Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 4 Września 2022 Użytkownicy Opublikowano 4 Września 2022 W związku z tym, że cierpię ostatnio, przewlekłe na niedosyt jazdy…. Postanowiłem ruszyć cztery litery i pojechać gdzieś … I tak dotarłem dziś do Debreczyna (HU) Miasto bardzo urokliwe z mnóstwem wiekowych kamieniczek oraz zabytków. Później wrzucę małe fotoconieco 😁 1
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 4 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 4 Września 2022 Czekamy na relację ... 👍
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 4 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 4 Września 2022 Dość ciekawa adaptacja budynku na hotel:
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 4 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 4 Września 2022 1 minutę temu, Długi 1973 napisał: Dość ciekawa adaptacja budynku na hotel Raj, dla samobójców... 🤣
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 5 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 5 Września 2022 Dziś dotarłem do miasta Sybin (RO) A stąd już przysłowiowy rzut beretem do Transfăgărășan. Och jak tam jest pięknie, zakręt za zakrętem, agrafka za agrafką 🤩 Nic tylko jeździć i jeździć 😁 Temperatura do jazdy idealna 22’-24’ C, tylko wysoko w górach spadło do 9’C. Drogi w Rumunii …. Dość specyficzne, o takich my już zapomnieliśmy. Kawałek autostrady, która już „dziurawieje” Temperament kierowców iście południowy. Po drodze z HU same biedne wioski, a ceny porównywalne do naszych jeden ichniejszy LEI = 0,98 pln Po drodze przez jakieś 70km jechałem równo i całkiem żwawo za GLE, zjechaliśmy na tą samą stacje benzynową, kierowcą okazał się bardzo sympatyczny na oko sześćdziesięcio letni Pan o imieniu Valer. Postawił kawę i dał numer telefonu gdybym potrzebował pomocy gdzie tu 👌 ps Jak ogarnę jak przycinać zdjęcia to wstawię kilka fotek 😁 a i żeby się nie obracały 🤔
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 6 Września 2022 Administrator Opublikowano 6 Września 2022 13 godzin temu, Długi 1973 napisał: a i żeby się nie obracały 🤔 Coś nie zagrało. Polecam Tapatalk.
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 6 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 6 Września 2022 O tak definitywnie coś nie zagrało Dziś kolejny dzień w Rumunii,I oczywiście znów trasa 7C dziś przejechana cała tam i z powrotem tzn ta jej najciekawsza cześć Czyli od wsi Cârțișoara do CorbeniZnów pogoda dopisała lekkie zachmurzenie, a temperatura około 20’C w górach raz spadła do 7’CRuch raczej niewielki, nie ma tłumów. Po drodze sporo niedźwiedzi, niestety przejezdni tubylcy dokarmiają je. Zjechałem nawet na chwile z drogi utwardzonej co by zobaczyć co tam w lesie słychać, jadę a tam niedźwiedzica niedźwiedzica na kursie kolizyjnym. Jakie było moje szczęście gdy postanowiła jednak pójść w las. Co się strachu najadłem to moje. Powyżej trzech gości z Polski …. Ale na rowerach O
stefanekmac Opublikowano 6 Września 2022 Opublikowano 6 Września 2022 Tam ponad 3 tys tych misiów... Gratuluję wyjazdu. Bezpiecznej jazdy.
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 6 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 6 Września 2022 A miś wygląda tak:Tu akurat zrobiłem zdjęcie z w miarę bezpiecznej odległości
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 6 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 6 Września 2022 Nie zapomnij o Transalpinie 1
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 6 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 6 Września 2022 Powrócę troszkę do początku.Debreczyn nocą: Tu jakieś pałace, prawie cała wioska taka była: Wcześnie wspomniany towarzysz podróży, przemiły Valer:A tu to co lubimy najbardziej W górze zamek w którym podobno mieszkał pierwowzór Drakuli czyli Vlad Palownik:Jezioro zaporowe Vidraru 20-te najwyżej położone na świecie, 8-me w Europie, oraz zapora: Nie zapomnij o TransalpinieTak wiem, niestety ta droga będzie na kiedy indziej.Miałem w planie tam pojechać, ale tak mnie dziś Transfogarska wciągnęła że nie starczyło czasu. A jutro już kieruje się w kierunku Polski 1
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 7 Września 2022 Dziś Rumunia żegnała mnie dość obfitymi opadami deszczu i temp 16-17’C Droga się dłużyła, ale na szczęście Węgry powitały słoneczkiem i temp około 26’C więc można było lekko przyspieszyć. Finalnie dojechałem nad SolinęTakie auto uchwycone po drodze:I jak to mawia nasz Tatko: Jak coś to smacznegoA ogólnie w Bieszczadach tłumy 1
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 8 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 8 Września 2022 Dziś Bieszczady, nic dodać nic ująć 1
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 13 Września 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 13 Września 2022 Małe podsumowanie. Wróciłem w niedziele wieczorem, miejscami lało jak z przysłowiowego „cebra”. Ale cało i zdrowo udało się objechać tam i z powrotem Jedyna stresująca przygoda to spotkanie niedźwiadka Kosztów wyjazdu nie liczyłem (ogólnie nigdzie tanio już nie jest) Szukałem tylko noclegów ze śniadaniem oraz wewnętrznym parkingiem. Wynik na liczniku: Spalanie na poziomie 5,5l/100
Klubowicze Ewik Opublikowano 25 Września 2022 Klubowicze Opublikowano 25 Września 2022 No to Długi Cię poniosło 👏, szkoda tylko że pogoda trochę nie dopisała, ale po zdjęciach widać mega zadowolenie, super 😊
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 25 Września 2022 Sympatycy Opublikowano 25 Września 2022 Stare przysłowie mówi że podróże kształcą, na pewno ci przybyło wiedzy i wzbogacił się bagaż doświadczeń. Gratulacje.
Klubowicze Piootr Opublikowano 17 Października 2022 Klubowicze Opublikowano 17 Października 2022 Brawo ty 👏. Ja też muszę w końcu ruszyć swoje moto 4 litery w tamtym kierunku. Fajne swojskie klimaty.
Sysgone Opublikowano 23 Października 2022 Opublikowano 23 Października 2022 Zapraszałem Cię w Alpy, to nie ... 😛
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Października 2022 Administrator Opublikowano 24 Października 2022 @Sysgone, taki czas nastał, że dłuższe wyprawy są częściej w solówce. Degradacja tolerancji. Długi, relacja 👍
Sysgone Opublikowano 24 Października 2022 Opublikowano 24 Października 2022 Godzinę temu, MariuszBurgi napisał(a): @Sysgone, taki czas nastał, że dłuższe wyprawy są częściej w solówce. Degradacja tolerancji. Fakt... w tym roku poleciałem sam, ale jednak wyjazd w większym gronie jest fajniejszy, można na bieżąco komentować wydarzenia, jest się z kim wieczorem piwa napić... 😉
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 24 Października 2022 Autor Użytkownicy Opublikowano 24 Października 2022 15 godzin temu, Sysgone napisał(a): Zapraszałem Cię w Alpy, to nie ... 😛 Nie to, że nie…. Po prostu terminy się nie zgrały
Rekomendowane odpowiedzi