Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Przymiarka do III Ogólnopolskiej Przelotowej Sztafety BURGMANII 2025

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano

Dzięki za odzew.

W dniu 23.02.2025 o 20:52, JER2Y napisał(a):

No tak, tylko bez ogólnej deklaracji który region jest gotowy do uczestnictwa nie za bardzo da się ułożyć harmonogram....

Rozwiń  

dokładnie tak i głownie o to chodzi w tym wątku - o zadeklarowanie chęci udziału.

Jak to ciągle powtarza pewien @Saper na emeryturze 😜  "Z niewolnika nie ma pracownika", więc jak ktoś nie "czuje" potrzeby integracji i uczestnictwa  w sztafecie to raczej żadne namowy, zachęty czy nawet groźby sensu nie mają.

..... i przesłać dalej DHLem 😰. ....Sam nie wierzę że to napisałem.

Rozwiń  

po początkowym słabym odzewie też nam to do głowy przyszło 😜 ale napisać na forum otwartym tekstem nikt się nie odważył 🙃 mam nadzieje że do tego nie dojdzie.

... CUŚa ...

Rozwiń  

ustaliliśmy (demokratycznie) że w sztafecie udział weźmie " CÓŚ"  ze względu na pochodzenie od słowa "COŚ".   Wiem że we wcześniejszych edycjach było "u - otwarte" i jest to bardzo mały niuans, ale jednak ...... 😉

• Użytkownicy+
Opublikowano
  W dniu 24.02.2025 o 14:00, EndriuBis napisał(a):

(...) Jak to ciągle powtarza pewien @Saper na emeryturze 😜  "Z niewolnika nie ma pracownika", (...)

Rozwiń  

Kiedyż to ciągle powtarzam cytowane zdanie? 

Proszę nie wkładać w moje usta czegoś, czego nie mówię, zwłaszcza ciągle.

Strasznie Cię boli moja emerytura, bo często niej wspominasz, a kto zabronił pójść w kamasze "mlekiem i miodem płynące"?

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 23.02.2025 o 09:00, arturo-bb napisał(a):

Czasu mało a jak widać po tygodniu z regionów wymienionych nikt się nie wypowiada (obstawiam że nawet nie przeczytane )

Rozwiń  

Przeczytane.

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 17.02.2025 o 19:24, EndriuBis napisał(a):

Termin startu – trzeba wystartować końcem marca lub początkiem kwietnia. 

Rozwiń  

W dniu 23.02.2025 o 09:45, Tatko napisał(a):

Tym razem odpadam 😪😪😪

Rozwiń  

@Tatko, tak jak rozmawialiśmy.

A co do tematu... o ile pamiętam z poprzednich edycji, właśnie początek kwietnia będzie dobrym momentem na start Sztafety.

Dobrze jest przeanalizować uczestnictwo regionów i ewentualnie brać to pod uwagę rysując trasę. 

Opublikowano

Jak taki termin to jestem obecny.

• Klubowicze
Opublikowano

Wszystko zależne od terminu przejazdu przez region i od warunków pogodowych - śniegu może nie będzie 😊

• Użytkownicy+
Opublikowano
  W dniu 24.02.2025 o 16:31, 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 napisał(a):

Dobrze jest przeanalizować uczestnictwo regionów i ewentualnie brać to pod uwagę rysując trasę.

Rozwiń  

Dlatego powstał ten wątek, żeby było wiadomo którędy planować trasę przejazdu.

• Użytkownicy
Opublikowano

Jako rekrut nie jestem zorientowany w zasadach sztafety,proszę o informację o sztafecie abym w przyszłym roku mógł dołączyć przez śląskie,a może i e tym roku?

• Klubowicze
Opublikowano

Masz niedaleko do Jędrzejowa. Napisz do @PawełJW on ogarnia Świętokrzyskie . Ja Śląskie . W tym roku też dasz radę jeśli tylko będziesz chciał

A wcześniej poczytaj to co jest w pierwszym poście ( kliknij w odnośniki do poprzednich edycji i będziesz wiedział jak to było )

• Użytkownicy+
Opublikowano

Kolego @Spider w pierwszym moim poście masz odnośniki do wcześniejszych sztafet. W przyszłym roku raczej sztafety nie będzie - teraz jest co 5 lat, a może być i tak że z pewnych przyczyn ta będzie ostatnia.

W dniu 24.02.2025 o 16:25, Marzena napisał(a):

Przeczytane.

Rozwiń  

Czyli co ?  @Marzena i @Volvo  jako liderzy grupy Łódzkiej ??

• Użytkownicy
Opublikowano

Dzięki Endriu,poczytałem linki,podoba mi się to.Będę kontaktował się z liderem grupy świętokrzyskiej.

