Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. GrzechoCnik Opublikowano 21 Września 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Września 2024 Temat założony na wpisy wszystkich skuterowców jeżdżących po lubelszczyźnie , aby pokazywać innym miejsca i trasy na wypady. Dziś miałem trochę czasu, więc wyskoczylem polatać burkiem. Zrobiłem rundkę ze Świdnika tak około 170km. Zamieszczam trasę i fotki. 3
GrzechoCnik Opublikowano 22 Września 2024 Autor Opublikowano 22 Września 2024 Szkoda byłoby zmarnować taką ładną, niedzielną pogodę. A ponieważ w kalendarzu jest dzień bez samochodu, to wyruszyłem królem skuterów (Burgman 650) do Kazimierza Dolnego. Wybrałem trasę dróżkami koło Wisły. Najpierw stacja spływu kajakowego Bystrzycą w Prawiednikach. Potem trafił się za Józefowem nieużywany kamieniołom z szerokim widokiem na Wisłę. Do Raju po drodze zajechałem - nic ciekawego, zielony, podmokły. Tereny głównie sadownicze. Chmielu ktoś nie zerwał. Winnice nie tylko koło Tokaju ale na stokach koło Kazimierza też. Fotki z tego uroczego miasteczka każdy pozna. Tłum nieprzebrany, samochodów korki. Na Wiśle stan wody niski. W Nałęczowie za to wody mineralne i rozlewnia nałęczowianki. Zrobione 215km. 1
GrzechoCnik Opublikowano 22 Września 2024 Autor Opublikowano 22 Września 2024 Zapomniałbym o trofeum 1
GrzechoCnik Opublikowano 28 Września 2024 Autor Opublikowano 28 Września 2024 Od jutra mają się zacząć chłody, więc dziś wypad poobiedni, tak około 190km. Jeśli ktoś mówił, że drewniane bramy do posiadłości są tylko w Maramuresz w Rumunii, to okazuje się że i w Ostrowie Lubelskim też jest jedna. W Białce drewniany kościół i obok niego ciekawa rzeźba, ale nie świętego tylko myśliwego. Kilka km dalej nieczynna stacja benzynowa. Poznajecie ten znaczek? CPN. W Sosnowicy kanał Wieprz-Krzna, cerkiew, dworek Kościuszki i dożynkowe ozdoby ze słomy. Trochę dalej rzepak. A co! Fotka skutera w rzepaku pod koniec września a nie w maju. Gdzieś na kolejnej z wiosek pozostałości po murze z odporami - tu musiał być jakiś pałac ale nie dotrwał. Za to ktoś obok ma murowany dom. W Sawinie na rynku fotka z czołgiem. Ładniej pomalowany niż te w Baligrodzie czy Magnuszewie. Ostatnie fotki są z 2-poziomowego skrzyżowania rzek w Brzezinach przy drodze DK82. Zachód słońca pokolorował pochmurne niebo a potem już na koniec trasy lekko pokropiło. Wycieczka udana, akumulatory podladowane (mój i burka). Pierwsza połowa trasy po łaciatych asfaltach za to druga po gładkich.
Krzynio66 Opublikowano 28 Września 2024 Opublikowano 28 Września 2024 fajne tereny obok lublina do polatania
GrzechoCnik Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja 2 maja 2025 A tak na majówkę wyskoczyłem przewietrzyć Burka. Ze Świdnika bocznymi drogami do Piask. Dalej przez Gardzienice, ale tu nie robiłem postoju. W Pilaszkowicach Drugich na ścianie opuszczonego budynku wiejskiej świetlicy zobaczyłem piękny, kolorowy mural. Całkiem niedaleko była wieś Wola Sobieska, tak dla potwierdzenia prawdziwości tego dzieła. Chciałoby się powiedzieć: kraina rzepakiem i prądem ekologicznym płynąca. W Żółkiewce fotka hetmana. A trochę dalej malowniczy, stary, remontowany kościół nad wiejskim stawem. Minąłem Krasnystaw w kierunku na Rejowiec i tu natknąłem się na ruiny pałacu w Krupem. Wycieczka w sumie 150km, pogoda dopisała to i banana na facjacie miałem. 2
Klubowicze grzybek Opublikowano 19 Maja Klubowicze Opublikowano 19 Maja Krasnystaw... Oj, wspomnienia przed wielu laty jak zatrułem się z rodzinką,,cudowną wodą ze źrodełka".
Krzynio66 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja z krasnystawu tez mam mile wspomnienia ale wody nie pilem
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 20 Maja Użytkownicy+ Opublikowano 20 Maja Wola Sobieska, Żółkiewka .... @GrzechoCnik no masz to "lekkie pióro" czy raczej "miękką klawiaturę" 😜 kilka słów, zdjęcia i fajnie się czyta i ogląda 🙂 W dniu 19.05.2025 o 20:05, grzybek napisał(a): Krasnystaw... Oj, wspomnienia przed wielu laty jak zatrułem się z rodzinką,,cudowną wodą ze źródełka". Rozwiń bo najpierw się myje ręce, a potem pije wodę ze źródełka 😜 a tak serio - wcześniej nie byliście na przykład na lodach ? 🤔
Rekomendowane odpowiedzi