Gość NIMAGO Opublikowano 23 Grudnia 2007 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam! Po ?wietach chciałbym kupić sobie telefon...ponieważ teraz tak ceny skoczyly w gore ze szoookk... (?wieta) No i wiem napewno ze tel musi mieć: - symbianka... - wy?wietlacz do? ładny min 256tys kol. - dobr? baterie - aparat min 2mpx - niezawodno?ć chodzi o to zeby sie nie pierdzielił..co chwile;/ - nie moze być wolny...ponieważ bawiłem sie jaki? czas temu tel..z symbiankiem..too masakra...jaki byl wolny (nie pamietam modelu) - wielko?ć, waga => niechce jakiejs cegly Hmm... to by było chyba na tyle...(jak sobie jeszcze cos przypomne to dopisze) No i mam głównie na uwadze dwa tel Nokie 6120 i n73 Zastanawiam sie tylko dlaczego n73 jest drozsza od 6120 chodz jest to starszy model... poozdro.. i prosze o pomoc
Gość Dragon Opublikowano 23 Grudnia 2007 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Po przeczytaniu Twoich wymagań przypomniało mi się ogłoszenie o pracę: Firma x zatrudni na stanowisku sekretarki: -uczciw?, pracowit?, wykształcon? (minimum 3 fakultety), bardzo ładn?, ze znajomo?ci? przynajmniej trzech języków obcych, z co najmniej 5 letnim do?wiadczeniem na stanowisku, z odchowanymi dziećmi (dzieci w wieku 5-6 lat)... Preferowany wiek kandydatki: od 22 - do 24 lat... P.S. Popatrz: A - Cytat No i wiem napewno ze tel musi mieć:- symbianka... A' - Cytat nie moze być wolny...ponieważ bawiłem sie jaki? czas temu tel..z symbiankiem..too masakra...jaki byl wolny (nie pamietam modelu) Cytat No i mam głównie na uwadze dwa tel Nokie 6120 i n73 Przecież Ty już podj?łe? decyzję... zachęcam do www.nokia.pl albo odwiedĽ jaki? punkt z telefonami i podejmij sam decyzję... Nie napisałe?, czy ma dzwonić...
Gość sosna Opublikowano 23 Grudnia 2007 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nimago HTC Kaiser zwany inaczej TyTan II Mam chwale i błogosławię. No i ?miałe twierdzenie - nokia to przereklamowany szajs przy tym
Gość kamilus Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Hymmm jeszcze nie napisałe? do ilu ten fonik.Jeżeli chcesz szybki to N73 odpada wszystkie N s? tak wolne że szok,wiem bo mam N72 i co jaki? czas musisz go formatować wgrywać system.Ja proponuje E50 tylko że aparacik jest 1.3 wej?cie na karte pamięci(microSD),wbudowanej ok 70MB.Pozdrawiam Kamil
-=Dee Jay=- Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 sosna napisał(a): NimagoHTC Kaiser zwany inaczej TyTan II Mam chwale i błogosławię. No i ?miałe twierdzenie - nokia to przereklamowany szajs przy tym Dobrze ze to tylko Twoje twierdzenie ... miałem tego typu wszystko w jednym, i twierdze że jak cos jest do wszystkiego, to jest do NICZEGO. Urz?dzonka te s? powolne i działaj? na niedopracowanym systemie operacyjnym. Mówie tu zarówno o WM5 jak i WM6. Jezeli będzie się z nich korzystać tylko w jednym celu, np sam GSM, albo sam GPS .. czy co tam jeszcze, wtedy użytkowanie jako? jeszcze wygl?da. W dodatku konieczno?ci? jest doposażenie się w wydajniesz? (drug? a nawet trzeci?) baterie. A Nokia - rz?dzi I nie udało mi się zauważyć jakiej? reklamy nokii ostatnimi czasy ... a odno?nie tematu - doradzam odpu?cic telefon z Symbianem. Po pewnym czasie zaczyna być męcz?cy. Zwróć uwage na 6288. A jezeli koniecznie musi byc jeden z tych ktore podałes ... to n73
Gość NIMAGO Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Cytat doradzam odpu?cic telefon z Symbianem dlaczego?? Przeciez tel z symbianem...ma dużo wieksze mozliwosci od zwyklego fona. Cytat Jeżeli chcesz szybki to N73 odpada wszystkie N s? tak wolne że szok No wła?nie ja niechce jakiegs muuła Fakt n73 bardzo kusi..bo ma aparat 3.2 mpx 2x gło?niczki stereo... no ale mi w sumie na tym tak bardzo nie zalezy...bo jak robie juz zdjecia to bardzo sporadycznie..a do mp3...to mam playerka a nie tel
