Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ubezpieczenie AC maxiskutera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem na etapie ubezpieczania mojej białej strzały i przegl?daj?c forum widziałem że większo?ć polecała Allianz.

Jako że jestem czasem przekorny chciałem sprawdzić też jak wygl?daj? inne TU na tym polu... PZU mnie załamało proponuj?c mi składkę ok 2.200 zł/rok, Compensa już była lepsza, bo zaproponowała mi tylko ok. 1000 zł/rok - tyle że "bez uwzględnienia kradzieży" !scooter reszt? TU przestałem się interesować bo proponowała podobne "kwiatki"...

Teraz przechodzę do sedna sprawy:

Na stronie Allianz Polska znalazłem adres mailowy do radomskiego oddziału i wysłałem maila. Byłem w ciężkim szoku, że odpowiedĽ dostałem już po kilku godzinach :(

Mailowo dowiedziałem się wszystkiego co mnie (a zwłaszcza mój portfel) interesowało :(

Jeszcze 1,5 tygodnia temu ubezpieczenie AC mojego Burgiego miało wynosić ok. 750 zł/rok (rok prod. 2001, warto?ć ok. 9.000 zł), jednakże Pani z któr? prowadziłem mailow? konwersację (pozdrawiam serdecznie !happybth), poinformowała mnie że na tydzień przed ?więtami szykuje się zmiana oprocentowania składek (z korzy?ci? dla klienta, czyli wcale nie musiała tego mi mówić). Na dzień dzisiejszy okazało się że aktualnie maj? 6,8% warto?ci motocykla, co przy warto?ci 9.000 zł wynosi ok. 610 zł, tak więc OC będę miał praktycznie gratis (i jeszcze co? zostanie), wobec wcze?niejszej wyceny !happybth

Dostałem także informację że taka warto?ć - czyli 6,8% będzie obowi?zywała jeszcze przez kilka miesięcy, tak więc Ci, którzy maj? w planach kupno maxi mog? bez problemu zaoszczędzić trochę kasy na benzynę !happybth

Uff - rozpisałem się trochę !happybth

Opublikowano

Mojego maxi ubezpieczyłem w PZU ...AC z wył?czeniem "wypadków z mojej winy".

Składka za pakiecik: OC, AC, NW w zeszłym roku wyniosła razem 930zł.

• Sympatycy
Opublikowano

Co to jest :

OC z wył?czeniem "wypadków z mojej winy".

???? !happybth

Opublikowano
Co to jest :
OC z wył?czeniem "wypadków z mojej winy".

???? !happybth

...Ech miałem napisać AC (tak jak w temacie -ale się spieszyłem do domku i st?d ten "czeski bł?d") a nie OC. !scooter

...już poprawiłem, bo jeszcze wielu by się zdziwiło :D !scooter

No wła?nie ...nie pamietam jak fachowo ubezpieczenie w tej opcji się nazywa, ...w każdym razie nie obejmuje wypadków drogowych spowodowanych z mojej winy.

Ale w tej opcji ubezpieczenie AC obejmuje kradzież pojazdu -głównie o to mi chodziło. (...no i nie miałem wtedy tyle kasy !scooter )

W pakiecie z OC i NW (kierowca i pasażer) przy nowym skuterku wyniosło mnie dokładnie 928 zł za rok (a za pełne AC chcieli w PZU chyba powyżej 1700zł)