Użytkownicy+ Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. EndriuBis Opublikowano 17 Lutego Użytkownicy+ Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 Lutego W tym roku wypada 20 Jubileuszowy Zlot Maxi Skuterów BURGMANIA 2025. Jak zapewne niektórzy pamiętają 10 lat minęło od pierwszej I sztafeta klik i 5 lat od drugiej II sztafeta klik sztafety Burgmanii. Pomysłodawcą i organizatorem dwóch pierwszych edycji sztafety był kolega @Anton, który niestety od jakiegoś czasu nie jest już aktywny na forum. Nie udało się też nam z nim skontaktować pomimo prób różnymi kanałami. Mam nadzieje, że Anton nie będzie miał nic przeciw, że w tym roku chcemy kontynuować jego pomysł. Jako grupa Podkarpacka pragniemy Was zaprosić do udziału w trzeciej edycji Przelotowej Sztafety Burgmanii. Ci co brali udział we wcześniejszych sztafetach wiedzą jak to działa, a innych bardzo proszę o zapoznanie się z wątkami pierwszej i drugiej edycji. Bardzo proszę o zgłaszanie się chętnych regionów do udziału w sztafecie, abyśmy mogli zaplanować jej przebieg. Tradycyjnie proszę o wytypowanie liderów grup odpowiedzialnych za sztafetę w poszczególnych regionach z podaniem numerów telefonów do kontaktu (numery najlepiej na PRIVA – chyba że ktoś jeszcze nie ma fotowoltaiki to można tutaj 😉 ). Jeżeli będą chętni i uda się zorganizować sztafetę to w tym roku „Cóś” wystartuje od nas czyli z Rzeszowa i po zatoczeniu rundy po kraju wyląduje z powrotem u nas w Rzeszowie, skąd w naszej asyście pojedzie na 20 Jubileuszowy Zlot Maxi Skuterów. Termin startu – trzeba wystartować końcem marca lub początkiem kwietnia. Trasa do pokonania będzie uzależniona od ilości chętnych. Na planowanie tras i dogadywanie szczegółów mamy mało czasu więc bardzo proszę o szybkie zgłaszanie się chętnych do wspólnej zabawy 🖕 🛵 Krótkie podsumowanie zgłoszonych regionów: Podkarpackie - lider @EndriuBis @Saper i cała grupa Podkarpacka 🙂 Świętokrzyskie - lider @PawełJW @Spider - chce dołączyć 🙃 , być może ktoś jeszcze ? Małopolskie - lider @Rafa303 @Fudo - jeśli czas i aura pozwoli Śląskie - lider @arturo-bb i cała grupa Śląska 🙂 Mazowieckie - lider @krzytro @Piootr i (mam nadzieje) grupa Mazowiecka Łódzkie - lider @Marzena @Volvo - jak czas i zdrowie pozwoli Wielkopolskie - lider @JER2Y Zachodnio-Pomorskie - @SlawoyAMD - jak nabędzie 2oo , @Bob - do pomocy, @cris76 - o ile pogoda pozwoli Kujawsko - Pomorskie - Lider @fundi600 , @grzybek - nie zobowiązująco , @Tomek 69 Lubelskie - @spring 5
Sympatycy PawełJW Opublikowano 17 Lutego Sympatycy Opublikowano 17 Lutego Zawsze można "coś" pogonić po regionie💪 2
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 17 Lutego Autor Użytkownicy+ Opublikowano 17 Lutego OK. Czyli mamy Świętokrzyskie i lidera. 😀 Czekamy na więcej.
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arturo-bb Opublikowano 17 Lutego Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 Lutego Śląsk był aktywny w obu edycjach więc i w 3 też będzie. 7
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Lutego Klubowicze Opublikowano 18 Lutego Hejka. Bawiłem się w I oraz II edycji to chętnie będę kontynuował w III edycji. Z uwagi na fakt iż mam swoją "siedzibę" także w Świętokrzyskiem (okolice Skarżyska Kamiennej) to mogę połączyć te dwa regiony. 1
Klubowicze Ewik Opublikowano 20 Lutego Klubowicze Opublikowano 20 Lutego Świetna inicjatywa, obecna na poprzednich sztafetach, to na kolejnej również będę, Wrzonia też wyciągnę 😊👍
Klubowicze Iwona666 Opublikowano 20 Lutego Klubowicze Opublikowano 20 Lutego Byliśmy obecni w poprzedniej edycji wiec jesteśmy chętni dołączyć i do tej. 1
Klubowicze nietoperz Opublikowano 20 Lutego Klubowicze Opublikowano 20 Lutego Oczywiście Frodka i Nietoperz też wezmą udział! 1
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 22 Lutego Autor Użytkownicy+ Opublikowano 22 Lutego Podbijam temat. Na razie zainteresowanie nie jest zbyt wielkie. Naprawdę nie ma chętnych z innych regionów ?