Mr.T Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 kamilus napisał(a): Ja proponuje E50 tylko że aparacik jest 1.3 wej?cie na karte pamięci(microSD),wbudowanej ok 70MB.Pozdrawiam Kamil sorry ale większego g to nokia chyba jeszcze nigdy nie zrobiła .... jeżeli już to zainteresuj się E51 zdecydowanie poprawili wady E50 - soft taki jak w N95
Gość kamilus Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Cytat sorry ale większego g to nokia chyba jeszcze nigdy nie zrobiła .... jeżeli już to zainteresuj się E51 zdecydowanie poprawili wady E50 - soft taki jak w N95 Miałem kilka razy ten telefon w reku,ale mi sie podoba jest szybki jak na symbiana .Bawiłem się nowa N73 i jak nowy to chodził do?ć szybko,tak ja i moja N72 ale wgrałem kilka programów,tapet,dzwonków i normalnie,jednym słowem porażka. Cytat A Nokia - rz?dzi smile.gif I nie udało mi się zauważyć jakiej? reklamy nokii ostatnimi czasy ... zgodzę się z Tob? Nokia zawsze będzie Noki?,fakt że spadaj? z ceny ale to przeż to że technika idzie w góre,a spójrz w przeszło?ć jak wychodziły 3310,3330 wtedy to był szał,telefony Nokia zawsze trzymały sie w cenie,a reszta... Cytat a odno?nie tematu - doradzam odpu?cic telefon z Symbianem. Po pewnym czasie zaczyna być męcz?cy. Zwróć uwage na 6288. A jezeli koniecznie musi byc jeden z tych ktore podałes ... to n73 Ale co poradzisz kolega chce,z symbianem a 6288 nie ma. Cytat o wła?nie ja niechce jakiegs muuła smile.gifFakt n73 bardzo kusi..bo ma aparat 3.2 mpx 2x gło?niczki stereo... no ale mi w sumie na tym tak bardzo nie zalezy...bo jak robie juz zdjecia to bardzo sporadycznie..a do mp3...to mam playerka a nie tel Powiem Ci że aparaty w N s? bardzo dobre zoomem nie jedna słaba cyfrówke by pokonał,lecz po zbliżeniu wyłaż? do?ć duże piksele.
Gość MichaŁ Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Osobi?cie odradzam telefon z Symbianem. Miałem ten system w trzech telefonach (N-Gage, 6600, N70) - nie s? to może jakie? super nowoczesne telefony, ale po do?wiadczeniach z nimi stwierdzam że Symbian nie jest dobr? opcj?. Szczególnie po paru miesi?cach czy po roku użytkowania wady tego oprogramowania daj? się we znaki. Telefony s? stosunkowo wolne. Telefon z Symbianem potrafi czasem sprawić wła?cicielowi niekoniecznie mił? niespodzianke np. wył?czyć się w najbardziej nie odpowiednim momencie, sam sie "resetować" kiedy akurat jest potrzebny, zgubić zasięg i przez jaki? czas go nie odzyskiwać, chociaż antena i inne podzespoły zwi?zane z odbieraniem zasięgu s? jak najbardziej w porz?dku. Ja już raczej nie zdecyduje się na telefon z Symbianem bo sporo nerwów mi one napsuły (przed ostatnim zakupem Symbiana też tak mówiłem ) Kup najlepiej Nokie 6310i co prawda nie ma aparatu, MP3, radia, karty pamięci itp. ale swoje zadanie spełnia w 100% i jest to chyba najlepszy telefon jaki udało się wyprodukować firmie NOKIA.
drogowiec Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 kamilus napisał(a): Cytat sorry ale większego g to nokia chyba jeszcze nigdy nie zrobiła .... jeżeli już to zainteresuj się E51 zdecydowanie poprawili wady E50 - soft taki jak w N95 Miałem kilka razy ten telefon w reku,ale mi sie podoba jest szybki jak na symbiana . E50 użutkuję od ponad roku. Możliwo?ci s?, ale pracuje on w tempie wy?cigowego żółwia. Poza tym polecam w nim cytanie SMS-a w jad?cycm po wybojach samochodzie (czytaj po naszych drogach). Masakra. Literki s? tak małe, że można to czytac wył?cznie w stabilnych warunkach. Do tego ma wiele innych wad, których aż nie chce mnie się tu wymieniać. Ogólnie: NIE POLECAM. Pozdrówka P.s. mojego będę mógł wymienić dopiero w sierpniu, niestety.....
