Tomasz35 Opublikowano 15 Września 2024 Opublikowano 15 Września 2024 Witam grupę, Stoję przed dylematem wyboru pomiędzy Burgman 400 a SW 600. Niedawo zakupiłem pierwszy maksi skuter Suzuki Burgman 400 z 98 roku w przeciętnym stanie wizualnym i nie odpalaiajcy. Skuter serwisowany i doinwestowany, został naprawiony i po pierwszych km w sumie fajnie się tym jeździ:) Na co dzień jeżdżę Deauville 700 i shadow 500. Teraz mam okazję kupna fajnej Hondy FJS 600 24 tysiące kilometrów, nowe opony sprawny działający. Waham się który wybrać sentyment do hondy mam:) też brak mi miejsca na tyle sprzętów:) co byście wybrali?
Klubowicze Doktorek Opublikowano 15 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2024 Witam grupę, Stoję przed dylematem wyboru pomiędzy Burgman 400 a SW 600. Niedawo zakupiłem pierwszy maksi skuter Suzuki Burgman 400 z 98 roku w przeciętnym stanie wizualnym i nie odpalaiajcy. Skuter serwisowany i doinwestowany, został naprawiony i po pierwszych km w sumie fajnie się tym jeździ:) Na co dzień jeżdżę Deauville 700 i shadow 500. Teraz mam okazję kupna fajnej Hondy FJS 600 24 tysiące kilometrów, nowe opony sprawny działający. Waham się który wybrać sentyment do hondy mam:) też brak mi miejsca na tyle sprzętów:) co byście wybrali?Oczywiście nie ma jak Zacną czyli Hondę Silver wing 600Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 15 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2024 Silver to inna liga skuterów. Jak się go dopieści to właściwości jezdne podobne do CBF 600 Zrobiłem takim ponad 145 K Km Jak ja bym wybierał to tylko Honda
Tomasz35 Opublikowano 15 Września 2024 Autor Opublikowano 15 Września 2024 5 minut temu, arturo-bb napisał(a): Silver to inna liga skuterów. Jak się go dopieści to właściwości jezdne podobne do CBF 600 Zrobiłem takim ponad 145 K Km Jak ja bym wybierał to tylko Honda Ok, tylko że miejsca nie mam na 2 skutery na trasy mam Deauville:) na plus przemawia mały przebieg FjS nowe opony.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 15 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2024 29 minut temu, Tomasz35 napisał(a): miejsca nie mam na 2 skutery na trasy mam Deauville:) Jak pojeździsz Sliverem to na trasy zostanie Silver a Deauville do sprzedania 😉 W dwie osoby przejechałem od Atlantyku po morze Czarne , Alpy kilkukrotnie , Czarnogórę , Rumunię itp. Pakowność ,wygoda , komfort
Tomasz35 Opublikowano 15 Września 2024 Autor Opublikowano 15 Września 2024 7 minut temu, arturo-bb napisał(a): Jak pojeździsz Sliverem to na trasy zostanie Silver a Deauville do sprzedania 😉 W dwie osoby przejechałem od Atlantyku po morze Czarne , Alpy kilkukrotnie , Czarnogórę , Rumunię itp. Pakowność ,wygoda , komfort Prędzej sprzedam Silvera :) jak coś biorę ST1300 i jadę w trasę:) pomyśleć muszę jeszcze pojeździć:)
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 15 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2024 Jeszcze nie pojeździłeś a już podjąłeś decyzję . Po co zadajesz pytania skoro już wszystko wiesz ? PS Nie cytujemy CAŁYCH postów zaraz pod wypowiedzią którą cytujemy. Nie ma takiej potrzeby. Fragment to co innego
Tomasz35 Opublikowano 15 Września 2024 Autor Opublikowano 15 Września 2024 44 minuty temu, arturo-bb napisał(a): Jak pojeździsz Sliverem to na trasy zostanie Silver a Deauville do sprzedania 😉 W dwie osoby przejechałem od Atlantyku po morze Czarne , Alpy kilkukrotnie , Czarnogórę , Rumunię itp. Pakowność ,wygoda , komfort Prędzej sprzedam Silvera :) jak coś biorę ST1300 i jadę w trasę:) pomyśleć muszę jeszcze pojeździć:) 2 minuty temu, Tomasz35 napisał(a): Nie podjąłem jeszcze decyzji.
tomekstw Opublikowano 16 Września 2024 Opublikowano 16 Września 2024 12 godzin temu, Tomasz35 napisał(a): Witam grupę, Stoję przed dylematem wyboru pomiędzy Burgman 400 a SW 600. .... co byście wybrali? 10 godzin temu, Tomasz35 napisał(a): Prędzej sprzedam Silvera :) jak coś biorę ST1300 i jadę w trasę:) pomyśleć muszę jeszcze pojeździć:) I po co nasza pomoc jak już wszystko wiesz.
