bogdi Opublikowano 21 Grudnia 2024 Opublikowano 21 Grudnia 2024 https://qjmotor.com.pl/fort-350/ Ktoś się szykuje aby testować ? 1
Klubowicze grzybek Opublikowano 21 Grudnia 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Grudnia 2024 Kurza mać, ma trochę rzeczy na wypasie. 😲
Klubowicze Piootr Opublikowano 22 Grudnia 2024 Klubowicze Opublikowano 22 Grudnia 2024 Doposażenie TOP, ale czy to coś warte przekonamy się dopiero jak pojeździ tym kilku beta testerów i opisze swoje wrażenia tu, na naszym forum. Ja mam już karierę beta testera za sobą kupując jako jeden z pierwszych na naszym forum model KYMCO AK550. Po roku sprzęt sprzedałem, bo mimo, że to na tamten czas mega nowoczesny był model to nie spełnił moich wymagań.
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 22 Grudnia 2024 Wychodzi z opisu mega, lecz życie i czas eksploatacji pokaże ile to wytrzyma. Napewno jest to konkurencja cenowa z wieloma dodatkami. Żeby jeszcze większa pojemność 🤔
bogdi Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2024 Większa pojemność - proszę SYM ADXTG 400 Zontes 368G - ciekawie się przyszły sezon zapowiada, skoro opracowują nowe to znaczy jest zapotrzebowanie ;), jedynie martwi mnie ewentualny serwis, ale ja już stary jestem Czy ktoś może skusił się na Zontes 310M - aktualnie 19 tyś
Użytkownicy tommac Opublikowano 22 Grudnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 22 Grudnia 2024 Jeśli producent zapewni sieć serwisową, to ten model może namieszać wśród konkurencji. Czas pokaże.
Klubowicze grzybek Opublikowano 22 Grudnia 2024 Klubowicze Opublikowano 22 Grudnia 2024 Ja jakoś też nie mam zaufania do takich produktów,,no names". Ale fakt, że nie każdego stać na droższe sprzęty i wówczas istotnym jest szerokie i stabilne zaplecze serwisowe, z dostępem części zamiennych i eksploatacyjnych.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 22 Grudnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 22 Grudnia 2024 Z tego co podpowiada wujek Google za tym FORT-em 350 stoi ta sama Chińska firma co za Benelli, więc ....... tylko tym razem chce sprzedawać pod własną marką. A zarówno SYM jak i Zontes to nie są wcale takie znowu "no names" przynajmniej w innych krajach UE .
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 22 Grudnia 2024 Napewno zamieszanie będzie. Konkurencyjna cena, plus wyposażenie. Lecz tak jak pisałem wcześniej nie wiadomo ile te produkty wytrzymają 🤷 A już napewno odsprzedaż będzie koszmarem. No chyba że w dużo zaniżonej cenie. Co napewno nie będzie satysfakcjonujące dla sprzedającego. 🛵
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 22 Grudnia 2024 Producent marki Sym już w połowie 2018 roku był największym producentem skuterów i motocykli na świecie . Już wtedy roczny przychód tej firmy klasował się w wysokości ponad 1 miliarda dolarów. I już wtedy od początku produkcji wyprodukowali ponad 16 milionów jednośladów. W dużej mierze zawdzięczają to współpracy z Hondą która była bardzo owocna w latach sześćdziesiątych .A przypominam dane te są z przed sześciu lat.Więc chyba wiedzą co robią lecz niekoniecznie idzie to z jakością, która i tak w ostatnich latach znacząco wzrosła. 🛵
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 22 Grudnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 22 Grudnia 2024 @sławek1 edytuj tego posta bo ten "1918" rok aż razi po oczach 😄
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 22 Grudnia 2024 5 minut temu, EndriuBis napisał(a): @sławek1 edytuj tego posta bo ten "1918" rok aż razi po oczach 😄 Poprawione 👍
bogdi Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2024 Akurat o jakość bym aż tak się nie martwił, dla mnie problem to nowy jeszcze nie testowany model, nie wiadomo czy nie ma "bolączek nowości", choć od tego jest gwarancja pod warunkiem "dobrego" serwisu, a niestety z tym nie jest najlepiej, a będę zainteresowany jak będzie dostępny ogólny katalog części i miejsce (poza tak zwanym serwisem) gdzie będę mógł je zamówić i otrzymać w rozsądnym czasie, zwłaszcza, że osobiście pojazdów nie zmieniam zbyt często, a tu mam przykre doświadczenie
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 24 Grudnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 24 Grudnia 2024 No to cyk 🙂 Nie wiem na ile obiektywny ten artykuł, ale coś tu jest. Downtown 350i vs Fort 350 .
