Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bzdura. Kto to sprawdzi ? TY jak bedziesz kupował ? Pamietasz nabijane numery na szybach aut  , czy ramach rowerów? Potem byly ukryte znaki tzw DNA na czesciach aut w sekretnych miejscach. Jeżdżę od 1995. W życiu mialem 2  , tak dwie, kontrole gdzie policja zajrzała na numer VIN pod maską. Raz to było w Pile, szkolili młodych. 

Opublikowano

Wiesz, można i tak podejść do tematu jak piszesz- po co nam VIN w oznaczeniach pojazdów mechanicznych. Przecież to bzdura- mi nigdy policjant nie sprawdzał VINu. 😅 

A przecież od czegoś trzeba zacząć, a nie rozkładać bezradnie ręce, bo to i tamto....

Opublikowano
13 godzin temu, stefanekmac napisał(a):

Bzdura. Kto to sprawdzi ? TY jak bedziesz kupował ? Pamietasz nabijane numery na szybach aut  , czy ramach rowerów? Potem byly ukryte znaki tzw DNA na czesciach aut w sekretnych miejscach. Jeżdżę od 1995. W życiu mialem 2  , tak dwie, kontrole gdzie policja zajrzała na numer VIN pod maską. Raz to było w Pile, szkolili młodych. 

Ale jak kupujesz auto to sprawdzasz VIN  ?   🤔

Opublikowano

Ja tak. Na stacji przeglad też robią. Nie wierzę w sprawdzanie roweru. Nie wierzę ze się nie da zmienić tego kodu. Nie wierzę że to powstrzyma kogoś przed kradzieżà. Te słynne gpsy też mozna zagluszyć czy wymontowac z aut. Najwyzej pojdzie na czesci.  Zabawka jak wiele. Ja mam szekłę. linkę i światlo tył z alarmem. Zdecydowanie wolę mechaniczne blokady. 

Opublikowano

Moze i nie powstrzyma od kradzieży. Ale dzięki oznaczeniom identyfikacyjnym trudniej dla pasera , a nadto łatwiej odnaleźć prawowitego właściciela. 

Opublikowano

Tu się zgodzę. Znalazlem rower w lesie. Bylem za tydzien, dalej leży... w rozmowie w barze ktoś narzekal ze zgubìł po %%. Opis się zgadzal. Zawiozlem go rano i radość .

Opublikowano
6 godzin temu, stefanekmac napisał(a):

Ja tak. Na stacji przeglad też robią. Nie wierzę w sprawdzanie roweru. Nie wierzę ze się nie da zmienić tego kodu. Nie wierzę że to powstrzyma kogoś przed kradzieżà. Te słynne gpsy też mozna zagluszyć czy wymontowac z aut. Najwyzej pojdzie na czesci.  Zabawka jak wiele. Ja mam szekłę. linkę i światlo tył z alarmem. Zdecydowanie wolę mechaniczne blokady. 

Nigdy nie było i nie będzie 100% zabezpieczeń przed kradzieżą 🙂 można tylko spowolnić- utrudnić złodziejowi. Ja mam u lock z alarmem 🙂

Złodziej też człowiek, łapie to co jest łatwiejszym łupem 😏 no chyba, że akcja na zamówienie 🫤

Opublikowano

Na tamten wsiada i papa. Na zabezpieczenie solidne musi miec czas i narzedzia. 

Opublikowano
10 godzin temu, stefanekmac napisał(a):

Na tamten wsiada i papa. Na zabezpieczenie solidne musi miec czas i narzedzia. 

Dziś w dobie akumulatorowej szlifierki i znieczulicy ludzkiej, to też niewielki problem 😏 

Opublikowano

Oj nie jest tak źle. W mojej mieścinie nie przejdzie. Zresztą mój sprzet niewart wiele, nie kusi.

• Klubowicze
Opublikowano

A ja właśnie zakupiłem dwa pakiety do moich e-bike’ów. Traktuję to jako dodatkowe zabezpieczenie oprócz „podkowy”, zabezpieczeń elektronicznych i ubezpieczenia.
Koszt w sumie niewielki. Obym nigdy nie musiał wciskać „rower skradziony”. 

image.jpg