Sympatycy Kubo Opublikowano 24 Grudnia 2007 Sympatycy Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ja użytkuję N73 Music Edition i jestem zadowolony. Choć nie powiem JEST WOLNA, je?li porównamy j? do tel. bez symbiana... Ale co? za co?... Dla mnie ten telefonik jest ?wietny i idealnie Mi pasuje. Zdjęcia robi rewelacyjne, dĽwięk ma ładny(choć ja muzyki w nim nie słucham, ale dzwonki ładnie odgrywa). Dla Mnie katorg? jest fakt, że kiedy wejdę w Ks.Tel. wyjde z niej szybko i nacisnę zaraz potem 'zielon? słuchawkę' to ten debilny telefon zamiast wej?ć Mi w 'ostatnio wybierane numery' dzwoni Mi do pierwszej osoby z ksi?żki telefonicznej(zapewne za szybko naciskam przycisk i tel. nie zd?ża wyj?ć z Ks.Tel. ale WQRZA mnie to masakrycznie'. Dodatkowo akurat pechowo ten model (który posiadam 6 miechów) 2 razy reklamowałem na gwarancji. Za pierwszym razem nie działała Mi czasem lewa czę?ć klawiatury(1;4;7;*), lecz jak pukn?łem ręk? w lewa czę?ć telefonu to działało spowrotem(i tak co jaki? czas się działo). Oddałem tel. do serwisu... Po 1,5tyg. odesłali 'naprawiony'. ALE... okaz?ło się, ze ciecie Ľle wgrali system operacyjny i kupe rzeczy mi nie działało, więc po tygodniu poszedł spowrotem... Teraz system wgrany jest dobrze, ale jak się okazało problem niedziałaj?cych przycisków dalej co jakis czas powraca(to ?wiadczy o nieznaj?cych się na rzeczy pracowników serwisu Nokia Bielsko-Biała). Ale narazie nie chce mi się go ponownie wysyłać... Czy polece ten telefon? Ja mimo wszystko jestem zadowolony, bo spełnia moje oczekiwania prawie w 100%. Bajo (Koniec)
Gość scottie Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Każdy telefon z symbianem będzie mułowaty... Nokia to faktycznie do?ć przereklamowana i nieciekawa firma, ale jak to mówi? lepszej nie wymy?lili... (Sony Ericsson jest też ok) Aparat w telefonie? Ja uważam, że to pomyłka...choćby dali do tel 10Mpixeli to i tak aparat zrobi lepsze... A jak chcesz tego używać jako komputera to kup palmtopa albo jakie? inne ustrojstwo co to robi wszystko, ale obiadu i tak ci nie ugotuje... Ja ubolewam, że obecne telefony maj? tyle funkcji bo jak się przeprowadza dłuższ? rozmowę to i tak za chwilę padnie bateria, bo wcze?niej wygaszacz ekranu j? zeżarł, albo to że w kieszeni przez przypadek wł?czył się aparat, albo odtwarzacz mp3... Brakuje mi poczciwych telefonów tylko do rozmawiania i smsowania...
Gość SzCzApA™ Opublikowano 24 Grudnia 2007 Opublikowano 24 Grudnia 2007 napewno aparat musi miec mozliwosc wykonywania i odbierania polaczen oraz wiad tekstowych sygnalizowac te zajscia dzwiekiem a no i bateria jest niezbedna a jak chcesz miec dobrej jakosci zdjecia polecam aparat fotograficzny do sluchania muzyki polecam z kolei odtwarzacze muzyczne do zabawy innymi multimediami z koleji polecam nootebooka Pozdro
Gość Cappo Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Musisz się zastanowić czy chcesz telefon czy iPhona... Od lat wiele razy zmieniałem aparat (było parę PDA, smart...) ale iPhone to przełom!