Użytkownicy Nazir Opublikowano 23 Lutego Użytkownicy Opublikowano 23 Lutego Fajna inicjatywa- cieszy mnie, że znowu będzie okazja na wspólne spotkanie regionów👌 Tak - wiem, EndriuBis pisał o nowych regionach ale myślę, że i z wymienionych już regionów też można zgłaszać swoją chęć udziału, co niniejszym czynię😉 1
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arturo-bb Opublikowano 23 Lutego Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Lutego Jakich regionów ? W Małopolsce są może aktywne 2 osoby. Tak samo Łódzkim , Kujawskim i Mazurach. Może uda się coś ruszyć na Kingresie. Zobaczymy 3
Użytkownicy Robbi Opublikowano 23 Lutego Użytkownicy Opublikowano 23 Lutego 13 minut temu, arturo-bb napisał(a): Jakich regionów ? W Małopolsce są może aktywne 2 osoby. Tak samo Łódzkim , Kujawskim i Mazurach. Może uda się coś ruszyć na Kingresie. Zobaczymy Siemka bądźmy dobrej myśli może się nam jako grupie podkarpackiej i wraz z innymi regionami uda się zorganizować taką imprezę . Ale tak jak mówi Saper na większej części kraju nie ma aktywnych regionów Pozdrawiam 👍🛵
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 23 Lutego Klubowicze Opublikowano 23 Lutego Czasu mało a jak widać po tygodniu z regionów wymienionych nikt się nie wypowiada (obstawiam że nawet nie przeczytane )
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Lutego Administrator Opublikowano 23 Lutego Mazowsze, Ślask, Podkarpackie, Łódzkie da radę. Pozostałe regiony - zobaczymy. Po 9 marca będzie wiadomo coś więcej. 1
Klubowicze Piootr Opublikowano 23 Lutego Klubowicze Opublikowano 23 Lutego Kujawsko-Pomorskie ? Widzę kilku „chętnych”, Zachodniopomorskie to region który jest zwykle aktywny. Na chwilę obecną ciężko o obsadę w Wielkopolsce, Lubuskim, Dolnośląskim i Pomorskim Tak to widzę. Kongres powie co dalej.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 23 Lutego Klubowicze Opublikowano 23 Lutego Zachodnio pomorskie jak to mówią "czarno to widzę "😎 Wielkopolskie też kiedyś mega aktywne i liczne . A dzisiaj ....rozpacz 😭
Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SlawoyAMD Opublikowano 23 Lutego Klubowicze Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Lutego 2 godziny temu, arturo-bb napisał(a): Zachodnio pomorskie jak to mówią "czarno to widzę "😎 Oj, ja też... Teraz zima, ale nawet na lokalnym forum cisza straszliwa. Ogólnie kontakt, jaki mam bezpośrednio z chłopakami, to Szczecin -> Marek Bilety, Melmaciek i Czemil, Wolin -> Waldek WD40, a w Świnoujściu -> Marek Siorbak, Darecki, Andrzej SW i sporadycznie Robsson... Reszta zapadła się pod ziemię w ogólnych, klubowych kontaktach. Może to dlatego, że coś koło 80% z nas przesiadło się na zwykłe motocykle, a i sporo pewnie zrezygnowało w ogóle z jazdy 2oo... Mam wrażenie, że zamiłowanie do motoryzmu jakoś ogólnie zanika... Młodzież woli samochody, bo wygodniej i można laskę zabrać do lasu... Nasze pokolenie, gdzie zamiłowanie do dwóch kółek było wczepione w młodości, już pomału "wymiera" (niestety w dosłownym znaczeniu, już też), a nowych, zapisujących się do Burgmanii, jakoś nie widać za dużo... Nie wiem, czy na przełomie marca i kwietnia będę już miał na czym jeździć, ale jeśli terminy będą podane wcześniej, by zamieszać coś w grafiku (praca zmianowa), to z chęcią bym wziął udział w tym wydarzeniu, podejmując się jakiejś współorganizacji regionalnej... To straszne, jak się przypomni "tamtą" frekwencję... 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. JER2Y Opublikowano 23 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Lutego 5 godzin temu, arturo-bb napisał(a): Zachodnio pomorskie jak to mówią "czarno to widzę "😎 Wielkopolskie też kiedyś mega aktywne i liczne . A dzisiaj ....rozpacz 😭 Kontynuując tradycję na którą składa się obecność w dwóch poprzednich edycjach, Wielkopolska jest chętna do uczestniczenia również w edycji 3. 4
Klubowicze Migu Opublikowano 23 Lutego Klubowicze Opublikowano 23 Lutego Spokojnie jest zima na wiosnę ludzie się pobudzą (chyba) , ja w pierwszej połowie roku nam kilka termitów zajętych i bez konkretnego terminu nie będę się deklarował ( a chęci są).
JER2Y Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego No tak, tylko bez ogólnej deklaracji który region jest gotowy do uczestnictwa nie za bardzo da się ułożyć harmonogram. W ostatecznej ostateczności, CUŚa można zapakować w paczuchę i przesłać dalej DHLem 😰. Sam nie wierzę że to napisałem.
Bob Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Sławek ,jak by co jestem gotowy do pomocy(zach-pom) 2
cris76 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Dołączam się do zabawy. O ile pozwoli aura . Przekazywanie "Cośka" samochodem w śniegu mnie nie kręci. 2
Rekomendowane odpowiedzi