GrzechoCnik Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2021 I jeszcze mała dygresja. W lubuskiem jest kebap we wrocku kebab a w Poznaniu nie mogą się zdecydować - przykład: 2 punkty w odległości 50m od siebie
dr.big Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Taki w picie? Zeby rozwiać wątpliwości 😉 : https://pl.wikipedia.org/wiki/Kadir_Nurman 1
GrzechoCnik Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2021 To co oni podają w tym "kebapie" skoro nie "kebab" 😄
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Czerwca 2021 Klubowicze Opublikowano 12 Czerwca 2021 3 lata mieszkałem w Londynie, a tam można kupić tylko Döner Kebab. Tylko z mięsa baraniego w cienkiej pitta bread. Dużo świeżych warzyw. Cienko krojona sałata, pomidor, ogórek itp. To co sprzedają w 95% tego typu miejsc w Polsce to niestety nie ma nic wspólnego z tym klasykiem fast foodowym.
RONIN Opublikowano 12 Czerwca 2021 Opublikowano 12 Czerwca 2021 @Piootrto co sprzedają w Londynie czy Berlinie też ma mało wspólnego z tym co zjesz na Grande Bazar w Istambule😉
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Czerwca 2021 Klubowicze Opublikowano 12 Czerwca 2021 16 minut temu, RONIN napisał: @Piootrto co sprzedają w Londynie czy Berlinie też ma mało wspólnego z tym co zjesz na Grande Bazar w Istambule😉 Ja się nie znam. Napisałem tylko te dwa porównania. Bez odbioru nie chcąc Grzesikowi zaśmiecać tematu.
GrzechoCnik Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2021 Dziś latam z bratem ciotecznym. On na Ducatti. Nie ma czsu na zwiedzanie ale parowozy trzeba było zaliczyć. Na obiad zatrzymaliśmy się w pałacu Wąsowo 2
GrzechoCnik Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2021 Wronki. Nie, tu nie nocuję. Pokoje mi nie odpowiadały. I pidżamy dawali w dziwne paski. 🙂Pojechałem na spanie do Trzcianki. Polatane w sobotę 266km 1
GrzechoCnik Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Niedziela 13 czerwca, ostatni dzień wyprawy "po zachodzie". Do Wawy mam 400km, więc będzie to najdłuższy jej odcinek. Trochę słabo, że nie mogę napisać "Spałem w Pile..." ale to będzie 1szy punkt na dzisiejszej trasie a dalej boczne drogi.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 13 Czerwca 2021 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2021 42 minuty temu, GrzechoCnik napisał: Trochę słabo, że nie mogę napisać "Spałem w Pile..." Następnym razem może napiszesz " Piłem w Spale " 😜 1
GrzechoCnik Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Piła od samego rana 😉 Okazały gmach szkoły policyjnej i skromny dom Stanisława Staszica oraz budynwk muzeum okręgowego. I ciekawa knajpka. Ciekawy kościólek w Ujściu
GrzechoCnik Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Wągrowiec rynek ma niespecjalny, za to urząd jest w pałacu. Przeciwieństwem jest bagienko w środku miasta i bobrowe ślady na drzewach. Za miastem na wzgórku zabytkowa piramida 6m, grobowiec Łukińskiego oraz starszy pomnik, mówią że jefo konia. 1
GrzechoCnik Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Żnin stolica Pałuk, to bardzo stare miasto. Ratusz basztowy na rynku a w nim muzeum Żnina i gadatliwa pani kustosz. Wokół jeziora wypoczynkowe.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 13 Czerwca 2021 Użytkownicy+ Opublikowano 13 Czerwca 2021 Ci dwaj kolesie, tacy do Ciebie podobni, to też motocykliści w strojach ochronnych? 46 minut temu, GrzechoCnik napisał: (...) 1
Administrator xmarcinx Opublikowano 13 Czerwca 2021 Administrator Opublikowano 13 Czerwca 2021 Widziałem na twojej mapie, że już byłeś blisko Warszawy, zatem wycieczka dobiegła końca. Miło było śledzić twoją pozycję i oglądać załączane zdjęcia.Robiłeś statystykę: ile km nawinięte, ile miast czy zamków odwiedzonych?
GrzechoCnik Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Poleciałem przez Włocławek. Czarny spichlerz, obok firma Bakalland ten od suszonych owoców, most żelazny, pokaźny stary kościół ale zjeść nie ma gdzie. Karczma Kujawska zamknięta, to pojecjałem na Kowale i tu w przydronym barze wreszczie zjadłem. W trakcie obiadu Xmarcin polecił mi trasę 575, południową stroną Wisły oraz powiadomił o spodziewanych burzach. Skorzystałem z jego podpowiedzi. w pewny, momencie zauważyłem, że idę na styyczną z ulewą, przyspieszyłem tempa. W sumie prawie mi się udało, bo załapałem się na ok. 3min przedniego czoła z dużymi, ale rzadkimi kroplami. Membrana zarzucona pospiesznie na kurtkę nawet nie zawilgotniała. Grzechot wylądował w Wawie o 18:45. Koniec wyprawy. Niedzielna trasa 430km 7h15m 1
Administrator Bomber Opublikowano 13 Czerwca 2021 Administrator Opublikowano 13 Czerwca 2021 Grzegorz, super relacja z podróży i fajne zdjęcia . GratulacjeNajważniejsze bezpiecznie dotrzeć na miejsce 1
skala Opublikowano 13 Czerwca 2021 Opublikowano 13 Czerwca 2021 świetna relacja z podróży. Śledziłem czasem postępy na aplikacji. Pozdrawiam serdecznie. 1
Bob Opublikowano 13 Czerwca 2021 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Super,sledziłem całą wyprawe,a nawet miałem malutki w niej udział,pozdrawiam 1
Klubowicze kenobi Opublikowano 16 Czerwca 2021 Klubowicze Opublikowano 16 Czerwca 2021 Super. A za Wolsztyn 2 supery.
Rekomendowane odpowiedzi