Skocz do zawartości
Forum Burgmania

"Skuter" Nowy dwumiesięcznik już w grudniu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dało by radę wpi?ć duży A3 składany plakat z maxi?

My?lę, że jest to realne. Trzeba tylko pomy?leć jaki model wrzucimy do pierwszego numeru.

(...)

Chyba mnie ma innej opcji jak Vespa lub Lambretta w pierwszym numerku.

zenek20 dobrze zauważył opinie użytkowników przy testach.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

10

• MISIEK

4

• Zenek

3

• jagroski

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

!scooter Pogratulować pomysłu,

wreszcie co? będzie można poczytać o naszych miło?ciach !happybth

Z niecierpliwo?ci? czekam na 1 numer...

Opublikowano

Mariusz !happybth

Gdzie można zamówić prenumeratę? !scooter

Popieram pomysł rafałka, skuterowy kalendarz na 2008 byłby super !tut

Opublikowano

Ponieważ nie "zaczytuję się w gazetach" nie okażę takiej euforii jak inni co jednak nie oznacza, że nie życzę powodzenia przede wszystkim wydawcy.

Życzę wydawcy dużo powodzenia, kasy i determinacji przy wprowadzaniu na rynek nowego tytułu a za dział Mariusza będę trzymał kciuki.

Mariusz.

1. Kto jest/będzie wydawc??

2. Pierwszy nakład 25 ty? - co póĽniej? - czy to będzie zależało od pierwszej edycji?

3. Gdzie w kraju będzie można znaleĽć gazetę? - czy tylko w Waw czy i w innych miastach?

4. Gdzie będzie gazeta sprzedawana? - kioski ruchu, Empiki, sklepy z motocyklami, stacje paliw, hipermarkety inne?

5. Jaka jest Twoja rola przy tworzeniu gazety i jaki jest Twój status?

Opublikowano

Wła?nie przeczytałem post i natychmiast udałem się do sklepu nocnego, ale niestety tam jeszcze nie mieli tego periodyku.

Nie wiem czy wracać i czekać na rann? dostawę prasy? !OK

A poważnie, cieszę się i z niecierpliwo?ci? oczekuję premiery.

Boję się jednak, że kr?g odbiorców może być niezbyt szeroki.

Z całego serca moje błogosławieństwo i kciuki trzymam ;)

Opublikowano

Witam !happybth

Super pomysł z now? gazetk?, miło będzie poczytać w zimowe wieczory ;)

Na pewno przydałyby się testy skuterów, opinie użytkowników, awaryjno?ć egzemplarzy.

W jednym z numerów fajnie byłoby opisać dokładnie zakup skutera, na co zwrócić uwagę przy oględzinach i ocenie stanu skutera jego bezwypadkow?ci itp. !OK

Pozdrawiam

ciochin

Opublikowano

Nieeee... no BOMBA, jak dla mnie - bomba !kisss

Pomysł z kalendarzem jest super;

testy długodystansowe i zwi?zane z nimi opinie użytkowników - bardzo przydatne;

i koniecznie wersję "on-line" proponuję bo to dobra zachęta do sięgnięcia po "papier" i łatwo?ć sięgnięcia do archiwaliów (z opóĽnieniem względem czasopisma albo jako bonus dla prenumeratorów).

Trzymam kciuki. !happybth

Opublikowano

No wreszcie co? drgneło, będzie prasa dla tych ,co to kochaja się w rollerach.I super ,że k?cik z maxi będzie fachowiec znajomy prowadził. !happybth

Opublikowano

Nie chcę powtarzać tego co napisano przedtem, więc krótko: GRATULACJE i POWODZENIA! !happybth

Opublikowano

Moje GRATULACJE.

Proszę o zapisanie mnie na prenumeratę.

Czesiek !happybth

Opublikowano

Jesli chodzi o sugestje odnosnie tego co by mialo sie znajdowac w srodku 1 nr to uwazam za NAPEWNO HELIX JAKO "KROL MAXI SKUTEROW" ztn, ten od ktorego wszystko sie zaczaelo!!!!

Historia ogolna skuterow; narodziny MAXI tzn pierwsza wieksza pojemnosc / przejscie do narodzin Heli itd...

Jesli tylko bede mogl w jaki kolwiek sposob pomagac w ewentualnym prowadzeniu DZIALU O HELIXACH (...) {Boze wybacz nadgorliwosc} to chetnie pomoge!!!!

Ps. BOSKO ze wreszcie bedzie cos poswiecone NAM!!!

Pomysl "na 5"

Opublikowano

Heh, jak by sie uprzec to i moze jakies naklejki (takie ktore juz beda zaakceptowane) z tej ogolnopolskiej kampanii na rzecz poprawienia bezpieczenstwa "skuter na drodze"... ;)

Pozdrowka

Opublikowano

Ustawiam się w kolejce po pierwszy numer, gratuluję Ojcu Redaktorowi ;)

A co mogłoby być w pierwszym numerze - opcja prenumeraty na rok 2008

pozdrawiam,

tuxedo

Opublikowano
S?dzę, że nadszedł czas aby przedstawić Wam kilka szczegółów odno?nie nowej pozycji prasowej jak? już wkrótce będzie można kupić w kioskach, empikach, stacjach paliw i innych.

