Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gru25.thumb.jpg.300781529d7c4f951874452ff4601eed.jpg

Grudzień, Mikołaj, prezenty, święta, karp, choinka, bombki,  ...  pewnie można jeszcze użyć wielu słów by określić czas który przed nami  ... i chyba każdy może tutaj dodać coś od siebie ... Ja zaś, tradycyjnie od jakiegoś czasu robię otwarcie ... tym razem na tapetę bierzemy  miesiąc grudzień ... tak więc miesiąc grudzień uważam za otwarty ... do zobaczenia gdzieś ... choć tak naprawdę gdzie, to nie wiem ... LwG ...

Opublikowano

Czyli przed nami fajny, prezentowy miesiąc. Bo kto nie lubi otrzymywać prezenty, a zwłaszcza te motoryzacyjne? 🤔Ale i przyjemność jest w obdarowywaniu tymi prezentami - zwłaszcza wnuczek. Te uśmiechy i radości są do nie przecenienia😄

No, jeszcze ten grudniowy najciemniejszy miesiąc i od stycznia dłuższe dni- to napawa optymizmem🌞 póki co, to serwis motocykli, ich dozbrajanie w akcesoria....

Opublikowano

Zimowe miesiące są dla mnie bardzo intensywne, ponieważ zajmuję się serwisem moich ( i nie tylko ) moto. T-Max idzie na zasłużone SPA - zawory, filtry, napęd i chyba dostanie nowe barwy, więc malowanie. GL -wymiana sprzęgła i regeneracja przedniego zawiasu. Mam nadzieję że bura suka zima przeminie niezauważona. Poza tym to najsmutniejszy okres w roku bo jeżdżę PUCHĄ.

• Klubowicze
Opublikowano

🏍️ MotoMikołaje na Arkonce 2025 🎅🎁
Motocykliści o Wielkich Sercach zapraszają wszystkich motocyklistów do udziału w wyjątkowym wydarzeniu pełnym dobra, radości i uśmiechu!
Robimy to dla Dzieci z Domów Dziecka oraz świetlic środowiskowych – bo radość dziecka to nasza największa nagroda. ❤️
📍 Spotykamy się tradycyjnie na Wałach Chrobrego w Szczecinie
🗓 Sobota, 6 grudnia 2025 r.
Godzina 13:00
Od 13:00 będziemy częstować dzieci i rodziny słodyczami, prezentować nasze motocykle oraz kolorowe stroje Mikołajów. W tym czasie zrobimy też wspólne pamiątkowe zdjęcie. 📸
🚨 O 14:00 wyruszymy paradą motocyklową w asyście Policji na Arkonkę, gdzie o ok. 14:40 powitają nas zaproszone dzieci.
Na miejscu przygotowaliśmy dla najmłodszych mnóstwo atrakcji:
🏍️ przejażdżki na motocyklach
🍫 ciepły i słodki poczęstunek
🎯 Stacje radości i nauki – dzieci będą mogły odwiedzać kolejne punkty i brać udział w różnych aktywnościach:
🚑 nauka pierwszej pomocy
💃 miniwarsztaty tańca zumby
🎯 gry i zabawy ruchowe
🦙 spotkanie z alpakami
🎁 paczki pełne prezentów
😄 oraz ogrom radości i uśmiechu!
Serdecznie zapraszamy do udziału w paradzie, do pomocy podczas wydarzenia, a także po nim – przy sprzątaniu.
Każda para rąk i każde dobre serce ma znaczenie. 💪❤️
Impreza potrwa aż do zmroku – zarezerwujcie sobie czas i spędźmy ten dzień razem dla dzieci!
🔔 Ważna informacja:
Część wydarzenia na Arkonce jest przeznaczona wyłącznie dla zaproszonych dzieci z Domów Dziecka i świetlic środowiskowych.
Natomiast wszystkie inne dzieci wraz z rodzicami serdecznie zapraszamy na Wały Chrobrego między 13:00 a 14:00!
To właśnie tam będziemy rozdawać słodycze, robić wspólne zdjęcia i wspólnie cieszyć się mikołajkową atmosferą. 🎅🎈
👉 Dołącz do naszej grupy:
Grupa organizacyjna "Motocykliści o Wielkich Sercach" Szczecin i okolice

Opublikowano

Wow. Brzmi fajowo. Sprawdzam pogodę.

2 minuty temu, cris76 napisał(a):

Wow. Brzmi fajowo. Sprawdzam pogodę.

Niby sobota sucha (qurcze, niedziela 8 stopni!). Wstępny plan. Pakuję Maxa na przyczepę i lecę na Szczecin. Asia do Galaxy a ja na imprezę.

Opublikowano

W zwiazku z zaistniałym błędem w informacjach o MotoMikołajach.Start godzina 12:00 Wały Chrobrego do 13:00 start parady w kierunku Arkonki.

Opublikowano

Będzie jakaś relacja? 🤔

Opublikowano

Proszę bardzo. Byłem, widziałem, jechałem, brałem udział. Chciało mi się. Marek , Maciek ,Adaś, jak zawsze miłe spotkanie. Parada po Szczecinie, petarda. Były ciary na plecach.

Wczoraj w Koszałkowie był ciąg dalszy imprezy w postaci prezentacji moto i parady. Jechałem GL z przyczepką w której towarzyszyła mi Zuzia i oczywiscie Asia ze mną. Brak fotek bo w ferworze zapomniałem zabrać fona, poza tym nie pasuje do forum..

