Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Awarie, martwy dział?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

uprasza sie administracje strony o uzupelnienie dzialu w menu strony "Awarie"

Bo jeszcze jestem sklonny uwierzyc i nie tylko ja ze w nowszych burgmanach nic sie nie psuje :lol::lol:<_< .

To tak celem pobudzenia Was do dyskusji, niech zyje wloszczyzna!!!! :P

A moze rozserzyc ten dzial tez do innych dzapanskich marek ;) ?

pozdr

majon

Opublikowano
Witam

uprasza sie administracje strony o uzupelnienie dzialu w menu strony "Awarie"

Bo jeszcze jestem sklonny uwierzyc i nie tylko ja ze w nowszych burgmanach nic sie nie psuje :lol::lol:;) .

To tak celem pobudzenia Was do dyskusji, niech zyje wloszczyzna!!!! :P

A moze rozserzyc ten dzial tez do innych dzapanskich marek :P ?

pozdr

majon

Tak wła?nie jest gdy towarzysz Majon ma za mało pracy... <_< normalnie się chłopak nudzi... :P

Włoszczyzna TAK - ale tylko do zupy... ;)

Opublikowano

No tak, a co ja mam powiedzieć, kiedy nie mam Towarzysza Majona pod kontrol??

Ja w domku, a wielki M w pracy. No to wtedy powstaj? najbardziej zaawansowane dyskusje na forum nie wspominaj?c o gorrrr?cych tematach .:lol:

Co do włoszczyzny: mamy w zamrażalce dwie torebki tzw. włoszczyzna w paski i 3 sztuki w garażu, z czego jedna w tzw. proszku:D

Włoskie jest piękne, prawda? <_<

Pozdr. Maja

Opublikowano

Dragon widac po Tobie zes na wloszczyznie nie chowany tylko na burgerach <_<

Moze zapodasz nam liste awari.Bo wiosna tuz tuz i trzeba cos zmienic a nie chcialbym popelnic bledu :lol:

Opublikowano
Moze zapodasz nam liste awari.Bo wiosna tuz tuz i trzeba cos zmienic a nie chcialbym popelnic bledu :lol:

Zupełnie nie wiem o jakich awariach piszesz???? <_<

• Sympatycy
Opublikowano

Tak ku przypomnieniu ->

...to był taki użytkownik o nicku "smuciu", ujeżdżał chyba Apke i ci?gle co? mu się psuło. On mógłby wiele wnie?ć do tematu awarie :P<_<:P;) . Spłodził na ten temat mnóstwo postów :P . Ale niestety wyniósł się z forum i zabrał ze sob? wszystkie posty opisuj?ce jego problemy z włoszczyzn? :P .

;):P:P Użytkownicy skuterów od sko?nookich ł?czcie się. :P:lol::lol:

Opublikowano

Tfu, tfu, na razie nie miałem żadnej awarii.

Opublikowano

hmmm:)

Z tego co ja zaobserwowałam ( mówię tu o czasie, w którym jestem bliżej skuterów )

to ci?gle w tych, jak im tam BURGERACH co? się non stop psuje.

W sumie to nie jakie? stare szkapy-modele tylko prawie nówki salonowe.

Jeden pamiętam zastępczy pomagałam ?ci?gać z Wawy, bo Komu? co? padło, a |RM 2007 byłby bez ważnej osobowo?ci.

... i pamiętam niejaki wyjazd na Formułę 1. Tam też co? padło.

Cóż to tylko moje obserwacje, co do wnętrza tych maszyn nie mogę się wypowiadać, bo takiego nie mam możliwo?ci codziennie ogl?dać i jeĽdzić.

Oczywi?cie nie żałuję, bo Włoskie cudeńko mi bardziej podchodzi <_<

Ale s? Gusta i Gu?ciki :lol:

Do wszystkich maszyn trzeba mieć szczę?cie i duuuuuuużo ciepła.

Pozdr. Maja

• Sympatycy
Opublikowano
Użytkownicy skuterów od sko?nookich ł?czcie się.

Ł?czymy się Gdzesiek, tylko dobrze by było doprecyzować bo chińsczyzna też jest od sko?nookich <_< , a awariami tego sprzętu można by spokojnie zapełnić osobny dział.

• Sympatycy
Opublikowano

Jeżdziłem an400k3 przez 3 sezony ,zrobiłem 15tkm.nigdy mnie nie zaskoczył .

Ta awaryjno?ć to ?ciema, a pojedyncze przypadki no cóż...

pawel883

Opublikowano

WITAM ! <_<

Nie będe otwierał nowego tematu więc doł?cze się to tego .

Jestem ciekaw jak spisuj? się tegoroczne aeny 400 . W te?cie na 1500km jaki był na łamach burgmani jedynym mankamentem jest niby sprzęgło które potrafi się ?lizgać i przypalać oraz zwi?zane z tym słabsze przyspieszenie . A jak jest u urzytkowników którzy jeżdz? na co dzień a nie testuj? ?

