Klubowicze kenobi Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Brawo Wy. Cali, zdrowi i zadowoleni. My też z suuuuper relacji. (Asia - gratki za zwięzłe opisy - kunszt kronikarski 👌).
Klubowicze ziga Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Śląsk też w domu (16.53)
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Godzinę temu, kenobi napisał(a): Asia - gratki za zwięzłe opisy - kunszt kronikarski 👌 Gdyby nie @Joasia70 nikt by nawet nie wiedział że tam jest tak fajnie. To dar do opisania tego co oko widzi. Czasem same foty to za mało. Dziękuję za super robotę 👏
Sympatycy robert1973 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Sympatycy Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Z kronikarskiego i rachmistrzowskiego "obowiązku".... Powrót o 16:31, przebieg całkowity wycieczki 3092 km, średnia prędkość 63 km/h, średnie spalanie mojego "skuterka" 4,6 L( tyle pokazuje komputer) To co oczy widziały, ile czasu usta się śmiały ile winkli zaliczyli... tego by żadne rachmistrze nie policzyli😁 PS materiał foto wkrótce... 1
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 19 Sierpnia 2024 O 16.40 przyjechałam do domu po przejechaniu 3062 km , średnie spalanie 4.3 jak pokazuje licznik burgmana. Dzięki chłopaki za cudowne 10 dni pełne miłych chwil, cudnych widoków, rewelacyjnych dróg, smacznego jedzenia, humoru, śmiechu, polaków rozmowy 😚😁 Ps. Dziękuję za miłe opinie o moim pisaniu, łatwo opisywać jak wycieczka dobrze przygotowana i zorganizowana 1
Użytkownicy Tony Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Brawo Wy, super wyprawa. Miałem okazję kilka z Waszych miejsc zaliczyć.
Klubowicze nietoperz Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Witamy podróżników! Odwiedziliście piękne miejsca a relacja z tej wyprawy nadaje się wprost do książki o podróżach motocyklowych !
Klubowicze ziga Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Dziękuję wszystkim uczestnikom wycieczki za miły pobyt Opisy relacje brawo Asia Artur super trasy Robert super kawa ... Mieliśmy szczęście co do pogody i wreszcie zaliczona Rumunia mimo wcześniejszych kłopotów (wyjazdy planowane które się nie odbyły) Warto było 11 godzin temu, ziga napisał(a): Śląsk też w domu (16.53) Do tego trzeba doliczyć 20 km Pozdrawiam wszystkich
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 20 Sierpnia 2024 @arturo-bb pytanko. Cała trasa, łącznie z noclegami zaplanowana i ogarnięta jeszcze w PL ? Spanie przez Booking ? Jak aktualnie kształtują się ceny w Rumunii ? Nie koniecznie z detalami, tylko w porównaniu do PL. Jak ja pamiętam z przed kilku lat to paliwo było trochę droższe (chociaż zależy na jakiej stacji), ale noclegi i posiłki w knajpach nawet trochę tańsze. A teraz ? 1 godzinę temu, ziga napisał(a): ....Robert super kawa ... czyli to cudo do espresso to Roberta ? 🤔 a ja cały czas podejrzewałem Joasie 🙃
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Autor Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Endriu: - ekspres mój, wolę taką kawę - Robert główny gotowacz wody i barista kawy sypanej, którą preferują Robert i zigą - Arturo pija herbatę głównie
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 20 Sierpnia 2024 A widzisz. Czyli jednak 🙃
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2024 @EndriuBis wszystkie trasy ogarnięte w PL .Spanie Booking ogarnięte w PL. Ceny jak u nas. Paliwo trochę drożej.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Ale jedno mnie zastanawia 🤔 a gdzie palinka i "ciolan de porc cu fasole" 😜
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2024 W brzuchach 🤣
hoss-3 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Chylę nisko kask dla całej ekipy za całe przedsięwzięcie od zaplanowania do realizacji, obszerną foto relację no i opisy niczym z najlepszych powieści. 👍👌👏👏 1