bogdi Opublikowano 24 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2024 Pamiętam pierwszą przygodę z Kymco, to było coś koło 2007 roku, dobry i dobrze zorganizowany serwis we Wrocławiu, z fachowcami, a wszystkie części max 3 dni, poprzedni jakiś "wynalazek", w pierwszym roku trzy miesiące w serwisie, bo mechanicy się uczyli, a dostęp do części w praktyce nie istniał, dla mnie markę buduje właśnie usługa serwisowa i dostęp do klamotów, również po kilku latach. Cieszy mnie co raz większa ilość modeli, to czołowych producentów zmusza do innej kalkulacji ceny, a ceny co raz bardziej się zrównują. 1
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 24 Grudnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 24 Grudnia 2024 Dokładnie tak samo myśle . Dobry serwis i zamienność części to postawa 🛵 2
Marcino1 Opublikowano 24 Grudnia 2024 Opublikowano 24 Grudnia 2024 14 godzin temu, EndriuBis napisał(a): No to cyk 🙂 Nie wiem na ile obiektywny ten artykuł, ale coś tu jest. Downtown 350i vs Fort 350 . No tak. Cena tego skuterka, biorąc pod uwagę wyposażenie, jest szokująca, i w tej klasie pojemnościowej nie ma on pod tym względem konkurencji. Poczekamy i zobaczymy jak producent będzie dbał o obsługę posprzedażną klientów. Na marginesie: cena Forta to 40% ceny BMW C400gt na rok 2025 (w wersji podstawowej), którego Fort wydaje się być kolejnym bliźniakiem (obok Voga). I teraz pytanie: biorąc pod uwagę, że BMW produkuje swoje 400GT w fabryce w Chinach, skąd wynika cena 45.000 za (w dobrej opcji) za "niemiecki" skuter?
wuja69 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Mam nadzieję ,że gotowy skuter będzie lepszy niźli strona internetowa... - patrz zdjęcie dwóch pozycji stóp .No chyba ,że kurs jogi będzie w cenie,by nogi zakładać na tylną lampę... ,sole jeszcze może... ale z plecakiem to wyobraźni nie staje... .
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 23 Stycznia Użytkownicy+ Opublikowano 23 Stycznia No to się robi ciekawie 🤔 Dwaj najwięksi chińscy producenci motocykli łączą się. Sporo tu chyba reklamy (artykuł sponsorowany ?? 🤔), ale i ciekawe to co piszą.
Fudo Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia W dniu 24.12.2024 o 23:24, Marcino1 napisał(a): I teraz pytanie: biorąc pod uwagę, że BMW produkuje swoje 400GT w fabryce w Chinach, skąd wynika cena 45.000 za (w dobrej opcji) za "niemiecki" skuter? Znaczek doklejają Niemcy i cena rośnie x2
Fudo Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia W dniu 22.12.2024 o 21:04, sławek1 napisał(a): Producent marki Sym już w połowie 2018 roku był największym producentem skuterów i motocykli na świecie . Już wtedy roczny przychód tej firmy klasował się w wysokości ponad 1 miliarda dolarów. I już wtedy od początku produkcji wyprodukowali ponad 16 milionów jednośladów. W dużej mierze zawdzięczają to współpracy z Hondą która była bardzo owocna w latach sześćdziesiątych .A przypominam dane te są z przed sześciu lat.Więc chyba wiedzą co robią lecz niekoniecznie idzie to z jakością, która i tak w ostatnich latach znacząco wzrosła. Nie wiem skąd te błędne informacje, Honda od roku 1948 wyprodukowała ponad 400 milionów jednośladów, a w samym 2018 roku ponad 20 milionów sztuk. Z tego co wiem SYM nigdy nie współpracował z Hondą, firmą z Tajwanu która współpracowała z Hondą jest Kymco. W dniu 22.12.2024 o 17:44, bogdi napisał(a): Zontes 368G Oficjalnie zapowiedziany na sezon 2025 przez Almot, cena nieoficjalna około 26k.
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 27 Stycznia Użytkownicy Opublikowano 27 Stycznia W dniu 24.01.2025 o 14:11, Fudo napisał(a): Nie wiem skąd te błędne informacje, Honda od roku 1948 wyprodukowała ponad 400 milionów jednośladów, a w samym 2018 roku ponad 20 milionów sztuk. Z tego co wiem SYM nigdy nie współpracował z Hondą, firmą z Tajwanu która współpracowała z Hondą jest Kymco. Oficjalnie zapowiedziany na sezon 2025 przez Almot, cena nieoficjalna około 26k. Informacje z internetu 🛵
Fudo Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia 20 minut temu, sławek1 napisał(a): Informacje z internetu 🛵 Faktycznie z Hondą mieli współpracę zwracam honor, ale co do produkcji jednośladów to jednak Honda.
Klubowicze grzybek Opublikowano 30 Stycznia Klubowicze Opublikowano 30 Stycznia Nawet Policja dokonała wyboru wśród chińczyków z nutą włoską 😀 https://motogen.pl/dolny-slask-policja-dostala-nowy-nieoznakowany-motocykl-a-jest-to-chinski-adv-700/
Rekomendowane odpowiedzi