Chętnie się czego? dowiem bo kupuje na wiosnę 2008r .

Pozdrowionka

DIZEL

P.S. włoskie podobno na plakatach już rdzewieje . Ale to nie moja opinnia .

Opublikowano
Jestem ciekaw jak spisuj? się tegoroczne aeny 400 . W te?cie na 1500km jaki był na łamach burgmani jedynym mankamentem jest niby sprzęgło które potrafi się ?lizgać i przypalać oraz zwi?zane z tym słabsze przyspieszenie . A jak jest u urzytkowników którzy jeżdz? na co dzień a nie testuj? ?

Chętnie się czego? dowiem bo kupuje na wiosnę 2008r .

Jestem użytkownikiem nowego AN 400 i test został potwierdzony.

Po przejechaniu 6000 km sprzęgło poszło do wymiany u Mnie, u Maka poszło do wymiany już przy 5000 km. :lol::P

Problem polegał na tym iż po rozgrzaniu np ( jazda w korkach ) AN 400 miał duże trudno?ci z wej?cie na prędko?ć powyżej 50 km/h, ale smrodu nie czułem bo w mie?cie w korkach wszystko ?ierdzi ;);)

Pozdrawiam

Więcek

Opublikowano

pawel883

Taka sama sciema jak sciema jest ze K3-ka nie wytrzymuje przebiegu 20kilku tys.km. ;) a znam taki przypadek.Pawel 15 tys w trzy sezony???Przeca to 5 tys w sezonie to ten skuter stal nie jezdzil wiec jak mogl miec awarie??? :lol: Bylo zrobic nim w trzy sezony z 70tys i mozna by bylo cos powiedziec a tak tworzymy tylko mity.

Z tego co pamietam to 650tka pordzewiala niemiaczka po tescie ;)

Po mimo przejechania moja wloszczyzna 70 kilku tys.km czegos takiego nie mam na ramiehttp://www.burgmania.net/index.php?go=bg650_50k

pozdr

majon

Opublikowano
hmmm:)

Z tego co ja zaobserwowałam ( mówię tu o czasie, w którym jestem bliżej skuterów )

to ci?gle w tych, jak im tam BURGERACH co? się non stop psuje.

W sumie to nie jakie? stare szkapy-modele tylko prawie nówki salonowe.

Jeden pamiętam zastępczy pomagałam ?ci?gać z Wawy, bo Komu? co? padło, a |RM 2007 byłby bez ważnej osobowo?ci.

... i pamiętam niejaki wyjazd na Formułę 1. Tam też co? padło.

Cóż to tylko moje obserwacje, co do wnętrza tych maszyn nie mogę się wypowiadać, bo takiego nie mam możliwo?ci codziennie ogl?dać i jeĽdzić.

Oczywi?cie nie żałuję, bo Włoskie cudeńko mi bardziej podchodzi :P

Ale s? Gusta i Gu?ciki :P

Do wszystkich maszyn trzeba mieć szczę?cie i duuuuuuużo ciepła.

Pozdr. Maja

Maju... Apeluję do Ciebie!!! - musisz przestać spotykać się z tym ;):lol:;) bo zaczynasz być złosliwa jak :P:P;) ...

Czyli mamy gotowy przepis jak zrobić niezawodnego Burgmana... ;)

Majon - jeszcze raz - włoszczyna jest do z(d)upy... ;););)

• Sympatycy
Opublikowano

Po mimo przejechania moja wloszczyzna 70 kilku tys.km czegos takiego nie mam na ramiehttp://www.burgmania.net/index.php?go=bg650_50k

pozdr

majon

Majon,

;) jak możesz czego? nie mieć na tym czego nie masz? :lol:

Tak tylko zerkn?łem na opis pod avatarem ;)

Opublikowano
]

Maju... Apeluję do Ciebie!!! - musisz przestać spotykać się z tym !TAZ ;):lol: bo zaczynasz być złosliwa jak !TAZ ;):P ...

Dragonie zapamiętam ;), a jak będzie jaki? problem z !TAZ ;)

to tak jak przy pierwszym spotkaniu w Ryni; to co mi mówiłe?, ja oczywi?cie poproszę o Twoj? pomoc ;)

Pozdr. Maja

Opublikowano

pozdr

majon

Majon,

!TAZ jak możesz czego? nie mieć na tym czego nie masz? ;)

Tak tylko zerkn?łem na opis pod avatarem !TAZ

Worlanie formalnie masz racje !TAZ ale jeszcze 5 miesiecy i zmienie opis a poki co Atlanta nie jest moja jak to slusznie kiedys zauwazyl Ermi :lol: .

A potem czas na nowy sprzet ale napewno nie bedzie to Suzuki B650 nie potrzebne mi klopoty, serwis mam zamiar odwiedzac w celu przegladow gwarancyjnych.