A da radę zamówić prenumeratę z Japonii? ;)

Opublikowano

Jestem za poradami technicznymi, jak zrobić samemu niektóre rzeczy, które nie wymagaj? oddawania skutera do warsztatu.

Proponuję zamawianie prenumeraty przez internet.

Opublikowano

Super pomysł z tym miesięcznikiem !!!

Kupuję na dzień dzisiejszy różne czasopisama o motocyklach, a o naszym maxi?wiecie jest w nich tyle co kot napłakał. My?lę, że grono ludzi jeżdż?cych na motocyklach bardzo mocno wzro?nie w ci?gu kilku następnych lat i w zwi?zku z tym zwiększy się popyt na tego rodzaju czasopisma.

Jako zielony li?ć w ?wiecie motocykli chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej na temat szczegółowych testów skuterów, porównania ich cen w salonach i spadków po kilku latach eksploatacji, jak we własnym zakresie dokonać wszystkich możliwych napraw ( w jednym z działów można za każdym razem opisać tekie rzeczy jak, np. wymiana paska napędowego, wymiana oleju, ?wiecy zapłonowej itp ). Czesto ogl?dam zdjęcia ze zlotów skuterowych. Jestem przekonany, że opisywanie motoatrakcji turystycznych w różnych regionach Polski to też byłby super pomysł. Przygotowuję się do zakupu kombinezonu. Bardzo niewiele jest testów porównawczych odzieży motocyklowej. To samo dotyczy kasków. Kupiłem,np. kask otwarty . Jest podczas jazdy bardzo gło?ny,ale sk?d miałem o tym wiedzieć, że będzie dobry w zasadzie tylko do jazdy po mie?cie. Jestem przecież zielonym listkiem ;)

Pozdrawiam.

Bobas

• Klubowicze
Opublikowano

moje gratulacje pomysł gazetki rewelacja

jestem akiego zdania jak bobas i inni

chcialbym pewne rzeczy zrobic sam jak juz minie mi gwarancja na suze

strona testowa i strona techniczna to podstawa w gazetce

Opublikowano

Mariusz, mam nadzieję, że nauczycie konkurencję pisania prawdziwych testów skuterów i poważniejszego traktowania pojazdów z płozami. Życzę powodzenia. ;)

Opublikowano

|wietny pomysł , jestem pełen podziwu .

Pewno będę mało oryginalny ale to powiem :

Jako osoba ,która posiada pojazdy mniejszej pojemno?ci (50 ccm póki co) proponuję także poruszyć kwestię tuningu dwusuwowych i czterosuwowych jednostek 50 ccm .

Nie oszukujmy się ale ilo?ć młodych ludzi tuninguj?cych swoje skutery ro?nie .

I nie mam tu na my?li - jak zamontować katodę czy założyłem naklejki MALOSSI mój skuter jedzie 10 km/h szybciej !happybth .

My?lę o pokazaniu nowo?ci w ?wiecie tuningu dwusuwowych .

Przedstawieniu tego problemu - od czego zacz?ć ,jak dobierać czę?ci, jakich używać narzędzi , jakich błędów nie popełnić ,skutki prawne itp.

Na zachodzie jest wiele czasopism ?ci?le zwi?zanych ze skuterami i ciesz? się one dobr? renom? i spor? ilo?ci? czytanych egzemplarzy .

Ponadto powinno się wyznaczyć osobę do redagowania takich wła?nie artykułów .

Oczywi?cie to s? tylko sugestie , mam nadzieję że kto? je rozpatrzy.

Jeszcze jedno moje pytanko - gdzie będzie można dostać tak? gazetkę !happybth ?

Opublikowano

WItam

Jak by się dało to też się pisze na prenumerate!!!

Powodzenia !happybth

Opublikowano

Panowie, jedno słowo- DZIĘKI. Kurde, nareszcie będzie można poczytać co? o skuterach od ludzi którzy na skuterach jeżdż?. Jako wkładkę do pierwszego numeru proponowałbym Vespę z pierwszych roczników. Koniecznie czerwon? z białymi oponami i obiciem kanapy !happybth dobrym patentem byłaby też wycinanka kartonowego modelu skutera ale to już wyższa szkoła jazdy !happybth serdecznie dopinguję cał? redakcję i trzymam kciuki za cały projekt, gazetkę napewno kupię.

Opublikowano

no wreszcie !happybth będzie co poczytać

a co do tego czy reklamodawcy będ? wpływać na teksty...

oczywi?cie, że tak, znacie jakie? pismo obiektywne :D

takie nie istnieje, kasa rz?di mediami i u nas i w UE a przede wszystkim w USA !happybth

tylko niszowe pisma pasjonatów, którzy nie daj? reklam s? w miarę obiektywne, a wszystkie inne s? komercyjne, więc uprawia się ukryt? reklamę

ale ogólnie bardzo się cieszę !piwko

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

mozna juz kupic gazetke?

• Administrator
Opublikowano
mozna juz kupic gazetke?

Materiał do pierwszego numeru został zamknięty 5 dni temu. Z tego co wiem gazetka wła?nie przewija się przez maszyny drukarskie. Teraz kolportaż i lada moment dwumiesięcznik "Skuter" numer 1 trafi do kiosków i Empików... miejmy nadzieje, że jeszcze przed ?więtami.

Opublikowano

Super a już my?lałem że się nie uda przed ?więtami :P

Mariusz moje gratulacja, a ja ustawiam się w kolejce do kiosku :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...