Ps. Maxio do Szczecina na przyczepie. Ale psst.

IMG_20251206_133552.jpg

IMG_20251206_133608.jpg

IMG_20251206_133623.jpg

Opublikowano

W podziękowaniach kolegom, zapomniałem o Zofii. Sorki, pozdrawiam. Dołączam fokę z pakowania Maksia po imprezie.

IMG_20251206_115335.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Wesołych Świąt dla Wszystkich... Mi Mikołaj przyniósł pod choinkę nowy film, czym podzielę się z Wami :) 

Opublikowano

Najlepsze życzenia świąteczne dla wszystkich czytających

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

zdrowych i pogodnych swiat  dla tych ktorych znam i nie znam 

Opublikowano

Świąteczne i Noworoczne Życzenia zdrowia i radości dla wszystkich Burgmaniaków 

- Andrzej.

Opublikowano

Sławek, dzięki za filmowy prezent pod choinkę.👍 Super wyprawa- idealnie w 3 osoby. Przyznaję rację, że widoki kuszą, by stale zatrzymywać się, dokumentować je i podziwiać. Pozdrawiam Świątecznie 🌲

PS Czy na promie na Korsykę zabierałeś jakieś pasy mocujące motocykl ? czy w ogóle na czas promu wiązałeś jakoś moto? 

• Sympatycy
Opublikowano
18 godzin temu, grzybek napisał(a):PS Czy na promie na Korsykę zabierałeś jakieś pasy mocujące motocykl ? czy w ogóle na czas promu wiązałeś jakoś moto? 

Nie... Proces kotwienia załatwia załoga promu. Dobrze jest nadzorować, by nie przywiązali moto za lagę, bo napinając moją uszkodzić uszczelnienia, a jeśli dają pas przez kanapę, warto coś tam podłożyć (choćby rękawice)...

Opublikowano

Super porada. Dzięki. 

Muszę zapamiętać- rękawice 😉

• Sympatycy
Opublikowano

Jest i druga część, ta o niespodziewanym przerwaniu wycieczki... 

To zdarzenie jest powodem drobnej zmiany, bo kupiłem nowe Moto Guzzi, niemal to samo, ale w wersji SPORT. Po prostu trafiłem na wyprzedaż rocznika i różnica między podstawowym Stone, a SPORT, który ma sporo dodatków, była niemal marginalna...

Moto Guzzi V7 SPOTR Lemone_2.jpg

Moto Guzzi V7 SPOTR Lemone_3.jpg

Opublikowano

I to był bardzo dobry ruch. Od razu mi przypadła wersja SPORT 

Opublikowano

Panowie. Wiem że na forum padaka. Zima, nikt już nie gania squtami itp. Posty raczej powinny znaleźć się na forum podróżniczym moto. Trochę mnie to rusza bo też ganiam po europie motocyklem ale jakoś nie mam sumienia zaśmiecać. Naprawdę będziemy chwalić się gdzie to nie byliśmy motocyklem? 

Co do motocykla... Miłość jest ślepa i tyle w temacie. Archaiczny naked z nowoczesnym przednim zawiasem. Ani do sportu a tym bardziej turystyki ale jak wcześniej napisałem, miłość itp...

Pozdrowionka dla wszystkich.

Opublikowano

Archaiczny naked z nowoczesnym przednim zawiasem. Ani do sportu a tym bardziej turystyki.

Szczerość przede wszystkim.....

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, cris76 napisał(a):

Trochę mnie to rusza bo też ganiam po europie motocyklem ale jakoś nie mam sumienia zaśmiecać. Naprawdę będziemy chwalić się gdzie to nie byliśmy motocyklem? 

Uważam, że to nie jest chwalenie. Każdy na forum może się podzielić gdzie był na 2oo. Jest to inspiracją dla innych gdzie można się udać i co zobaczyć, a dla tych co nie mają odwagi chociaż można liznąć swoich marzeń.

Opublikowano

bla,bla,bla

Opublikowano

Tak jest. To właśnie relacje Sławka zainspirowały mnie na Słowenię, Korsykę.  Bo jak już ktoś tam był i umiejętnie potrafi sprzedać wiedzę i doświadczenia z takich podróży, to czemu z tego nie skorzystać. I nie uważam tego za przejaw przechwalania się w stylu ,,czego to ja w życiu nie widziałem...." A do tego dar narracji Sławoya robi dobrą robotę. 

• Użytkownicy+
Opublikowano
6 godzin temu, cris76 napisał(a):

Panowie. Wiem że na forum padaka. Zima, ...

z jednej strony narzekasz że na forum nic się nie dzieje, z drugiej ...........  🤔 no cóż.

Zawsze możesz dodać relacje ze swoich wypadów, tylko faktycznie, najlepiej w odpowiednim dziale tutaj klik .

I co by była jasność. Ja też raczej oszczędny jestem w relacjonowaniu swoich wyjazdów (jeżeli nawet jakieś są, bo miniony sezon z pewnych powodów stracony), ale jak znajdę chwilę lubię czytać lub oglądać relacje innych. 🙂  Kilka pomysłów zaczerpniętych z takich relacji udało się zrealizować.

A co do motocykli w stylu retro - osobiście bardzo mi się podobają, ale jak piszesz "miłość jest ślepa" 😉

Szczęśliwego nowego roku dla Wszystkich 😀