Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka :)

Może ktoś mógłby obejrzeć dla mnie skuter Kawasaki J300?
https://www.olx.pl/d/oferta/kawasaki-j300-2014r-po-pelnym-serwisie-CID5-ID12eLHw.html

Jak wyglądają plastiki dookoła, czy widać, że był rozbierany i krzywo składany, jak chodzi silnik etc

Ja mam niestety 340km do tego miejsca i wolałbym jechać już kupić ;)

Z góry dzięki!

Jakub

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Plastikowe elementy motocykla wokół wyglądają ogólnie schludnie i równo dopasowane do siebie. Szczeliny między panelami są jednakowe, bez widocznych przekosów czy nienaturalnych szpar. Nie widać śladów brutalnego demontażu, takich jak połamane mocowania czy zadrapania przy śrubach. Plastik nie ma pęknięć, głębokich otarć ani zmienionego koloru od przegrzania. Wszystkie elementy trzymają się mocno na swoich miejscach i nie chwiejają się przy dotyku. Śruby mocujące wyglądają fabrycznie i nie mają śladów częstego odkręcania. Kształt paneli jest symetryczny, bez przekosów po lewej czy prawej stronie. Może to świadczyć o tym, że motocykl nie był rozbierany lub robiono to ostrożnie. Jeżeli demontaż miał miejsce, to montaż wykonano solidnie, bez naruszenia geometrii. Plastikowe elementy nie skrzypią i nie wibrują podczas pracy silnika. Silnik uruchamia się łatwo, bez dziwnych dźwięków i opóźnień. Przy zimnym starcie pracuje równo i stabilnie. Po rozgrzaniu obroty utrzymują się na stałym poziomie, bez gwałtownych wahań. Podczas pracy nie słychać stuków metalu gazteh ani podejrzanych hałasów. Wibracje mieszczą się w normie i nie przenoszą się nadmiernie na nadwozie. Reakcja na gaz jest płynna, bez szarpnięć czy spadków mocy. Wydech brzmi równomiernie, bez strzałów czy przerw w pracy. Nie widać wycieków oleju ani innych płynów technicznych. Wszystkie podzespoły działają spójnie, co daje wrażenie zadbanego motocykla. Ogólne wrażenie jest takie, że technika jest w dobrym stanie technicznym i wizualnym.

Opublikowano

Dziękuję Ci bardzo.