Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Forza 350 vs. Xciting VS400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Dziękuję za przyjęcie do tego zacnego grona. 
Potrzebuję pomocy/porady jaki skuter wybrać. Jeżdżę skuterami od 8 lat, najpierw była to Honda PCX, potem Forza 125. Poruszam się głównie po mieście w sezonie robiąc ok 8tys km. Zdarza się że 2-3 w tygodniu wyjeżdżam za miasto ale nie jakoś daleko tak do 70-80 km. Poszukuje kolejnego skutera, waham się pomiędzy Honda Forza 350 a Kymco Xciting vs400, tym drugim miałem okazję chwilę pojeździć. Bardzo przyjemna maszyna, mankamenty jakie znalazłem to dość mały schowek pod siedzeniem (kask HJC I70 w rozmiarze L się nie mieści) ale i tak będę zamawiać kufer, oraz odrobinę (brakuje 2-3 cm) mało miejsca na nogi w porównaniu z Forza. W Forzy która miałem (125) wkurzały mnie lusterka w których nic nie było widać. Skuter chciałem kupić nowy (potrzebuje f-ry) i mam zamiar zatrzymać go u siebie kilka lat (Forza jeździłem jakieś 5 lat) no i tym razem pewnie będę urządzać jakieś dłuższe wycieczki 

Opublikowano

Największe wady forzy to słabe hamulce, zawieszenie no i te lusterka. Ja miałem 2 sezony f300 z 2019 roku i drugi raz bym nie kupił, nawet 350, bo problemy pozostały, a jakość podobno jeszcze spadła.