Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Listopada 2007 Administrator Opublikowano 16 Listopada 2007 S?dzę, że nadszedł czas aby przedstawić Wam kilka szczegółów odno?nie nowej pozycji prasowej jak? już wkrótce będzie można kupić w kioskach, empikach, stacjach paliw i innych. Będzie to dwumiesięcznik zajmuj?cy się stricte skuterami... Stare Vespy, Lambretty, nowe 50- tki no i oczywi?cie będzie też dział maxi skutery. Znajdzie się też miejsce na relacje ze zlotów, porady dotycz?ce eksploatacji a także tematy zwi?zane z ubiorem, kaskami itp. Gazetka ma być wydawana na grubym papierze i będzie liczyć ok. 80 stron (lub więcej). Jako?ć druku powinna byc porównywalna ze znanymi na rynku miesięcznikami zajmuj?ych się tematyk? motocyklow?. Przewidywana cena 7.90 PLN a nakład pierwszego numeru styczniowego wyniesie 25.000 egzemplarzy... czyli sporo. Dla wszystkich, którzy znaj? tematykę pism papierowych napiszę, że pozycja "Skuter" nie będzie miała nic wspólnego finansowo z Agor?. Dobrze to czy Ľle? Niech każdy sam oceni !happybth . Przypomnę tylko ostatni? znan? pozycję sprzed kilku lat... czyli |wiat Skuterów. Wtajemniczeni wiedz? dlaczego pisemko zostało wycofane !happybth . Jak wiadomo w nowym pisemku nas głównie będ? interesowały tematy maxi skuterów... i tutaj mała niespodzianka... Domy?lcie się kto będzie zajmował się tym działem..? !happybth Tak, niestety ja . Zresz? wszystkie działy (maxi, starocie, Vespa- Lambretta, współczesne 50, felietony) rozdzielone s? w?ród osób od lat głęboko zwi?zanych z tematyk? skuterow? a redaktorzy s? sobie dobrze znani, co znacznie ułatwi wszystkim współautorom redagowanie i przygotowywanie nowych numerów. Materiał do pierwszego numeru nie jest jeszcze zamknięty choć s? już zarysy. Pytanie do Was> Co by?cie chcieli przeczytać w takim dwumiesięczniku? Jakie tematy powinny być przewodnie? Nie mówię, że każdy pomysł będzie zatwierdzony ale s?dzę, że moje (nasze) sugestie będ? miały odzwierciedlenie w wersji finalnej pisemka. Aha... mam już projekt okładki pierwszego numeru ale narazie nie będę prezentował fotki ponieważ będziemy go jeszcze dopracowywać. No to czekam na Wasze sugestie! !happybth
Mr.T Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 dało by radę wpi?ć duży A3 składany plakat z maxi?
Mario Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 zycze sukcesów i na pewno bede kupował ale duzych szans na przetrwanie nie daje chyba ze wydawc? jest "pruszków" i gazeta ma być pralni? $. ps. ja chce jak najwiecej o podróżowaniu na skuterachi i jak najmniej o chinolach ale tego sie pewnie nie uniknie jak gazeta ma istnieć.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Administrator Opublikowano 16 Listopada 2007 dało by radę wpi?ć duży A3 składany plakat z maxi? My?lę, że jest to realne. Trzeba tylko pomy?leć jaki model wrzucimy do pierwszego numeru. zycze sukcesów i na pewno bede kupował ale duzych szans na przerwanie nie daje chyba ze wydawc? jest "pruszków" i gazeta ma być pralni? $. Mario... więcej optymizmu a "pruszków" i "wołomin" zostaw w spokoju... To bardzo porz?dne miasta! ps. ja chce jak najwiecej o podróżowaniu na skuterachi i jak najmnie o chinolach ale tego sie pewnie nie uniknie jak gazeta ma istnieć. O podróżowaniu będzie ale niestety o chinolach także... zbyt duży rynek aby można go było pomin?ć .
rafałek Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja mam tylko pro?bę nie dajcie się naciskom sponsorów i zawsze piszcie prawdę. Pismo podporzadkowane kasie od reklamodawców nigdy nie będzie obiektywne. To wła?nie chciałbym móc czytać... prawdę.
Mr.T Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Trzeba tylko pomy?leć jaki model wrzucimy do pierwszego numeru. głosuję na new T-Max'a
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Administrator Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja mam tylko pro?bę nie dajcie się naciskom sponsorów i zawsze piszcie prawdę. Pismo podporzadkowane kasie od reklamodawców nigdy nie będzie obiektywne.To wła?nie chciałbym móc czytać... prawdę. Rafalek> Ze swojej strony napiszę, że nie widzę aby mogło być inaczej! Zreszt? każdy test, artykuł, który w życiu napisałem był w pełni obiektywny i opierał się na moich prywatnych odczuciach... zreszt? powiem szczerze, że nikt nigdy nawet nie próbował namiawiać mnie abym pisał nieprawde... może dlatego, że jestem niezależny i to co robię jest czysto hobbystyczne .
