażu. Byłam plecaczkiem swojego mężczyzny w sezonie 2007 i pochwalę się z dum?, że zrobiłam na tylnym siedzeniu 25ty?.km. JeĽdzili?my wszędzie, a nawet prowadziłam, to była "Smoczyca", bo po załadowaniu kufra, torby i pasażera ważyła ok.500kg( a ja tylko 53kg /173cm)

Jeżu udało mi się pojechać 140km/h, a jak skręcałam to iskry poszły z centralki.

Wiem, wiem trochę szaleję , ale dla spokoju ducha swojego zostało mi przytaszczone drugie Moto- Honda CBF250, nie tak piękna jak włoskie, ale moja i dla mnie. Ten sezon zamierzam sama czuć manetkę w ręku i bak miedzy...udami

Powiem tak: moto albo się kocha, albo pokochuje po kilku wejrzeniach

pozdrawiam i czekam na Wasze opowie?ci.

ps. dziękuję swojemu mężczyĽnie !walkm !TAZ , że mogę wspólnie dzielić z Nim t? pasję. :*

Opublikowano
Dziadziu? miał pokaĽn? kolekcję, bo jakie? 6 szt. ( 2 x MZ 250, WSK 125, 175, WFM 125...)

Znam t? chorobę !walkm jedna z niewielu, ktora żal leczyć

Gratulacje wlasnych 2 oo

• Sympatycy
Opublikowano

Piękne moto, Maja.

Gratuluję serdecznie.

Widać, że podtrzymujesz tradycję. Nie zapomnij tylko przekazać jej dalej <_<

Pozdrowienia dla !walkm !TAZ

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

No dobra - skoro wywołuj? do odpowiedzi to co? krótko "skrobnę"... !piwko

Wszystko zaczęło się od przypadkowej przejażdżki skuterem 50-tk? w wakacje 2004. Wtedy to zapragnęlam mieć skuter. !tut Pojechali?my z tat? ogl?dać gdzie? tam po drodze na działkę używane, sprowadzone skutery. Pan zademonstrował taki mały, lekki - w sam raz dla dziewczyny. Ja oczywi?cie pewna swych "umiejętno?ci" (przecież już raz w życiu jeĽdziłam! :P ) chciałam się przejechać. Przejażdżka zakończyła się efektown? gleb?, dziur? w kolanie, szwem ci?głym i szyn? gipsow?. :lol: A mój tata stwierdził, że skoro i tak trzeba by zapłacić za malowanie porysowanego przeze mnie skutera to go kupimy. :unsure: Teraz się ?mieję, że byli?my z eMBeKiem sobie przeznaczeni... ;) A oto on: MBK Booster Next Generation DSC00961.jpg

Bardzo miło go wspominam - a zwłaszcza wspólne wypady do lasu (w lekkim terenie sprawował się znakomicie!) oraz pracę jako kurier we Wrocławiu - nawinęli?my razem masę kilometrów... !tut

Dodam jeszcze, że nigdy wcze?niej nie miałam bliższej styczno?ci z motocyklami ani skuterami. Tata miał kiedy? Iża, ale to było dawno - jak jeszcze mnie nie było na ?wiecie. whist Poza tym nikt w rodzinie nie interesował się motocyklami - dopiero ja złapałam bakcyla dwóch kółek.

Potem (wrzesień 2006) przyszła kolej na spełnienie marzenia - czyli Burgmana 150.

MY.jpg

Miał być srebrny, a jest granatowy - teraz uważam, że to najładniejszy kolor... :D

Przejechali?my już razem 22 000 km.

W międzyczasie "plecaczkowałam" najpierw na Bandit 1200S, którego po awarii skrzyni biegów zast?pił w turystyce V-Strom 1000 (na zdjęciu). Oba motocykle mieszkaj? sobie z moim Burgusiem w garażu. Miało tam znaleĽć się tej wiosny jeszcze jedno moto - moje własne - ale los tak chciał, że musiałam zrezygnować z moich planów...

W każdym razie nie wyobrażam już sobie życia bez skutera (który jest moim "oczkiem w głowie" <_< ), ani bez wypraw na tylnym siedzeniu motocykla z tym, który siedz?c na nim sięga nogami do ziemi... :D (tu pisz?c: "nim" miałam na my?li V-Stroma, bo skurczybyk jest nieprzeciętnie wysoki... !NOT )

Pozdrawiam i zachęcam kolejne Panie do ujawnienia się! :D

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Hej ho !

