Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Przy okazji wtrącę trzy grosze. Na pierwszym noclegu w Czechach jak łatwo się domyślić z dogadaniem nie było problemu. Za drugim razem śpimy w Austrii i okazało się że cała obsługa to rodzina z Chorwacji i znów nikt nie musiał kombinować . Mówimy po Polsku oni po swojemu i wszyscy się rozumiemy.

Wczoraj na przełęczy Grimelpass idziemy na zupkę gulaszową i w trakcie zamawiania przemiły kelner słysząc nasze dyskusje odzywa się po Słowacku. Okazało się że cała ekipa to Słowacy i znów czujemy się jak w domu.

• Sympatycy
Opublikowano

No ładnie, ładnie! A Szwajcarów gdzieś spotkaliście, bo podobno coraz trudniej ich zobaczyć?

Opublikowano
W dniu 24.08.2026 o 07:39, ComoDo napisał(a):

Mangart plus ruska droga  , Potem 3 dni w Słowenii ze zwiedzaniem jaskiń i co ciekawszych tras widokowych , a na koniec ze 3 dni Chorwacja ale to już typowo na leniuchowanie i odpoczynek . Oczywiście o ile pogoda nie namiesza w planach czego i wam życzę 😀

O widzę ,że kolega stamtąd wróci- dokąd w najbliższy piątek ruszam. Też w planach Mangart, Ruska Cesta, klasyka czyli Bleb, Vintgar, etc. niewykluczany Piran i kąpiel w Adriatyku. Zrobiłem sobie tygodniową bazę w Tolminie.

Pozdrawiam 😀

Opublikowano

Moja wypowiedź to ad vocem do zamieszczonego tu wpisu ComoDo, z którym, nota bene, telefonicznie nawiązałem kontakt w kwestii ,,słoweńskiej". Fakt, w moim pierwszym wpisie zabrakło gratulacji dla zorganizowania i przeprowadzenia ciekawej eskapady Śląskiej Grupy. Szacun i powodzenia👌

Szczególne pozdrowienia dla jednego z uczestników- Marka 1980😀

• Klubowicze
Opublikowano

Grzybek można założyć własny wątek, a nie wychwalać swoje… chętnie poczytamy relacje z Twojej wyprawy😉

Opublikowano
9 minut temu, BUGI napisał(a):

Grzybek można założyć własny wątek, a nie wychwalać swoje… chętnie poczytamy relacje z Twojej wyprawy😉

Dzięki, czasami i mądrego warto posłuchać😜

• Klubowicze
Opublikowano
7 godzin temu, arturo-bb napisał(a):

Dopiero na prostej jak mieliśmy ok 100km/godz trochę odpuścił. Jego sprzęt nie pozwalał na więcej

A w wielu miejscach było ograniczenie prędkości dla rowerzystów do 60 km/h

• Klubowicze
Opublikowano

Jak zwykle, wspaniała relacja i zdjęcia 😍

Opublikowano

Oglądam zdjęcia czytam opisy i to wszystko na bezdechu ! Cieszę się że znam tych ludzi osobiście ! Wielki szacunek dla was !

Opublikowano

Deszcz na Wasze pożegnanie.

• Klubowicze
Opublikowano

Kolejne trzy grosze.

Na szczycie Edelweiss robimy fotki i z tarasu wypatrzyłem Porsche Carrera Targa . 

Podeszliśmy do niego i oglądamy rozmawiając z właścicielką. Jest to jej oczko w głowie mimo tego że jest jak to określiła "stare" bo z 1979 roku. Jej mina jak powiedziałem że @Marek1980 jest młodszy 

IMG-20260831-WA0015.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Rewelacja. 👍

Dzienks za kolejowy akcencik fotograficzny.🤩

• Klubowicze
Opublikowano

Super relacja i te widoki 👍. Pozdrowienia dla całej ekipy.

W dniu 30.08.2026 o 22:40, arturo-bb napisał(a):

Kolejne trzy grosze.

Pierwsze zdjęcie na przełęczy Bernarda zrobił nam spotkany krajan. Jest znany z wyprawy Komarem do Maroka. To gość z Czechowic-Dziedzic o którym kilka razy opowiadał mi @Migu.

Jego relacje można było/można przeczytać np. w Motobanda

Artur takie spotkania w trasie są super, widzimy się w czwartek - będzie o czym opowiadać.