Sympatycy orzech Opublikowano 16 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 16 Listopada 2007 Do testów skuterów dokładajcie opinie użytkowników, posiadaczy danej marki i modelu. Taka moja mała sugestia
maciejbilu Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 A ja mysle, ze fajnie by bylo gdyby sie ukazywaly (nawet nasze) testy maxi. Wg. mnie sa one niesamowicie pomocne i daja na prawde duze pojecie co z czym jesc. Ze swojej strony chcialbym moc czytac o nowosciach, zapowiedziach. Ale takze o technicznych sprawach. Typu, ze: Aaaa w AN400 K7 to sprzeglo jest wadliwe.... i ze jest fajny zamiennik... I ze jak masz skuter XXX to do niego beda pasowac nastepujace kufry, dodatki, zamienniki... P.S. A w drugim numerze to proponuje papierowego T'Max-a Pozdrowka
DarekO Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 mysle, ze fajnie by bylo 1. poczytac (a moze tez zobaczyc do tego ilustracje) roznych sytuacji drogowych z jednosladami i dwusladami (razem lub osobno), z opisem co zaszlo, dlaczego, jak mozna bylo tego uniknac. Taki przewodnik "jak przezyc i innym nie przeszkadzac" w pigolce. 2. dowiedziec sie, jakie sa roznice w przepisach drogowych w roznych krajach Europy (choc nie tylko) 3. "poznac zycie" skuterowcow z innych czesci Swiata. Czyli na czym jezdza, dlaczego, gdzie i kiedy, jak i gdzie serwisuja, jak czesto zmieniaja skutery i dlaczego itd itp. 4. Punkty serwisowe (nie tylko w Polsce) zestawienie z polozeniem geograficznym (dlugosc i szerokosc geograficzna - do nawigacji GPS) Pozdrawiam DarekO
Sympatycy szorstki Opublikowano 16 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 16 Listopada 2007 dało by radę wpi?ć duży A3 składany plakat z maxi? My?lę, że jest to realne. Trzeba tylko pomy?leć jaki model wrzucimy do pierwszego numeru. Miło byłoby zobaczyć nowego T-Maxa. Zazwyczaj plakat powinien być dodatkiem do wiod?cego testu w danym numerze. A wogóle to ?wietny pomysł i życzę dużych nakładów, zerowych zwrotów i napalonych reklamodawców... Napewno będę kupował. pzdr
MISIEK Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Przypomnę tylko ostatni? znan? pozycję sprzed kilku lat... czyli |wiat Skuterów. Wtajemniczeni wiedz? dlaczego pisemko zostało wycofane No wła?nie ..."|wiat Skuterów" ...wła?nie, ...podobała mi się ta gazetka ! I tajemniczo zniknęła, mimo, że była wykupywana. Wyszło kila numerów i ...trach! Chętnie bym kupował takie gazetki, bo uważam, że "żywe" pismo jest zdecydowanie lepsze od netu. W poprzedniej edycji było zawsze co? o skuterach, i wszelkich innych "drobiazgach", jakie? porady... Było co? o wycieczkach/wyprawach. Przyjemnie się czytało. I wtedy wła?nie "zachorowałem" czy raczej powinienem napisać "zaszczepiłem" sobie dożywotnio zamiłowanie do skuterów ...i kupiłem sobie pierwszy skuterek 50-tkę -Siamoto Birdie. Ech... Czekam na pierwszy numer !
Gość MichaŁ Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Wg mnie w każdym numerze powinien znajdować się test używanego maxi tak jak mamy to przedstawione np. w magazynie Auto |wiat... używany egzemplarz, wyczerpuj?cy opis, dane techniczne, plusy i minusy, opinie użytkowników itp. Wg mnie większo?ć skuterzystów w Polsce nastawia się jednak na kupno markowej używki i takie artykuły mog? być bardzo przydatne przy wyborze. A poza tym my?lę że nie jeden Burgmaniak chętnie przygotowałby test swojej maszyny okraszony niemał? ilo?ci? zdjęć, co tworzyło by artykuł użytkownika danego modelu na wysokim poziomie
bogumilek Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 swietna wiadomosc ja rowniez milo wspominam Swiat Skuterow - po przeczytaniu w nim opisu Kymco S9 zdecydowalem sie na zakup wlasnie tego skuterka, i nie zawiodlem sie
Sympatycy szorstki Opublikowano 16 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 16 Listopada 2007 Wg mnie większo?ć skuterzystów w Polsce nastawia się jednak na kupno markowej używki i takie artykuły mog? być bardzo przydatne przy wyborze. Nie chciałbym wywoływać dyskusji, ale moim zdaniem mylisz się. Zdania na ten temat s? podzielone, ale my?lę że nie w rodzaju mniejszo?ć - większo?ć na korzy?ć kupuj?cych używki. Dodatkowo, stawianie nacisku na kupowanie używek, nie jest w interesie pisma, które ma zarabiać na reklamach dealerów nowych sprzętów. Z drugiej strony, opis maxi które przejechało xx km i ma więcej + niż -, może spowodować chęć zakupu nówki. Gwarancja, raty, leasing i takie tam... Zreszt?, co innego rynek maxi (target group) a co innego rynek pięćdziesi?tek (chyba jednak więcej sprzedaje się nowych chinoli niż markowych używek). - temat "rzeka" pzdr
Sympatycy Arecki Opublikowano 16 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 16 Listopada 2007 Sam pomysł wydawania pisma uważam za ?wietny i życzę powodzenia . Wydaje mi się, że brakuje na rynku wydawniczym takiego tytłu, zwłaszcza gdy się widzi jak wiele w sezonie przybywa nowych użytkowników skuterów, tym że s? to w znacznej czę?ci chińczyki bym się nie przejmował bo ci którzy zaczynaj? od tańszych skuterów zwykle przesiadaj? się na markowe i większe, więc rynek ro?nie. Czego bym oczekiwał na razie nie będę pisał bo przypuszczam się że projekt jest przemy?lany i na pewno niczego nie zabraknie, zreszta zobaczymy po pierwszych numerach.