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 25.02.2025 o 11:53, EndriuBis napisał(a):

Kolego @Spider w pierwszym moim poście masz odnośniki do wcześniejszych sztafet. W przyszłym roku raczej sztafety nie będzie - teraz jest co 5 lat, a może być i tak że z pewnych przyczyn ta będzie ostatnia.

Czyli co ?  @Marzena i @Volvo  jako liderzy grupy Łódzkiej ??

Rozwiń  

Jak czas i zdrowie pozwoli myślę że damy radę. 

• Użytkownicy
Opublikowano
  W dniu 17.02.2025 o 19:41, PawełJW napisał(a):

Zawsze można "coś" pogonić po regionie💪

Rozwiń  

Chciałbym dołączyć do sztafety świętokrzyskiej.Wszystko zależy od terminu.Jak będzie znany termin i trasa,proszę o cynk bym mógł zaplanować okienko w kalendarzu.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 26.02.2025 o 07:33, Spider napisał(a):

Chciałbym dołączyć do sztafety świętokrzyskiej.Wszystko zależy od terminu.Jak będzie znany termin i trasa,proszę o cynk bym mógł zaplanować okienko w kalendarzu.

Rozwiń  

ok

Opublikowano
  W dniu 23.02.2025 o 08:39, arturo-bb napisał(a):

W Małopolsce są może aktywne 2 osoby.

Rozwiń  

Chętnie połączę Podkarpacie i Śląsk, jeśli czas i aura pozwoli. 

• Klubowicze
Opublikowano

Proponuję kontakt do @Rafa303 on jest co prawda z Bochni ale bardzo aktywny i ogarnia wasz region i myślę że razem macie więcej możliwości

• Użytkownicy+
Opublikowano

Krótkie podsumowanie zgłoszonych regionów:     Przeniesione do 1 posta.

Jak pominąłem jakiś region to proszę o informacje.

Na razie mamy problem jak przewieść "CÓSia" na północny - zachód 🤔 , a potem go z powrotem odebrać.

Może obserwują wątek osoby nie zdecydowane, albo takie co stwierdziły że skoro już ktoś się zgłosił z danego regionu to nie potrzeba więcej.

Bardzo proszę się zgłaszać. Regiony (województwa) są czasami bardzo duże i aby sztafeta miał ciągłość czasem wystarczy jedna dodatkowa osoba, która przewiezie "CÓSia" z punktu A do punktu B.

Opublikowano

Bob Zachodnio-Pomorskie (od 17 lat na Burgmani😉)

Opublikowano
  W dniu 26.02.2025 o 11:41, Bob napisał(a):

Bob Zachodnio-Pomorskie (od 17 lat na Burgmani😉)

Rozwiń  

Oczywiście nie mam nic przeciw współpracy z Bobem, jednak Bob to zdecydowanie Grupa zachodnio - pomorska. Tak czy owak będziemy pewnie współpracować, tyle, że na styku regionów.

• Sympatycy
Opublikowano

Jedrus. Śledzę temat, jestem na TAK w miarę możliwości .

• Użytkownicy
Opublikowano

Wszystko zależy od terminu

• Użytkownicy+
Opublikowano

@Bob  @JER2Y  - poprawione. To jest tylko przymiarka, ale warto od razu wyprostować.

Trochę mnie martwią wpisy typu: "jak pogoda pozwoli", "jak czas"  itd. itp. 😗 jak sztafeta ruszy to nie może być tak, że gdzieś "się zatrzyma" bo coś tam ...

Dlatego warto aby w każdym regionie było jak najwięcej chętnych, aby jak już przyjdzie czas wyjazdu, ktoś jednak pojechał. Tak jak ktoś tu już napisał, trzeba zaplanować 2 dni. Jeden dzień na odebranie "CÓSia"  i  drugi na przekazanie dalej. Trasę będziemy chcieli tak ustawić, aby w danym dniu do przejechanie było nie więcej jak 150 km w jedną stronę (czyli max. 300 km dziennie).  Dzień odbioru i przekazania do ustalenia między regionami, ale przeważnie będzie to sobota lub niedziela, przy czym nie zawsze to będzie tak, że to będą dwa dni po sobie. 🙃

• Użytkownicy
Opublikowano

W tym roku niestety początek kwietnia mam zajęty i to mocno i nie dam rady. bo chętnie bym się przyłączył

Opublikowano

👍

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 23.02.2025 o 09:38, Piootr napisał(a):

Kujawsko-Pomorskie ? Widzę kilku „chętnych”,

Rozwiń  

Ja jakoś oprócz mnie to nie widzę nikogo. 

Zgłaszam swoje uczestnictwo w III sztafecie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...