Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ceny skuterów w Polsce w 2008 roku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zwróć uwagę na Hondę. FJS600 jest droższy od FJS400 o 11.000. Różnica 200 cm3 a Silver nie należy do nowo?ci  :rolleyes:

Abach...

Co do Myroada... jestem ?wieżo po rozmowach z Motorlandem i z tego co zrozumiałem ....

.....ciężko będzie kogo? przekonać do zakupu skutera, który może nie pochodzi z "CHRL" ale jednak do produktów z Japonii mu "trochę" brakuje... tym bardziej, że będzie to betamodel wchodz?cy na rynek.

Co do spierania się gdzie jest produkowane Kymco> Główna fabryka mie?ci się oczywi?cie na Tajwanie jednak jest wiele modeli, które s? produkowane w Chinach (ATV i niektóre 50). Ciekawe sk?d pewien "guru" whist wie, że akurat Myroad będzie produkowany na Tajwanie a nie (tak jak napisał Pablos) w CHRL? ;)

A wystarczyło będ?c w Motor-Landzie dni temu pare się spytać i by? wiedział,a tak to w końcu czytaj?cy nowi ewentualni użytkownicy skuterów nie bed? wiedzieli czy Kymco jest dobre czy do dupy bo że? sam wszystko zapętlił towarzyszu guru. Zreszt? czemu krytykujesz chińszczyznę, skoro ni? również handlujesz (adam-moto)? Znów zaprzeczenie itd itp.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Qw@ki

8

• jagroski

5

• orzech

5

• -=Dee Jay=-

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

To, że kto? czym? handluje nie znaczy, że nie może tego krytykować. Jeżeli ma ?wiadomo?ć niedoskonało?ci produktów sprzedawanych przez siebie to nie jest to żadna wada pod warunkiem, że nie opowiada innym jaki to ma wspaniały i najlepszy produkt na ?wiecie. Gorsza jako?ć, niższa cena i już.

Piszesz bzdety, nikt nie kreuje się na guru prócz Ciebie.... towarzyszu :rolleyes:

• Administrator
Opublikowano
A wystarczyło będ?c w Motor-Landzie dni temu pare się spytać i by? wiedział,a tak to w końcu czytaj?cy nowi ewentualni użytkownicy skuterów nie bed? wiedzieli czy Kymco jest dobre czy do dupy bo że? sam wszystko zapętlił towarzyszu guru.

W zasadzie wszystko co chciałem napisać uj?ł w słowach Orzech :D

Dodam tylko, że nigdzie nie napisałem że Kymco jest złe.

Chińszczyzna (na rok 2007-08) jest jaka jest i nie ma czego ukrywać bo każdy ma oczy. Napewno jest tania w zakupie a to dla wielu klientów w naszym kraju jest najważniejsze.

Zreszt? czemu krytykujesz chińszczyznę, skoro ni? również handlujesz (adam-moto)?

Firma nazywa się Adamoto i na rok 2008 w zasadzie wychodzi ze sprzedaży skuterów z CHRL! Zostaje olej teamu Hondy- Repsol, ?wiece Denso, aku Yuasa, odzież, kaski, bielizna moto, akcesoria i generalnie d?zenie do coraz lepszych, nowych produktów przy zachowaniu umiarkowanych/ konkurencyjnych cen.

Opublikowano
Zostaje olej teamu Hondy- Repsol, ?wiece Denso, aku Yuasa, odzież, kaski, bielizna moto i generalnie d?zenie do coraz lepszych nowych produktów przy zachowaniu umiarkowanych/ konkurencyjnych cen.

Dobrze, że? napisał jaki olej, bo w opowie?ciach z EXPO cały czas Twoi koledzy pisali RESPOL i ny?lałem, że masz jak?? podróbę. teraz tom spokojny.

ORZECH, jakby? pomy?lał trochę, to nie boli, to dony?lił by? się sk?d ten TOWARZYSZ. Wyja?niam: Burgi zamieszkuje we wschodniej czę?ci miasta, a na wschodzie byli TOWARZYSZE, więc??? To miał byc mały żarcik :D , ale że? się tak nastroszył, że? nie poj?ł aluzji. Mniej zawzięto?ci Panowie, wiecej dystansu do siebie itd ;)

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

A ja wracam do tematu: ceny skuterów w Polsce w 2008 roku - już znacie, nadszedł czas aby zapoznać się z pojazdami.

Pierwsze egzemplarze modeli 2008 już przyjechały-AN400, AN650AZ (wersja z ciepłym tyłkiem) wła?nie dojeżdża do nas. Czekamy na skutery HONDA, które również za kila dni będ? powiększać stan pojazdów w naszym salonie. Modele 08 Kymco w ilo?ciach hurtowych <_< już stoj? niecierpliwie czekaj?c na swoich wła?cicieli.

