pablos Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam jak w temacie potrzebuję pomocy technicznej i nie tylko. Przyszedł taki moment kiedy muszę zakupić drugi pojazd dla mojej kobiety - co bym nie musiał się dzielić moim. Ma to być także taki mały upominek walentynkowo- urodzinowy . Ale niestety pojawiły się schody - to co Mnie się podoba Jej niestety nie bardzo. Po długich rozmowach na placu bitwy pozostały dwa pojazdy podobnej klasy i podobnego przeznaczenia. 1. Honda CRX DelSol 1,6 T-tec 125KM targa 2. Fiat Barchetta 1,8 130KM cabrio I teraz pytanie a zarazem pro?ba, czy kto? z Was miał jaki? kontakt z w/w pojazdami interesuj? mnie prawdziwe nie wyssane przez sprzedawców dane o tych pojazdach tj. wady danych modeli , konsumpcja paliwa , ceny czę?ci itp. Poniżej zamieszczam także po linki do pojazdów wyszukanych ... może uda Wam się co? dostrzec fachowym okiem a jest tu kilku sprawnych detektywów ... czy proste, nie jaki? wałek i warte tych pieni?żków . 1. Crx del sol z Lutomierska k/Łodzi 2.Crx del sol z Ostrów Mazowiecka 3.Fiat Barchetta z Płocka 4.Fiat Barchetta - Zduńska Wola 5.Fiat Barchetta - Wrocław Bardzo proszę o pomoc w wyborze i zdobyciu prawdziwych informacji dot. wybranych modeli. Pozdrawiam Pablos
rudy_56 Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak dla mnie to tylko łódeczka, kiedy? rok temu nawet do jednej sie przymierzałem ale ostecznie i tak kupiłem peugeota. Ta z płocka całkiem ładnie wygl?da. Tylko jeszcze zapytam - nie lepiej kupic odrazu z hardtopem ??
pablos Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak dla mnie to tylko łódeczka, kiedy? rok temu nawet do jednej sie przymierzałem ale ostecznie i tak kupiłem peugeota.Ta z płocka całkiem ładnie wygl?da. Tylko jeszcze zapytam - nie lepiej kupic odrazu z hardtopem ?? Wła?nie ta z Płocka najbardziej mi leży wizualnie, a co do hardtopu wła?nie tylko jedna oferta jest w tej chwili na allegro i innych ogłoszeniach a do tego kibel niestety. Pozdrawiam
rudy_56 Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Ostatnio widziałem ładn? srebrna z 2001(juz z inn? pup?) - lekko uszkodzona (lampa,zderzak) z hardtopem wła?nie ze sensowne pieni?dze, poszukam. Niedawno jeĽdziłem S2000 - całkiem miło, ale to juz inna kasa.
pablos Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Opublikowano 14 Lutego 2008 Ostatnio widziałem ładn? srebrna z 2001(juz z inn? pup?) - lekko uszkodzona (lampa,zderzak) z hardtopem wła?nie ze sensowne pieni?dze, poszukam.Ostatnio jeĽdziłem S2000, ale to juz inna kasa. Za wysokie progi na moje nogi .... Rudy autko nie może kosztować więcej niż 13 000 zł bo nie starczy póĽniej przy zmianie Omegi na "nowy" samochód dla mnie . Poza tym było by bardzo smutno jakby zaraz po kupnie poobcierała co? co droższe.... prawko ma dopiero ze trzy tygodnie . PS. A tak przy okazji będzie do oddania za małe pieni?żki Omega Kombi 2.0 16V w automacie - full bez skór.
pawko Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4151880 Ten ma fajny dach, skóre i stoi do?ć blisko moich okolic...
