Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam kogos kto planuje wyjazd do szwecji

Opublikowano

nikt nie planuje wyjazdu???

Opublikowano

Dlaczego Szwecja ? Zastanawiałem się nad Szwecją ale tylko jako tranzyt do Norwegii . Chciałem jechać przez Litwę , Łotwę , Estonię Finlandię , Szwecję do Norwegii a potem wracać przez Danię . To narazie ogólny zarys ale zastanawia mnie dlaczego wybrałeś Szwecję . 

Opublikowano

dlatego , ze nie mam aż tyle czasu

Opublikowano

Ok rozumiem że nie masz czasu ale w dalszym ciągu zastanawiam się dlaczego akurat Szwecja ? 

Opublikowano

bo to piękny kraj

• Sympatycy
Opublikowano

Domyślam się, że nad wyborem decyduje też Twoja lokalizacja... Rzut beretem od promu i już Szwecja... Ja mam podobnie (Świnoujście) ale na razie mnie nie ciągnie na północ. Tam latem spora loteria z pogodą jest, bo tak na filmach YT podróżnicy twierdzą, że najlepsza pogoda jest w Cerwcu, a już lipiec i sierpień zmienny, jak nasz Luty 🤪

Osobiście wolę mieć dłuższy przelot, ale pogodę niemal gwarantowaną we Włoszech, do tego Alpy po drodze... W tym roku może wybiorę się nad jezioro Como ponownie, bo w zeszłym roku tylko przeleciałem koło niego... Inny klimat, inna mentalność południowców, zapachy... Na pewno Skandynawowie są też ciekawym narodem, ale jakoś nie mogę znaleźć inspiracji na ten kierunek. Nie byłem, więc nie porównuję, ale podlinkuję Ci próbkę tego, o czym piszę...

Opublikowano

troche dla mnie za daleko jak na pierwszy raz

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 8.03.2025 o 20:14, piotr pliszka napisał(a):

troche dla mnie za daleko jak na pierwszy raz

Rozwiń  

Zupełnie to rozumiem... Doświadczenie najważniejsze. Powodzenia...

Opublikowano

w którym miesiącu będziesz sie wybierał? czy można ewentualnie zabrac sie?

Opublikowano

Obserwuj forum, może będą chętni na Bałkany albo przynajmniej na południe jak dobrze radzi @SlawoyAMD. Częste wyjazdy to przełom kwi/maj. Bliżej tego terminu na pewno coś się pojawi. Jeżeli nie to myślę że 3 osoby znajdziamy na majówkę :).

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 11.03.2025 o 08:01, spring napisał(a):

myślę że 3 osoby znajdziamy na majówkę :).

Rozwiń  

Piotrek, rozwiń temat. 😀 Może być na priv. Ja z Andrzejem wstępnie rozmawialiśmy o początku czerwca. Bo wiesz jak to z majem bywało. Nieraz w śniegu się jechało i temp. 3 stopnie. Ale majówki też nie wykluczam.

Opublikowano

Majówka=Albania

Termin: 24 kwietnia do 4 maja

Plan: Ruszyć z domu a droga sama poprowadzi.