MISIEK Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Wła?nie dzisiaj obejrzałem film "Obcy kontra Predator 2". Szczerze polecam ten film miło?nikom tego gatunku i miłosnikom "Obcego" i "Predatora". Zdecydowanie najlepsza produkcja z tej/tych* serii. Film zaczyna się, pamietamy to z ostatniego aktu poprzedniego odcinka, "wykluciem" nowego obcego ...zmutowanego obcego z predatorem... Akcja odbywa się tym razem w małym amerykańskim miasteczku, najczę?ciej w nocy, a jesli musi się odbywać w dzień ...to tylko w ciemnym lesie, ...albo w ...kanałach, więc nastrój filmu jest na "pi?tkę". Film dla ludzi o mocnych nerwach, producenci poszli na cało?ć, obcy rozmnażaj? sie "jak króliki", krew się leje wszedzie: w kanałach, w lesie, na ulicach w nocy, ...w szpitalu na dziale porodowym ...itp, ...itd. Rz?d oczywi?cie organizuje szeroko zakrojon? pomoc dla ludno?ci miasteczka ...pomoc przychodzi, ...ale rozwiazanie jest w ostanich klatkach filmu ...nie zdradzam. Oczywi?cie nie zabraknie, jak sam tytuł wskazuje, Predatora staraj?cego się nie dopu?cić do zagłady przez "obcych". polecam, ...polecam, i jeszcze raz POLECAM !!!
gumis Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 dzięki za rekomendacje wła?nie mam zamiar się wybrać bo nie ukrywam lubię takie filmy
rafałek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Uwielbiam takie filmy, chociaż, jak obcy urz?dzili jatkę na oodziale dla noworodków...
Sympatycy szorstki Opublikowano 3 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Jestem fanem obu serii oraz "mixa" (AvP). Jednak muszę powiedzieć, że poprzednia czę?ć "mixa" była wg. mnie znacznie lepsza. Chodzi o pomysł, konsekwencję i logikę. W tej czę?ci, 2 ostatnich spraw brakuje. A najgorszy w tym wszystkim jest brak sensownego zakończenia. O?mielę się nawet napisać, że w skróconej o kilka dłużyzn i "jatek" wersji, byłby znakomitym zakończeniem poprzedniej czę?ci a nie pełnowarto?ciowym odcinkiem serii... Tym niemniej z przyjemno?ci? obejrzałem i polecam fanom tematu. Zwłaszcza, że efekty s? powalaj?ce... pzdr BTW: Rafałek, na szczę?cie reżyser oszczędził widzom dużej czę?ci tej "jatki" w szpitalu...
Administrator Artix Opublikowano 3 Stycznia 2008 Administrator Opublikowano 3 Stycznia 2008 Jestem fanem Obcego, ale nie koniecznie Predatora, film z przyjemnoscia zobacze. Zawsze mnie tylko cieszy jedna rzecz, wszelkie komety, obcy niszczacy miasta i generalnie najazdy kosmitow zawsze wszystko dzieje sie w stanach a nie w Europie.
Sympatycy szorstki Opublikowano 3 Stycznia 2008 Sympatycy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Art, 1: pierwszy AvP dział się na wyspie na morzu Barentsa, a wła?ciwie w jej wnętrzu. 2: Pierwsza czę?ć Predatora to amazońska dżungla... 3: Wszystkie czę?ci Aliens to wła?ciwie kosmos i tylko 2 czę?ć Predatora działa się w Stanach, bodajże w el-ej... hehe... pzdr BTW: A le fakt jest faktem, że dużo produkcji holiłudzkich dzieje się w jednym i tym samym miejscu na kuli ziemskiej, jakby nie było ?wiata poza USA... Chociaż większo?ć polskich produkcji filmowych dzieje się w Polsce i jako? nikogo to nie zastanawia
Artemis Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Także byłem w kinie, bardziej spodobała mi się pierwsza czę?ć AvP. Taka bardziej przemy?lana. Wychodz?c z kina po obejrzeniu drugiej czułem pewien niedosyt. A chodzi dokładnie o pojedynki Predatora z Alienami było ich żało?nie mało. Rezyser postarał się ućkać w jednym filmie pojedynki Alienów z ludzikami, Predatora z ludzikami, Predatora z Mieszańcem... Brakło dłuższych walk pomiędzy tymi dwoma rasami tak jak w czę?ci pierwszej. Pamiętacie jak Predator wywijał Alienem trzymaj?c go za j?dra, znaczy się ogon... ? - choćby takich scen było niewiele, a tytuł przecież mówi inaczej. Dla mnie w skali 6 stopniowej 3+ lub 4-.
MISIEK Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2008 W tej czę?ci, 2 ostatnich spraw brakuje.A najgorszy w tym wszystkim jest brak sensownego zakończenia. Hmm, tak myslę, że zakończenie filmu jest trafione: -po pierwsze "pomoc" która nadeszła jest jak najbardziej realna, -po drugie kończy sie nie wykluciem obcych tylko zblizeniem na... więc w następnej czę?ci Predatorzy wróc? na Ziemię by odebrać swoj? własno?ć !
Kacza Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Jak dla mnie ta czesc AvP byla straszna lipa ... zbyt przesadzona ... jakas bajka eh jakos poprzednie czesci lepiej mi sie ogladalo i z wiekszym zaciekawieniem .. . Pozdreawiam
Rekomendowane odpowiedzi