Gość NIMAGO Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Cytat Aparat w telefonie? Ja sie nie nastawiam na taki aparat ze bedzie mi sliczne zdjecia robił..czy cos..no ale chciałbym aby miał przynajmniej 2mpx....zeby chociaz jak sie zrobio..gdzies jak?? fotke zeby bylo cos widac Cytat do sluchania muzyki polecam z kolei odtwarzacze muzyczne zgadzam sie....ponieważ wiem jak bardzo sluchanie w tel..zrzera baterie ;/ Cytat zabawy innymi multimediami z koleji polecam nootebooka Zalezy jeszcze w jakiej sytuacji..jest Ci potrzebne takie użadzonko..Bo je?li chcesz z niego kozystac w domu..to nootebook wystarczy. A je?li chcesz np w szkole..to nie bardzi...gabarytami sie spisze. Ja nie oczekuje..od telefonu niewiadomo jakich cudów, poprostu...chce aby mozna było to i owo zainstalować w nim, bo naprawde w necie jest duzo bardzo przydatnych programów które moga sie przydac Cytat Musisz się zastanowić czy chcesz telefon czy iPhona... Na iPhona raczej mnie nie stać poozdro i WESOŁYCH |WIAT!!! !TAZ
Gość SzCzApA™ Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 ja posiadam samsunga sgh x820 polecam super płaski lekki a jakie ma funkcje i parametry to nie wiem nie interesuje mnie to ale jest godny polecenia
Gość E--ndriu Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zależy to wszystko od twojego budżetu i tego co potrzebujesz od Telefonu czy to ma być zwykły tel. (smsy i rozmowy) czy multimedia i inne bajery . Ja Ci mogę polecić telefon MDA COMPACT fajny mały telefonik w porównaniu z jego większymi braćmi zainstalowany windows 2003 więc masz spore pole popisu od przegl?dania stron internetowych po zainstalowanie do?ć fajnego klienta GG programów muzycznych winampa jaki? odtwarzaczy divx ,programu automapa z mapami PL lub innego do nawigacji masz spore możliwo?ci za cenę 600zł my?lę że udało by ci się znaleĽć takie urz?dzenie z karta pamięci 1GB słuchawk? bluetooth i kompletnym zestawem fabrycznym czyli też zestaw słuchawkowy do odsłuchu np. muzy. Za dodatkowe 100zł dokupujesz sobie odbiornik na bluetooth GPS i masz całkiem sprawn? i zgrabn? nawigacje w skuterze lub aucie. Jak masz ze 100zł więcej to polecam już MDA Compact 2 w którym zainstalujesz sobie Win6 trochę więcej bajerów ma niż windows 2003 .Jak denerwuje cie pisanie rysikiem po malej klawiaturze to instalujesz program IntelliPad i masz klawiaturę T9 jak w zwykłej komórce z językiem PL który na dodatek uczy się wprowadzanych przez nas słów. Tu masz filmiki: Mda Compact : Mda Compact2: http://www.youtube.com/watch?v=2HYEEbEcyyk&feature=related
Gość NIMAGO Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Bardzo mi sie podoba ten MDA Compact 2 No ale niestety nie posiada klawiatury... A pisanie rysikiem sms byłoby dla mnie dziwne ;/ Wiec raczej odpada PS: ciekawy jestem jak jest z bateri?...w tym MDA Compact 2 ??
Gość E--ndriu Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Bateria porównywalna z tymi nokiami teraz ... co do pisania smsów to jak mówiłem instalujesz ten program i piszesz palcem normalnie jak by? mi?ł klawiaturę w zwykłym telefonie.
Gość NIMAGO Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 tylko szkoda ze wyswietlacz ma tylko 65 tys kolorów i aparat 1.3 mpx ;/
Gość kamilus Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 No to widzisz teraz decyzja należy do Ciebie,masz do?ć sporo opinii na temat tych telefonów.Pozdro
Klubowicze Profesor Opublikowano 25 Grudnia 2007 Klubowicze Opublikowano 25 Grudnia 2007 zależy jakie funkcje chcesz mieć w aparacie - czy musi to byc koniuecznmie nokia. Np. SE serii K np. K850i - aparat 5mpx, wiele funkcji, jeżeli muza to SE serii W np. W880i. Ja osobi?cie miałem różne aparaty - obecnie od jakiegos czasu uzytkuję samsungi (obecnie U700 -) i jestem zadowolony - wiele funkcji, przyjazne menu, ładna prezencja. Pozdrówko!
Gość NIMAGO Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Cytat zależy jakie funkcje chcesz mieć w aparacie - czy musi to byc koniuecznmie nokia Interesuje mnie takie telefony...w ktorych bedę mógł instalować jakies aplikacje..itp Czyli tylko z SYMBIAN lub Windows Mobile Nie koniecznie musi być to nokia Cytat Np. SE serii K np. K850i - aparat 5mpx, wiele funkcji, jeżeli muza to SE serii W np. W880i Na aparacie i mp3 nie zalezy mi tak bardzo...no ale przydało by sie przynajmniej z 2mpx....bo wiadomo..nie nosimy przy sobie caly czas cyfrówki... A mamy okazje zrobic jakas fajna fotke no to mozna telefonem (wiadomo ze nie bedzie porazajacej jakosci) no ale 2mpx...to juz troche daje rady i mozna odczytac wszystko z fotki Mp3 raczej nie bede sluchal z kom.. poniewaz mam osobnego playerka
Rekomendowane odpowiedzi