P.S. Ja jestem też ze wschodu i to nie Warszawy, a Polski :lol:

Pozdrawiam wszystkich i oczywi?cie zapraszam do Lublina.

• 3 miesiące temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Odgrzewam temat ponieważ doznałem SZOKU.

Byłem dzisiaj w salonie Inter Motors na Jagiellońskiej i zaciekawiła mnie NOWA cena FJS600 - 27900, moim zdaniem Silver stał się dzięki tej cenie bardzo atrakcyjn? propozycj?. Nie powiem smaka mi to zrobiło i mam teraz mały dylemacik co z tym fantem zrobić :D

Opublikowano
NOWA cena FJS600 - 27900

Hmmm... :D Planowałem B650, ale przy tej cenie... Hmmm...

• Sympatycy
Opublikowano

No wła?nie Maku o to chodzi. Najlepsze, że nasz zaprzyjaĽniony Sokół jest również dealerem Hondy czyli rabaciki, rabaciki. Na Jagiellońskiej zaproponowali na wej?ciu cenę 27000, kto da mniej??? :D

Opublikowano
No wła?nie Maku o to chodzi. Najlepsze, że nasz zaprzyjaĽniony Sokół jest również dealerem Hondy czyli rabaciki, rabaciki. Na Jagiellońskiej zaproponowali na wej?ciu cenę 27000, kto da mniej??? :D

Ja i tak czekam do przyszłego roku (leasing). Ale przy okazji poproszę Emiksika o mały ride... (bez podtekstów !OK).

Opublikowano

taka cena jest już od jakiego? czasu w oficjalnym cenniku hondy na 2008... szkoda ze nowa forza 250 kosztuje tyle co silver :D ! moim zdaniem powinna kosztowac co? granicach ceny sh300 ...troche przegieli !OK

Opublikowano

Orzeszku, ciebie i Maka to najmniej może zachęcać do kupna, ale na allegro cena nowej Hondy SV 600 wynosi już 24100 !OK

cholera taniej niż nowy AN 400 :D

Więcek

Opublikowano

Orzeszku, ciebie i Maka to najmniej może zachęcać do kupna, ale na allegro cena nowej Hondy SV 600 wynosi już 24100 !OK

cholera taniej niż nowy AN 400 :D

Więcek

Nowego AN400 K8 wyparzyłem na Otomłoto za 21100, ZK8 22100, szału nie ma :D

• Administrator
Opublikowano

Za chwilę to normalnie zaczn? dopłacać !OK

A tak poważnie porównuj?c aktualne oferty PL z pełn? gwarancj? producenta An 400 wypada słabo na tle dwucylindrowego FJS 600... który co by nie mówić tr?ca już myszk? (niezmieniony od 2001 roku :D )

I pomy?leć, że jeszcze nie tak dawno Honda próbowała wołać za Silvera 39900 PLN 72.gif

• Sympatycy
Opublikowano
FJS 600... który co by nie mówić tr?ca już myszk? (niezmieniony od 2001 roku :D )

I pomy?leć, że jeszcze nie tak dawno Honda próbowała wołać za Silvera 39900 PLN

A może Mariusz szykuje sie co? nowego w SW 600 na przyszły sezon...

Żeby tak jeszcze proporcjonalnie cena SW 400 poszła w dół...

• Sympatycy
Opublikowano

Może i Silver tr?ca myszk? ale jest niezawodny, mocny i pakowny. Mi ta cena pasuje i mocno się zastanawiam nad kolejnym etapem mojego skuteryzmu. Ostatnio na jazdę testow? wyprawiłem się nowym T-maxem i powiem, że wykonanie mnie robawiło - jednym słowem kupa a kasiory trzeba wysupłać ponad 35 tysi. Za 27 tysięcy dostajemy pojazd z pełn? gwarancj? i to jest plus w stosunku do wszystkich importerów indywidualnych. Nawet je?li na alledrogo kto? mi zaproponuje nowy za 24 tysie to wolę dopłacić te 3 tysi?ce i spać spokojnie z gwarancj? pod poduszk? :D

Opublikowano

ja mam nadzieje ze ta obnizka namiesza troche na malym polskim rynku, a ceny maxiskuterow troche spadna, rowniez innych marek