Wiem ze przy moim stylu eksploatacji ten "krol" by sie rozlecial i dopiero bylo by o czym pisac ;)

Ps.

Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami ale nie piszcie ze przejechalem 15 tys bo to zaden wykladnik jakosci skutera. przebieg taki to zaden zaden dystans dla pojazdow przeznaczonych do turystyki, wiec nic nie mozna o nim powiedziec.Prosbe swa kieruje do tych uzytkownikow ktorzy przejechali na swoich sprzetach wiecej niz 25 tys km

pozdr

majon

• Sympatycy
Opublikowano

Ps.

Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami ale nie piszcie ze przejechalem 15 tys bo to zaden wykladnik jakosci  skutera. przebieg taki to zaden zaden dystans dla pojazdow przeznaczonych do turystyki, wiec nic nie mozna o nim powiedziec.Prosbe swa kieruje do tych uzytkownikow ktorzy przejechali na swoich sprzetach wiecej niz 25 tys km

pozdr

majon

T-max zakupiony od Maria->

przebieg dobija do 60 tys.km, z tego co wiem nie było awarii, poza standardowymi wymianami serwisowymi. |miga dalej bezawaryjnie, ku mojemu zadowoleniu :D

Opublikowano

Od razu zaznaczam, nie zamierzam pisac o awariach, bo nigdy nie udaje mi sie zrobic 25 tkm na jednym sprzecie, ale chcialem po swojemu okreslic "charakter" skutera !TAZ .

Nie wydaje mi sie, aby pasowal on pod typowego "turystyka", bo zawieszenia, wielkosc kol, mozliwosci zaladunkowe (kufry), rozklad mas, itp. chyba temu przecza?

Skuterem mozna co prawda przejechac po utwardzonych drogach, ale szczypta terenu czy "pagorkow" (w przypadku skuta ze sprzeglem odsrodkowym) moze go przyprawic o szybka zadyszke (zwlaszcza z bagazem i 2 osobami) :P , a inne jesli chodzi o naped i uklad jezdny.

Dodatkowo nie wydaje mi sie, aby naped poprzez tzw. bezstopniowa (wario) skrzynie biegow preferowal ten pojazd do dalszych wyjazdow. Jest on dobry do jazd po miescie (jub pod miastem), ale na szybkich trasach sie raczej nie sprawdza jako idealny. Na dluzszych przelotach zapinam szostke (na np. godzine czasu) i nie mam potrzeby korzystania z dobrodziejstwa braku wajhy od biegow. Mam chec korzystac z dosyc niskich obrotow silnika (konsumpcja paliwa), a skuter niestety pracuje przy tych predkosciach w poblizu swojego maksimum.

Dodatkowo po sprawdzeniu dopuszczalnego zaladowania moze sie szybko okazac ze ... skuter przeladowalismy !TAZ .

Jezdzic duzo skuterem jak najbardziej, traktowac go jako pojazd turystyczny ... owszem, ale tylko dla zapalencow skuterowych ;) .

PS. Trasa jaka jechalem raz na Nordkapp (a to w koncu synonim dla turystyki dwukolowej), za zadne skarby nie daloby sie przejechac na skuterze, nie mowiac juz o jezdzie w 2 osoby i z bagazami !TAZ . Na dalszej Polnocy bylibysmy skazani na glowne drogi i przynajmniej jedna nawrotke w poszukiwaniu przejazdu :D . No ale moze teraz juz wszedzie tam sa asfalty :P .

Opublikowano
Trasa jaka jechalem raz na Nordkapp

A wiesz Bigu.... Tego Nordkappa jeszcze nie piłem....

Pozdrówka

Opublikowano

W zasadzie dokręciłem już 50 ty? i nie mam do czego się przyczepić - tylko jedna szczegóła mnie kiedy? wqrzyła na maxa!

wewnętrzny bł?d przeniesienia napędu - opisany tutaj

ale to przypadek nic nie potwierdzaj?cy, można też poszukać posty pilota...

Opublikowano
Trasa jaka jechalem raz na Nordkapp

A wiesz Bigu.... Tego Nordkappa jeszcze nie piłem....

Pozdrówka

OT: Ja juz mialem okazje !happybth . Ostatnie kilka kilometrow (oczywiscie oplat !happybth ) to czysta komercja, zwoza tam dziadkow w autokarach (ktorzy przyplyneli statkami pasazerskimi) z calego swiata. Duzo bardziej ciekawe (i wyludnione) sa okolice Hammerfest, Lakselv i Batsfjord. Ogolnie polecam osobom nie majacym pociagu do ciepla !happybth , bardzo ciekawa wycieczka.

PS. Co do awarii, to w duzym stopniu zaleza one od odpowiedniego serwisowowania i uzytkowania !happybth . A kazdy mechanizm mozna predzej czy pozniej zniszczyc. Jeden tym samym dieslem jezdzi 150 tkm, a drugi 400 tkm. To tak jak z 3 kulkami :D ...