Kiedys dawno dawno temu jak mialam niecale 15 lat podrywal mnie kolega z klasy. Jezdzil na Simpsonie, ktorego kradl bratu i najpierw wozil mnie z tylu a potem na wielkiej lace kazal siadac z przodu i prowadzic :lol: 10 na godzine ale szal cial, wiatr we wlosach, komary w zebach a chlopaczyna pol orgazmu, bo siedzial za mna i w koncu mogl mnie objac :lol:

Potem dlugo dlugo nic - wywodze sie z mocno "nie motoryzacyjnej" rodziny (moi rodzice nie maja nawet prawka), az zamieszkalam tutaj i sie okazalo. ze musze do pracy jezdzic rowerem. Jako, ze sportowi wszelkiemu (uprawianiu) mowie stanowcze NIE ( ja! byla plywaczka! :D ) kupilam kask w Lidlu z mysla o kupnie 50-tki. Jak sie skonczyla moja przygoda "zaczynana od tylka strony" wiecie - kask, prawko w Polsce i po miesiacu poszukiwan Suzi !YES Jak bardzo Ja kocham wiedza nieliczni z Was i niech tak zostanie - tajemnica to potega milosci !piwko

Pozdrowionka

Opublikowano

Moje krótka kariera zaczęła się od różowego( jak ja to mogłam kupić :) )skutera.

Dowiózł mi go pod dom wła?ciciel sklepu,który mie?ci sie na drugim końcu miasta(Lublina oczywi?cie). Całe szczę?cie,że miał kask na głowie bo Facet w ubiorze jak na szlifierkę ,jad?cy różowym skuterem whist to już krok do Brokatowych slipek i .......

ej Ty brutalu! Podobasz mi się !piwko ( odpowiednia intonacja głosu).

Jaja były niezłe bo do tego ubiór a'la MISS PIGGY czyli róż ,blond peruka i poszedł.M?ż w trosce o moje dobro przy pierwszej jezdzie chciał trzymać mnie jak dziecko ucz?ce się na rowerku za kijek.Został delikatnie( oczywi?cie niecenzuralne słowa poleciały) poproszony coby się odpierdaczył od tyłka skutera. A ja sobie pojechałam i było ekstra.Po jakiej? pół godzinie pojawiłam się w domu i na powitanie usłyszałam( tutaj tez niecenzuralne słowa),że sie o mnie bali bo pewnie wywaliłam się ,skuter na mnie i dlatego nie mogłam wrócić.No cóż. Pomylili się.Odt?d zaczęłam chorować na motochorobę.

Potem Gilera DNA zwana Galeri?--- normalnie ?cigacz,pal?cy gumę aż szyszki leciały z pod tylnej opony.

A teraz --- BURGMAN AN 400 i APRILIA CLASSIC. Burgman ciężki jak choroba więc ujeżdża go M?ż,który zaraził się mani? jedo?ladow? ode mnie. Bał się ,że faceci na jedno?ladach sprowadz? mnie na złe drogi i woli mi towarzyszyć hehehe :)

Umiejętno?ci się dopracowuje,słucham rad , uwag do?wiadczonych w temacie.

A wiecie czemu zdecydowałam się na takie hobby? Zawsze my?lałam,że niektóre tematy nigdy nie będ? dla mnie dostępne.Moto również. Bo beztaleńcie,strach etc.Postanowiłam przełamać lęk i zaczęłam od jedno?ladu.Okazało się,że potrafię i lęk poszedł w......Kiedy wsiadam na maszynkę,odpalam to wiem ,że żyję. A w dodatku dzięki temu poznałam WIELU WSPANIAŁYCH LUDZI! To wszystko zapocz?tkowała choroba,na któr? zapadłam w 2003r. Były łzy, załamanie,brak chęci do życia i same czarne my?li,że to koniec. Potem przyszedł czas na otarcie łez,zrozumienie samej siebie i tego co się dzieje.Lęk starałam się

opanować,poskromić i zaczęłam od moto.Udało się.Warto było.I niech tak zostanie

Pozdrawiam --- Joa?ka

:):)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I jak Was dziewczyny nie kochac malo ze macie tyle uroku osobistego to jestescie d zielne.Super super the best.Pozdrowka do zobaczenia na ZLOCIE w SYCOWEJ HUCIE oj bedzie sie dzialo. B):)B):P:P !tut