Tomasz35 Opublikowano 16 Września 2024 Autor Opublikowano 16 Września 2024 3 minuty temu, tomekstw napisał(a): I po co nasza pomoc jak już wszystko wiesz. Nie wiem jeszcze bo nie zdecydowałem który wybrać.
tomekstw Opublikowano 16 Września 2024 Opublikowano 16 Września 2024 2 minuty temu, Tomasz35 napisał(a): Nie wiem jeszcze bo nie zdecydowałem który wybrać. no to kupuj silvera, z dwucylindrówek o tej niezawodności i kosztów eksploatacji innych nie ma. Co do wygody jazdy wersja premium , ale nie wersja premium plus bo ta zarezerwowana jest dla króla. B400 fajny sprzęt szczególnie od modelu K7 ale to jednak jeden cylinder.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 16 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 16 Września 2024 @Tomasz35 Mam wrażenie że nasze NIEPOROZUMIENIA w tym temacie wynikają z tego iż z twoich wypowiedzi odbieram że wyboru sprzętu chcesz dokonać "w ciemno " Bez "okresu próbnego" a to taka loteria ( spasuje albo nie ) Tak samo z zaklasyfikowaniem do konkretnych zastosowań ( sam piszesz że trasy to na pewno Deauville lub ST1300 ) a ja Ci sugeruję że być może Silver zastąpi wszystkie inne pojazdy. Sam przed Silverem jeździłem turystycznymi "litrami" i skuter miał być tylko na chwilę jako pojazd zastępczy. Od 2011 bez przerwy na skuterze i nie planuję powrotu do biegowców. Po prostu DOBRY skuter jest pojazdem tak uniwersalnym że załatwia wszystkie MOJE potrzeby i do turystyki dalekiej i do tej bliższej ( dalsza to cała EU a bliższa to PL i pogranicze CZ i SK ) Dlatego Ci napisałem że wybierając pomiędzy B400 a SW600 wybrał bym Silvera bo on potrafi wykosić dodatkowy motocykl ze stajni stając się JEDYNYM uniwersalnym pojazdem. Ale wybór i decyzja i tak należy do Ciebie. 1
Tomasz35 Opublikowano 16 Września 2024 Autor Opublikowano 16 Września 2024 6 minut temu, arturo-bb napisał(a): @Tomasz35 Ale wybór i decyzja i tak należy do Ciebie. Dzięki za odzew i pomoc jak dokonam wyboru to podzielę się tym.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 16 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 16 Września 2024 Podjedź na ognisko w Mielcu 13.10 to pogadamy
Tomasz35 Opublikowano 16 Września 2024 Autor Opublikowano 16 Września 2024 28 minut temu, arturo-bb napisał(a): Podjedź na ognisko w Mielcu 13.10 to pogadamy Ok, jak się uda czasowo to przyjadę.
Conan Opublikowano 16 Września 2024 Opublikowano 16 Września 2024 Jak to silver wing z początku lat produkcji bez sondy w układzie wydechowym no to ja nie polecam. Miałem i odradzam, pali tyle co porządna sportowa bryka. Ogolnie nie wiem czemu tu wszyscy tak zachwalają silvera, jedynie na plus kanapa ale prowadzenie jest tragiczne, po przesiadce na integre to się śmiałem jak ja potrafiłem na tym jeździć. Oczywiście od burka lepsze pod względem elastyczności ale nic poza tym.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 16 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 16 Września 2024 Pierdoły Waćpan pleciesz. (z wyjątkiem tego o pierwszych rocznikach bez sondy ) Owszem Silver trzeba "dopieścić" ale to koszt paruset zł. i jeździ dobrze.(sprężyny amortyzatora przód + podkładki pod sprężyny tylne .) Co do Integry to zgoda ALE skoro @Tomasz35 kupił B400 z 98 roku to jakim myślisz dysponuje budżetem ? Integra chyba ciut droższa.
Użytkownicy mariuszadam Opublikowano 16 Września 2024 Użytkownicy Opublikowano 16 Września 2024 Jeździłem piaggio x9 250, jeździłem yamaha majesty 400, teraz jeżdżę sw-t 400. Dopiero teraz dostrzegam przyjemność z jazdy skuterem. Nie twierdzę że to idealny skuter, ale napewno już nie przesiądę się na jednocylindrowca.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 16 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 16 Września 2024 9 minut temu, mariuszadam napisał(a): napewno już nie przesiądę się na jednocylindrowca. I tu też bym był ostrożny z takimi deklaracjami. Sam mam teraz ADV 350 i jak na jednogarowy skuter to jakaś ciekawostka . Kultura pracy silnika zaskakuje ( a tysiące km zrobione SW-T600 przyzwyczaiły mnie do luksusu ) a już zawias to bije na głowę większość skuterów ( i Integrę też 😉 ) Więc może jak byś spróbował to kto wie 🤔
Użytkownicy mariuszadam Opublikowano 16 Września 2024 Użytkownicy Opublikowano 16 Września 2024 Artur zgodzę się z Tobą, nigdy nie można mówić nigdy😀. Ale w tym przedziale kwoty jaką mogę przeznaczyć na pasje, zabawkę zakup sw-t był dobrym wyborem. Teraz blisko koniec sezonu i tak jak napisales wcześniej "dopieszczenie" i dalej czerpać przyjemność z jazdy.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 16 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 16 Września 2024 16 minut temu, mariuszadam napisał(a): w tym przedziale kwoty jaką mogę przeznaczyć na pasje, zabawkę zakup sw-t był dobrym wyborem. Bo to BDB skuter 👍
tomekmajesty Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Wystarczy poczytać to forum w temacie awaryjności …Silver po prostu jeździ bezawaryjnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fudo Opublikowano 18 Września 2024 Opublikowano 18 Września 2024 W dniu 16.09.2024 o 18:10, arturo-bb napisał(a): Bo to BDB skuter 👍 Dlaczego przesiadłeś się na ADV ?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 18 Września 2024 Klubowicze Opublikowano 18 Września 2024 Na początku sezonu 2023 Silver uległ awarii . Naprawa miała potrwać (terminy 😡 ) a miałem plany na kilka wyjazdów + urlop. Szybki zakup i patrzeć co będzie. Teraz Silver naprawiony ale że okazało się iż raczej moje podróże będą bez pasażera to ADV został jako główny.
Rekomendowane odpowiedzi