Gość MichaŁ Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 - temat "rzeka" No zgadza się... W każdym razie, zawsze w każdej motoryzacyjnej gazecie, czy to motocyklowej czy też samochodowej bardzo interesuj? mnie testy używanych modeli, które w niektórych przypadkach swoj? młodo?ć maj? już za sob? Pomy?lałem też że w pierwszym numerze (o ile to miejsce nie jest już obsadzone czym? innym) można by wydrukować obszerny artykuł o pierwszym maxi, który jest wg mnie również królem maxi, a może raczej królow? mianowicie chodzi mi o Honde Helix
rafałek Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Tak mi teraz wpadło do głowy. Numer grudniowy jest idealny do dodatku w postaci kalendarza skuterowego 2008.
DIZEL Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 Super pomysł !!! Już od dawna szukałem czego? w tym rodzaju a nie krótkie opisy skuterow w "?wiecie motocykli" . Życzę wielu nakladw . Ja na pewno chetnie będę kupował pisemko . Fajnie jak by były tak jak koledzy już pisali wcze?niej , testy maxi i ich niedomagania (an400 k07) itp . Jeszcze raz powodzenia !!!
dacja Opublikowano 16 Listopada 2007 Opublikowano 16 Listopada 2007 A czy przwidziana jest może jaka? dystrybucja na terenie Królestwa Belgii ?
ja-rek Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 No to Gratuluje Pomysłu. Czy TY występujesz w tej kwestii tak, jak p. Jerzy U. z Dziennika Cotygodniowego NIE ??? ja-rek. Psss. Pewnie dział ogłoszeń już jest.
Sympatycy Zenek Opublikowano 17 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 17 Listopada 2007 Ja mam w sumie dwie propozycje, które poniek?d juz padly (to co najchetniej czytam w innych "gazetkach" motocyklowych): - test uzywanego skutera + wypowiedzi uzytkownikow - podroze dalekie i blizsze (wycieczki jedno, dwu dniowe) Fajnie by bylo jak by bylo cos w stylu zrob to sam - opis jak zrobic niektore czynnosci ktore niekoniecznie wymagaja specjalistycznego serwisu.
pidzam Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 ale niestety o chinolach także... zbyt duży rynek aby można go było pomin?ć !scooter . Tylko rzetelnie!Bo jak przeczytalem kiedys w SW o bodajrze Zipp Quantum spiewy pochwalne to myslalem ze zygne. Pozatym pomysl wspanialy i zbyt powinien byc ze wzgledu na rosnaca liczbe sQtow w RP.
Klubowicze Profesor Opublikowano 17 Listopada 2007 Klubowicze Opublikowano 17 Listopada 2007 Pomysł super. Życzę autorom inwencji i wytrwało?ci (utrzymanie się na rynku) Na pewno będę jednym z kupuj?cych bo zapowiada się ciekawie. Pomysł z kalendarzem na 2008 też jest trafiony. Do zobaczenia - pierwszego numeru!!!!!!!!! Pozdrówko!
Pollacco Opublikowano 17 Listopada 2007 Opublikowano 17 Listopada 2007 Mariusz, gratuluje pomyslu...!scooter Mysle ze rynek zaakceptuje nowe pismo gdyz "nasze plemie rosnie w sile"!happybth Proponuje dzial "skuter w popkulturze"!tut Opisy sytuacji w ktorych skuter zostal uwieczniony na tasmie filmowej, w slowie pisanym badz spiewanym:) Zaczynajac oczywiscie od Quadrophenii a konczac na np. na "Tlumaczce" Sidneya Pollacka:) zamawiam prenumerate na 100 procent:) pozdr.Pollacco
Rekomendowane odpowiedzi