pablos Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Opublikowano 14 Lutego 2008 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4151880Ten ma fajny dach, skóre i stoi do?ć blisko moich okolic... Pawko a czy byłby? tak miły i mógł w wolnej chwili - jeżeli to oczywi?cie nie problem rzucić na ni? okiem. Chodzi głównie o odczucia wizualne, jaki przebieg bo nic nic nie pisz?, i tak ogólnie czy warta ceny. Podpytałby? się także czy ew. cena może ulec zmianie ... bo nieukrywam że jest ciut droższa od innych w tym roczniku, ale ten hardtop strasznie do mnie przemawia pozytywnie. Oczywi?cie Masz u Mnie i przejażdżkę zaraz po kupnie . Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję za pomoc. PS. A wie kto? ile oba modele pożeraj? paliwka
Siodel Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Jako posiadacz Civic`a mogę Ci ?miało napisać że przy obrotach silnika 3000 moje cudo pali ok 7litrów , przy 7,500 pali 12 litrów i nie wiem czemu zawsze na mo?cie tak jako? się robi te 7000 szybko . Jedno mogę powiedzieć banan z twarzy nie schodzi
-=Dee Jay=- Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 no no .. szczególnie jak trafisz wersje VTI
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 14 Lutego 2008 Sympatycy Opublikowano 14 Lutego 2008 Pablos, a może Mazda mx5? PS. Jak mawia moj zaprzyjazniony mechanik o Fiatach (i nie tylko): "Włosi słyn? z ch...wej jako?ci stali". No ale to obiegowa opinia...
Kubus Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Smok ma racje mx5 ;] Del sol tez fajny jak na 1.6 rakietowy
Gość E--ndriu Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Fiat Barchetta w dodatku srebrny do?ć ładnie wygl?da ja o nim my?lałem i nadal my?lę jednak weĽ poczytaj o częstych awariach tego sprzętu na forum barchetty trochę się sypi? niektóre czę?ci których wymiana cię będzie kosztować blisko 1tys zł i jak wrócisz do domu od mechanika to może znów pa?ć (to nie moje do?wiadczenia tylko info jakie szukałem bo sam byłem zainteresowany kupnem) na minus idzie bagażnik w którym ledwo ledwo zakupy wejd? (youtube prezentacja) .
Artemis Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 A nie może być Peugeot 206 CC? Troszki bardziej funkcjonalny i ma twardy składany dach
Mareczek Opublikowano 14 Lutego 2008 Opublikowano 14 Lutego 2008 Pablos ja w kilka miesięcy temu też się zastanawiałem co kupić Fiata Barchette czy MX5 wybrałem Mazdę ze względu na jej trwało?ć i bez awaryjno?ć. Nic nie mówiłe? na Expo2008 byłem Mazd? dałbym Tobie po?migać po uliczkach Stolicy. http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=4732&hl=
pablos Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Opublikowano 14 Lutego 2008 Pablos ja w kilka miesięcy temu też się zastanawiałem co kupić Fiata Barchette czy MX5wybrałem Mazdę ze względu na jej trwało?ć i bez awaryjno?ć. Nic nie mówiłe? na Expo2008 byłem Mazd? dałbym Tobie po?migać po uliczkach Stolicy. http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=4732&hl= Mareczku niestety a może stety to nie dla mnie pojazd, Ja jako Pan już w lekko podeszłym wieku poszukuję wygody komfortu ew. może trochę prestiżu !scooter , moje typy to mercedes S-klasse ; Jaguar, Omegi etc. dobrze wypasione i najlepiej o poj. silników pow.3.0L ot taki kaprys , srajdkami już się najeĽdziłem. Samochód ma być dla Teletubi?ki a Ona sobie umy?liła pewne modele - cóż to chyba kwestia wieku. Nad madzi? MX5 zastanawiałem się długo lecz niestety została przez kobietę zdyskwalifikowana.Powodem odrzucenia były ?wiatła podnoszone ..... a dla mnie akurat to jej atut. Tak więc jak widzisz o gustach się niedyskutuje.... każdy ma innego konika. Poza tym madzie s? nieco droższe oferuj?c to samo w tym samym roczniku. Sam już nie wiem co robić .... s? głosy za hond? jak i przeciw, tak samo jest z łódeczk? zwan? Barchetta. PS. Mareczku powiedz tylko jak sprawuje się u Ciebie w Madzi ten szmaciany dach o tej porze roku i na trasie przy ciut wyższych prędko?ciach. Pozdrawiam
W?ski Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 PS. A tak przy okazji będzie do oddania za małe pieni?żki Omega Kombi 2.0 16V w automacie - full bez skór. Co to s? małe pieni?żki ?
