ComoDo Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Dlaczego Szwecja ? Zastanawiałem się nad Szwecją ale tylko jako tranzyt do Norwegii . Chciałem jechać przez Litwę , Łotwę , Estonię Finlandię , Szwecję do Norwegii a potem wracać przez Danię . To narazie ogólny zarys ale zastanawia mnie dlaczego wybrałeś Szwecję .
ComoDo Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ok rozumiem że nie masz czasu ale w dalszym ciągu zastanawiam się dlaczego akurat Szwecja ?
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 8 Marca Sympatycy Opublikowano 8 Marca Domyślam się, że nad wyborem decyduje też Twoja lokalizacja... Rzut beretem od promu i już Szwecja... Ja mam podobnie (Świnoujście) ale na razie mnie nie ciągnie na północ. Tam latem spora loteria z pogodą jest, bo tak na filmach YT podróżnicy twierdzą, że najlepsza pogoda jest w Cerwcu, a już lipiec i sierpień zmienny, jak nasz Luty 🤪 Osobiście wolę mieć dłuższy przelot, ale pogodę niemal gwarantowaną we Włoszech, do tego Alpy po drodze... W tym roku może wybiorę się nad jezioro Como ponownie, bo w zeszłym roku tylko przeleciałem koło niego... Inny klimat, inna mentalność południowców, zapachy... Na pewno Skandynawowie są też ciekawym narodem, ale jakoś nie mogę znaleźć inspiracji na ten kierunek. Nie byłem, więc nie porównuję, ale podlinkuję Ci próbkę tego, o czym piszę... 1
piotr pliszka Opublikowano 8 Marca Autor Opublikowano 8 Marca troche dla mnie za daleko jak na pierwszy raz
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 8 Marca Sympatycy Opublikowano 8 Marca W dniu 8.03.2025 o 20:14, piotr pliszka napisał(a): troche dla mnie za daleko jak na pierwszy raz Rozwiń Zupełnie to rozumiem... Doświadczenie najważniejsze. Powodzenia...
piotr pliszka Opublikowano 9 Marca Autor Opublikowano 9 Marca w którym miesiącu będziesz sie wybierał? czy można ewentualnie zabrac sie?
spring Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Obserwuj forum, może będą chętni na Bałkany albo przynajmniej na południe jak dobrze radzi @SlawoyAMD. Częste wyjazdy to przełom kwi/maj. Bliżej tego terminu na pewno coś się pojawi. Jeżeli nie to myślę że 3 osoby znajdziamy na majówkę :).Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Jack Opublikowano 11 Marca Klubowicze Opublikowano 11 Marca W dniu 11.03.2025 o 08:01, spring napisał(a): myślę że 3 osoby znajdziamy na majówkę :). Rozwiń Piotrek, rozwiń temat. 😀 Może być na priv. Ja z Andrzejem wstępnie rozmawialiśmy o początku czerwca. Bo wiesz jak to z majem bywało. Nieraz w śniegu się jechało i temp. 3 stopnie. Ale majówki też nie wykluczam.
krzysiu Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca Majówka=Albania Termin: 24 kwietnia do 4 maja Plan: Ruszyć z domu a droga sama poprowadzi.
Rekomendowane odpowiedzi