Skocz do zawartości
Forum Burgmania

SYM TTLBT 508 z zintegrowanymi kuframi bocznymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Następca Hondy PC800 normalnie 😀

• Użytkownicy+
Opublikowano

Ma trochę popier...ną nazwę LGBT czy coś takiego🤔😅

• Użytkownicy+
Opublikowano

Z opisu wynika że pojemność tych bocznych kufrów duża nie jest. 28 litrów łącznie, bo nie symetryczne. Jak już poszli w coś takiego to moim zdaniem i tylny kufer powinien być zintegrowany. 

• Sympatycy
Opublikowano

Już "przerabiałem" zintegrowane kufry boczne.... dziękuję za takie rozwiązanie, plusów dodatnich nie widziałem.

• Użytkownicy+
Opublikowano
2 godziny temu, robert1973 napisał(a):

..... plusów dodatnich nie widziałem.

a plusy ujemne były ? 😉  moim skromnym zdaniem są co najmniej dwa plusy:

1. ładny wygląd
  2. akceptowalna szerokość, praktycznie nie odczuwalna np. w korkach
  • Sympatycy
Opublikowano
12 godzin temu, EndriuBis napisał(a):

a plusy ujemne były ? 😉  moim skromnym zdaniem są co najmniej dwa plusy:

1. ładny wygląd
  2. akceptowalna szerokość, praktycznie nie odczuwalna np. w korkach

Ad 1 To sprawa gustu o tym nie będę dyskutować, jednym się podoba innym nie

Ad 2. Życie pokaże, ja po swoich doświadczeniach wiem że czasami 2cm to już "jest za szeroko"

Miałem taki wynalazek w Hondzie Devilce i po 2ch wyjazdach we 2 os zdecydowałem się sprzedać bo, to co wydawało się takie fajne ( kufry zintegrowane) okazało się totalną klapą.

- nieregularne kształty, brak dedykowanych toreb

- mała pojemność

- brak możliwości zabrania kufrów ze sobą, odczepienia

- dodatkowe komplikacje przy czynnościach serwisowych

- w razie "W" pokrywa dostępna tylko w serwisie, co o ile jak moto będzie świeże, będą dostępne....po jakimś czasie

Jak rynek pokazuje takie rozwiązania już były (co kojarzę 3 modele), ale nieszczególnie się przyjęły..

BTW całkiem ciekawy koncept, chciałbym Go zobaczyć na żywo.

• Użytkownicy+
Opublikowano

Podzielam Twoje stanowisko, zintegrowane kufry do bani.

Opublikowano
9 godzin temu, grzybek napisał(a):

Podzielam Twoje stanowisko, zintegrowane kufry do bani.

Widząc twoje zdjęcia na forum to zawsze  opakowany jesteś  trzema kuframi  nawet jak dookoła komina latasz , ten skuter  lepiej wygląda niż motory i skutery  z doczepionymi kuframi nawet jak są fabryczne .  A to moje zdanie 

• Użytkownicy+
Opublikowano

Tak to też kwestia oceny wyglądu, ale praktyczność w zakresie pakowności, funkcjonalności bo można je odpiąć i zanieść do hotelu, a po odpięciu wąskie moto do ruchu ulicznego- to wszystko sprawia że jestem zwolennikiem odpinanych kufrów, w których nam wewnętrzne torby...

• Użytkownicy+
Opublikowano
W dniu 9.11.2025 o 07:46, Paul napisał(a):

Widząc twoje zdjęcia na forum to zawsze  opakowany jesteś  trzema kuframi  nawet jak dookoła komina latasz 

???🤔A gdzie Ty widzisz mój sprzęt z trzema kuframi wokół komina?😵Jak pamiętam, na tym forum nic z fotek NT ka nie wrzucałem. 

• Użytkownicy+
Opublikowano
W dniu 8.11.2025 o 10:33, robert1973 napisał(a):

... Miałem taki wynalazek w Hondzie Devilce .....

Dokładnie o tym modelu pomyślałem, ale w innym kontekście. Z tego co pamiętam (nigdy nie miałem, ale w pewnym momencie mocno się tym modelem interesowałem) do Hondy NT 650 / 700 można było nabyć akcesoryjne pokrywy kufrów zwiększające pojemność dość znacznie, a w SYM-ie chyba się nie da bo wygląda na to że otwierane są z góry. 

Opublikowano

W Hondach były dwa rodzaje pokryw: płytkie do miasta i głębokie (szerokie) w trasę. Na płytkich chyba wyjeżdzały z fabryki, ale ręki sobie nie dam uciąć. Rozważałem oba modele i oba typy pokryw, ale wygrał B400, bo miał większy kufer pod siodłem niż wszystkie trzy w devilce razem wzięte 😆

• Sympatycy
Opublikowano
8 godzin temu, EndriuBis napisał(a):

NT 650 / 700 można było nabyć akcesoryjne pokrywy kufrów zwiększające pojemność dość znacznie

Dokładnie tak było .... ale żeby było "łatwiej" w 650 były 2 rodzaje kształtów pokryw ( zależnie od rocznika) a w 700 nie mam  pojęcia. Same powiększenie, powiem tak, szału nie było bo od wewnętrznej strony kufra (od moto) kształty były dość nieregularne... najgorsze w tej ideii jest to, że nie można ich (kufrów) zmienić na nic innego