Opublikowano
Może i Silver tr?ca myszk? ale jest niezawodny, mocny i pakowny. Mi ta cena pasuje i mocno się zastanawiam nad kolejnym etapem mojego skuteryzmu. Ostatnio na jazdę testow? wyprawiłem się nowym T-maxem i powiem, że wykonanie mnie robawiło - jednym słowem kupa a kasiory trzeba wysupłać ponad 35 tysi. Za 27 tysięcy dostajemy pojazd z pełn? gwarancj? i to jest plus w stosunku do wszystkich importerów indywidualnych. Nawet je?li na alledrogo kto? mi zaproponuje nowy za 24 tysie to wolę dopłacić te 3 tysi?ce i spać spokojnie z gwarancj? pod poduszk? :lol:

u prywaciarza też jest gwarancja ... ale tylko u niego :lol:

Opublikowano
ja mam nadzieje ze ta obnizka namiesza troche na malym polskim rynku, a ceny maxiskuterow troche spadna, rowniez innych marek

Zgadzam się z Mariuszem, niestety Silver przegrywa w konfrontacji z B650 swoim ubogim, w zasadzie absolutnie podstawowym, wyposażeniem. B650 wygl?da lepiej (to oczywi?cie subiektywne) i ma mnóstwo bajerów. Że Silver ma przegl?dy co 12000 i nie bierze oleju, na to zwracamy uwagę my, którzy o skuterach wiemy trochę więcej, niż przeciętny klient salonu. A i mnie bardziej korci B650, po prostu podoba mi się i już :lol:.

Opublikowano

Wła?nie,wła?nie ten wygl?d.650 to najbardziej okazały skuter.Też bym go wybrał pomimo jego innych wad.

Opublikowano
Może i Silver tr?ca myszk? ale jest niezawodny, mocny i pakowny. Mi ta cena pasuje i mocno się zastanawiam nad kolejnym etapem mojego skuteryzmu. Ostatnio na jazdę testow? wyprawiłem się nowym T-maxem i powiem, że wykonanie mnie robawiło - jednym słowem kupa a kasiory trzeba wysupłać ponad 35 tysi. Za 27 tysięcy dostajemy pojazd z pełn? gwarancj? i to jest plus w stosunku do wszystkich importerów indywidualnych. Nawet je?li na alledrogo kto? mi zaproponuje nowy za 24 tysie to wolę dopłacić te 3 tysi?ce i spać spokojnie z gwarancj? pod poduszk? :lol:

u prywaciarza też jest gwarancja ... ale tylko u niego :lol:

Jest to pewien dyskomfort, ale czy bardzo uci?żliwy?

• Sympatycy
Opublikowano

Dawno się nie odzywałem bo Pilot stale odrywa mnie od netu i namawia do grzechu.

Ale rzeczywi?cie skutery Honda staniały od 9 czerwca i SW600 kosztuje oficjalnie 27900.

Musicie jednak pamiętać, że zaprzyjaĽniony salon w wiosce koło Lubartowa (Lublin) dla zrzeszonych na tym forum ma nadal stały rabat na pojazdy Honda, Suzuki, Kymco, Piaggio, Gilera, Vespa itd.

Szczegółowe informacje ma mojego maila qwaki@sokol.lublin.pl

Pozdrowionka for All

• Sympatycy
Opublikowano

Super wiadomo?ć z ostatniej chwili - dajemy gratisowe gadgety do Suzuki Burgman 650, 400 i innych za 3500,-

Szczególy TUTAJ-kliknij

Opublikowano
Super wiadomo?ć z ostatniej chwili - dajemy gratisowe gadgety do Suzuki Burgman 650, 400 i innych za 3500,-

Szczególy TUTAJ-kliknij

Szkoda, że 2 tygodnie temu tego nie wywiesiłe? ;)

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Od?wieżyłem trochę pierwszy post z cenami bezbiegowców. Zerknijcie !happybth

Promocja 3500,- GRATIS do wybranych Suzuki trwa od 19 czerwca do 31 sierpnia lub do wyczerpania pojazdów objętych t? promocj?.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jako? nikt nie robi update, więc sobie pozwolę:

Suzuki (od 18.09.2008):

Burgman 650 Executive - 31 000

Burgman 650 Executive wersja limitowania - 34 000

Burgman 400 - 21 500

Burgman 400 wersja limitowania - 24 000

Burgman 200 - 15 800

Burgman 125 - 14 500

SIXteen 150 - 13 500

SIXteen 125 - 12 900

Yamaha:

TMAX /ABS - 31 900

Majesty 400 /ABS - 21 900 (tu do dzi? nie doczekałem się na info od Yamahy, czy ABS jest w standardzie, tzn. w tej cenie)

X-City 250 - 18 600

X-MAX 250 - 15 900

CygnusX - 9 500

Vity - 7 500