GrzechoCnik Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 W jaki sposób wybieraliście te smacznie wyglądające dania? Tłumacz, menu po angielsku czy innym sposobem? Jedliście mamałygę? Opisy i fotki rewelacja. Nawstawiałem Wam fajniaków aż mnie forum zablokowało.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Sympatycy Opublikowano 20 Sierpnia 2024 24 minuty temu, GrzechoCnik napisał(a): W jaki sposób wybieraliście te smacznie wyglądające dania? Tłumacz, menu po angielsku czy innym sposobem? Jedliście mamałygę? Opisy i fotki rewelacja. Nawstawiałem Wam fajniaków aż mnie forum zablokowało. Mamałyga .... Joasia70 próbowała, dania no cóż... google tłumacz/ fotografie i własne umiejętności przy MENU we "właściwym" języku. Jak człowiek chce coś zjeść to zawsze się dogada, jak większa mieścina tym lepiej się można dogadać, a jak na zadu......e to translator pomoże jak kelner/ka tylko rumuńskim operują, można spokojnie się dogadać podstawowym Angielskim 10 godzin temu, EndriuBis napisał(a): Ale jedno mnie zastanawia 🤔 a gdzie palinka i "ciolan de porc cu fasole" 😜 fasoli nie uwieczniono :P 1
JER2Y Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Turda, kopalnia - wiem, że limitem czasu zwiedzania jest godz 19, bo wtedy ją zamykają ale ile czasu potrzeba na jej zwiedzenie. Bez biegania ale też i bez głębokiej zadumy.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2024 2 godziny wystarczy. 1
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 21 Sierpnia 2024 A gdzie przekraczaliście granicę Węgiersko - Rumuńską ? Bo na zdjęciu strasznie duże do przejście. 🤔 Prze całe Węgry autostradami ? Pytam, bo my przeważnie pierwszy nocleg w Satu Mare, a przejście graniczne takie malutkie Csengerisma - Pete i zazwyczaj w kolejce 2 lub 3 samochody. Ale może to kwestia geografii i wyjazdu z waszego regionu.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2024 W tamtą stronę przejście SK-HU Velky-Kamenec/Pacin ( aż za Koszyce autostradą a potem bocznymi do Velki-Kamenec) potem HU-RU Csengerisma - Pete przed Satu-Mare (bez autostrad na HU - bo to bez sensu )
Klubowicze grzybek Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2024 9 godzin temu, JER2Y napisał(a): Turda, kopalnia - wiem, że limitem czasu zwiedzania jest godz 19, bo wtedy ją zamykają ale ile czasu potrzeba na jej zwiedzenie. Bez biegania ale też i bez głębokiej zadumy. 2 godziny temu, arturo-bb napisał(a): 2 godziny wystarczy. Jerzy, problemem czasowym jest wymuszony znacznie pobyt a związany z niewydolnością przepustowości dolnej windy. Z dolnego pokładu na wys. jeziora w kopalni w górę należy poruszać się wyłącznie windą , której udźwig wynosi 350kg. W praktyce wsiadały max 3 osoby, przy 4 było już przeciążenie. A do tego małżeństwa i inne parki, które nie chciały się rozłączać na czas transportu windą. Obok są schody - lecz kierunkowe , wyłącznie do zejścia na dno kopalni. Przy tej dolnej czekaliśmy ok. godz, a potem do kolejnej windy o większej przepustowości ok. 40 min. Warto zatem przybyć wcześnie i jak najszybciej zacząć od zwiedzania samego dołu- przy jeziorku. Ja byłem w sierpniu- więc może poza głębokim sezonem turystycznym wygląda to odmiennie.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2024 15 minut temu, grzybek napisał(a): Obok są schody - lecz kierunkowe , wyłącznie do zejścia na dno kopalni. Da się dwukierunkowo 😉 I tak zrobiliśmy. Bo czekania było na ponad godzinę może nawet dwie.😱 A jak dostaliśmy się na poziom z kołem młyńskim to akurat większość była na dole. Windą w trzeciej turze po 10 minutach . Zanim weszliśmy do windy kolejka już była tak na godzinkę. Trzeba być czujnym 🤣 Do kopalni weszliśmy o 9 rano. Tam są tłumy bo wiele osób ( i z dziećmi) spędza tam cały dzień na inchalacjach.
JER2Y Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Dzięki, w temacie obsługi windy mam już jakąś wiedzę a ile czasu potrzeba na resztę kopalni poza windą?
Klubowicze grzybek Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2024 2- max 3 godz. wystarczą😉
Rekomendowane odpowiedzi