Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wła?nie wpadłem na tego linka na innym forum... Nie mogłem się powstrzymać przed podzieleniem się z Wami pomysłem "jak jeĽdzić taniej"...

Swojego czasu były osoby które chciały jeĽdzić taniej skuterami... no to z grubej rury...

Tutaj znajdziecie to "cudo"...

Piszę to i dalej się ?mieję....

Opublikowano

Widziałem to już pare dni temu i moja reakcja była następuj?ca: :) -> :) -> :)

Pomysły naszych rodaków coraz to bardziej mnie zadziwiaj? i że w ogóle chciało mu się taki wynalazek tworzyć :)

Opublikowano

Jak by tak w lesie mieszkal i poruszał się po bezkresnych bezdrożach . To jest to jaki? sposob na życie. Tylko nie bardzo mi przypasowal rodzaj drewna, je?li dobrze widzę to brzoza :) , a jest wiele innych, o wyższej energetyce :)

Opublikowano

A nie ma czego? na psie kupki?? Mam dwa psy i może by się co? znalazło... :) :)

Opublikowano

Extra. Normalnie Holz-Wagen. Chyba zamiast kufra GIVI do YPki to ustrojstwo założę i nigdy już do niej nie powiem: "moja droga" :)

Opublikowano

Wynalazca był pod wpływem filmu "Powrót do przyszło?ci" :):) , bo miejsce podawania paliwa, jest trochę podobne do zbiornika na odpadki z tego filmu. :):)

Pozdrawiam

Więcek

Opublikowano

Ja powiem tak:

To nie jest wymysł Polaka.

Szeroko opisany ten sposób zasilania jest w czasopi?mie Trailer z grudnia 2006 roku. Jeżeli kto? by chciał poczytać to krzyknijcie mi tu to skany zrobie.

Opublikowano

Normalka...ja w swoim Burgim zamontowałem już kilka miesięcy temu takie "ustrojstwo" :):):)

Hulam aż miło :), tyle że cały garaż mam zawalony szczapami drewna :):)

Opublikowano

To po jakiego ja się bawiłem w tapicera i zrobiłem podgrzewan? kanapę .... :/ pl?tanina kabli przekaĽniki itp. a tak bym miał dwa w jednym i tanie jeżdżenie i grzanie nie tylko 4-rech liter ale i pleców a najbardziej to było by ciepło w cywilizowanym miejscu gdzie można spalić się ze wstydu maj?c jaki? kocioł za plecami .... Ps. drewno wcale nie jest takie tanie ... i ciekawe jakie to normy spełnia może EURO*** ? :):)

• Administrator
Opublikowano

Mój wspólas adams vel rudy vel tytry już dawno gadał mi o tym, że chce się zaj?ć holzgas napędem... Baa tłumaczył mi nawet dokładnie jak to działa, jakie ma plany i że jeszcze wprowadzi to do seryjnej produkcji... iii że żebym nawet nie ?miał się z niego ?miać :)

Narazie kupił sobie Żuka blaszaka, MZ TS z koszem z lat 70tych, komara z pedałami które dumnie stoj? obok VW W12 :)

Ps. W ?więta poczytałem sobie trochę o paliwach alternatywnych w 4oo. Jedno jest pewne... holz power engine jest jednym z nich tylko mało realnym do wprowadzenia w samochodach... no chyba, że kto? ma połacie lasów do wycinki :)

• Administrator
Opublikowano

Super, chyba przerobie corolle na gaz drzewny, zamontuje hak i na wypady do Koszalina jak znalazl, tyle ze na poczatek musze pociagnac ze soba tone suchego drewna :) no ok ale jak bede wracal to przczepka bedzie juz pusta :)

Nie zebym sie nabijal z goscia pomysl w deche doslownie :)

Opublikowano

heheh pomysł generalnie stary ale...

po ?więtach trafiony!!!

prawda zgazować można prawiew wszystko

Art - na drodze do koszalina możesz liczyć na załadunek w Torku -= jeden warunek - sam dolewasz hehehehhe :)

hmmm powiem rzekrętnie

łapki umywam :)

Opublikowano
  MariuszBurgi napisał(a):
(...)Narazie kupił sobie Żuka blaszaka, MZ TS z koszem z lat 70tych, komara z pedałami które dumnie stoj? obok VW W12  !piwko (...)

No a kto ujezdzal TSke :P ???

I te okrzyki w trakcie przejazdzki zukiem: "uwazaj bo zaraz sie przewroci na zakrecie" :lol::D:D .

Mam gdzies jeszcze moment odpalania blaszaka na ... korbe :(:(:(

bild004mj9.th.jpg

PS. Juz kilkakrotnie widzialem rozne pojazdy napedzane przez "Holzgas". Technologia dla zapalencow, bo na rozpowszechnienie nie ma raczej szans :( .

Gość elwood_blues
Opublikowano
  dr.big napisał(a):
No a kto ujezdzal TSke :P ???

No to juz kompletny OFF.

Miałem MZ TS Tropyhy z 1972 roku - z pojedynczymi siodłami, motocykl i siodła koloru brudno-beżowego.

Przeżyłem na nim wspaniałe chwile....

Ale jeĽdziłem bardzo długo na MZ ETZ 250e z 1988 roku.

Tutaj zdjęcia - MZ ETZ 250 e

To było moje cacko - codziennie chuchałem na ni? jak na największy skarb. Ale takie to były czasy.....żeby dostać MZ-kę lub Simsona z Polmozbytu trzeba było dokonywać cudów.

Ja miałem wujka w Polmozbycie :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  MariuszBurgi napisał(a):
(...)Narazie kupił sobie Żuka blaszaka(...)

Znalazlem !YES , na korbe odpala ze az milo (no przynajmniej odpalal !happybth ).

bild0061qr8.th.jpg

smilie_car_020.gif