Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy
Opublikowano

https://www.facebook.com/share/p/15faRMBVuP/?mibextid=wwXIfr

Już należy do przeszłości „ zimowy zlot motocyklowy „  lecz piszę o tym bo co roku na tą imprezę przybywa coraz więcej skuteromaniaków i to bardzo cieszy . 

IMG_3891.jpeg

• Użytkownicy+
Opublikowano

Temat rozwinąłeś, że klękajta narody, ale o co chodzi, proponujesz wyjazd? Nie każdy tutaj ma konto na facebooku.

• Użytkownicy
Opublikowano
3 minuty temu, Saper napisał(a):

Temat rozwinąłeś, że klękajta narody, ale o co chodzi, proponujesz wyjazd? Nie każdy tutaj ma konto na facebooku.

Jest mi niezmiernie przykro że nie wszyscy mają Facebooka . Zawsze można założyć on nie gryzie. A temat raczej tak informacyjnie, dla chcących zagłębić się  w temacie odszukanie  - Wolfentreffen winter meeting -w internecie nie będzie stanowiło żadnego problemu . Tak myślę 🤔🛵  

Wyjazdu nie proponuje ja na takie extrem się nie nadaje 😜Lecz podziwiam tych ludzi za taką pasje. Ja wolę jak moje koło ma przyczepność z nawierzchnią 🤣🛵

• Użytkownicy+
Opublikowano

Znalezione 😀  Wolfentreffen 2025  ale pogodę mieli cud - miód 😜

• Użytkownicy
Opublikowano

Po otrzymaniu reprymendy, od kolegi 😜 postanowiłem rozwinąć nieco temat. Jednak nie będzie to relacja ( gdyż nie byłem uczestnikiem ) tylko informacja ( zaczerpnięta z platform internetowych) A więc zimowy zlot odbył się 15.01.2025 i był kolejnym złotem w tej edycji , który odbywa się na malowniczej polanie z pięknym widokiem na Tatry 923 m n.p.m  GPS: 49°24'35.6"N 20°37'45.5"E) 
Myślę że siłą przewodnią jest dobra ekstremalna zabawa i wymiana doświadczeń pasjonatów jazdy w takich warunkach. A piszę o tym gdyż na imprezie tej zaczynają pojawiać się miłośnicy skuterów, co jest bardzo pozytywne . Organizatorem zlotu jest Marek Suslik który jednośladem przemierza zimowe drogi . Ostatnia z jego wypraw to Alaska 8500 km . Uczestnicy podczas zlotu oprócz wieczornych integracji przy ogniskach ,mają główny cel. Wjechania na szczyt góry 9,3 km swoim jednośladem co naprawdę  jest niezłym wyczynem. 
Myślę że takie spędzenie czasu, nie jest dla wszystkich, lecz warto jest poczytać czy też zobaczyć zabawę i zmagania ludzi, pasjonatów zimowych dwóch kółek. Więcej informacji na platformach internetowych jak np. Facebook czy forum Ścigacz.pl 

lub skorzystajcie z linka który zamieścił kolego EndriuBis 

🛵🛵🛵

• Użytkownicy+
Opublikowano

@sławek1 jak to jest nasz zlot krajowy, to dlaczego się tak dziwnie nazywa ? 🤔 Do czytałeś może ?

• Administrator
Opublikowano

Słabo mi od samego patrzenia na te "zimne" zdjęcia. A tam jeszcze namioty widzę...

• Użytkownicy
Opublikowano
3 godziny temu, EndriuBis napisał(a):

@sławek1 jak to jest nasz zlot krajowy, to dlaczego się tak dziwnie nazywa ? 🤔 Do czytałeś może ?

Tak naprawdę to nazwa jest zaczerpnięta z zachodnich zlotów zimowych. A pierwszy w Polsce taki zlot z nazwą

„ Elefantentreffen”(zlot słoni) ( pod tą nazwą w Niemczech złoty odbywają się do dziś)  odbył się w Międzygórzu na początku stycznia 1976 roku. I był organizowany przez Krzysztofa Fischera który jeździł Harley-Davidsonem 

IMG_3893.jpeg