Mareczek Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 PS. Mareczku powiedz tylko jak sprawuje się u Ciebie w Madzi ten szmaciany dach o tej porze roku i na trasie przy ciut wyższych prędko?ciach. Gdybym ja miał wybierać – z pojazdów które podałe? to wybrał bym Hondę Crx wszystkie cabrio s? to bardzo fajne autka oczywi?cie jako 3-4 y pojazd w malej rodzinie, bardziej jako hobby aniżeli autko użytkowe ( zarejestrowany gokart ) do zabawy ,kręcenia baczków i codziennego ?ciganie się między ?wiatłami. Dach w Mazdzie nie jest szmaciany tylko zrobiony z czego? przypominaj?cego (skaj , dermę) zaimpregnowany, woda spływa z niego i nie namięka od ?rodka jest suchutki. Jechałem sporo kilometrów z szybko?ci? 150-195km/h dach nawet nie łopocze. W kabinie jest wtedy do?ć gło?no ale przez telefon da się pogadać. Ciekawostka – przejazd. Gdańsk – Warszawa czas przejazdu 4.30 godz. (reflektory otwarte ) spalanie 9.1L/100km Piaseczno – Gdańsk czas przejazdu 3.50 godz. ( wł?czone ?wiatła dzienne) spalanie 6.8L/100km
Siodel Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 ciekawi mnie co kupicie dajcie znac !TAZ
pablos Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 Byłem w sobotę ogladać kilka pojazdów ... jednym z nich była Honda podana w linku w pierwszym po?cie. Był to pojazd wygladaj?cy najbardziej godnie ze wszystkich na allegro. Okazał się oczywi?cie kupa do kwadratu .... a najbardziej przykre to to , że sprzedawca z komisu zapewniał o bezwypadkowo?ci i extra stanie technicznym. Kowal naprawiał hondzię blacharsko a malarz pokojowy pomalował, silnik dmuchał wszędzie cisnieniem ale nie tam gdzie potrzeba... poprostu dramat. Teraz wiem dlaczego coraz czę?ciej dochodzę do wniosku - tylko nowe lub od znajomego !TAZ . W ?rodę ustaliłem trasę w celu obgladactwa ... Fiata Barchetty ... mamy wstępnie zaklepan? sztukę w Włocławku, wcze?niej jest do obejżenia w Płocku , Bydgoszczy, oraz Łodzi. Jak te będa też w takim stanie ..... będzie Citroen C1 - 1,4 Hdi !V .
pawko Opublikowano 18 Lutego 2008 Opublikowano 18 Lutego 2008 Jutro mam mały wyjazd i jesli trasa nie ulegnie zmianie to polecę przez Słupcę i oblookam t? niebiesk? łódeczkę z hard-topem. Od razu po powrocie dam znać ( wezmę cyfraka w kieszeń i walnę pare fotek)... Ale nie obiecuję na 100% !TAZ
pablos Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Opublikowano 18 Lutego 2008 Jutro mam mały wyjazd i jesli trasa nie ulegnie zmianie to polecę przez Słupcę i oblookam t? niebiesk? łódeczkę z hard-topem.Od razu po powrocie dam znać ( wezmę cyfraka w kieszeń i walnę pare fotek)... Ale nie obiecuję na 100% Super !V z góry dziękuję zawsze to kolejna z listy do ew. eliminacji. !TAZ
Sympatycy Kubo Opublikowano 18 Lutego 2008 Sympatycy Opublikowano 18 Lutego 2008 http://allegro.pl/item315521358_honda_del_...crx_krakow.html Pablosku, to samochód mojego dobrego znajomego. Sztukę znam i wiem, że jest godna polecenia. Je?li Cię interesuje, to możesz do Niego przedzwonić i się na Mnie powołać, napewno się dogadacie. Znajomy zakupił j? dla siebie, nie na handel... Jednak nadeszły pewne nieoczekiwane inwestycje, które przymusiły go do sprzedaży samochodu(wcze?niej sprzedał motocykl...) dlatego też sprzedaje. Pozdrówki, Kuba
teston Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 Gdybym zajrzał do tego w?tku wcze?niej to przytoczyłbym znane powiedzenie, że nie kupuje się samochodów na "F", tj: Fiatów, Fordów i francuskich
-=Dee Jay=- Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 Gdybym zajrzał do tego w?tku wcze?niej to przytoczyłbym znane powiedzenie, że nie kupuje się samochodów na "F", tj:Fiatów, Fordów i francuskich cuż za szczę?cie że nie zajrzałe? i nie przytoczyłe? tego ZNANEGO powiedzenia
Rekomendowane odpowiedzi