czaro69 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 W !NOT chciałbym mieć: - większe przyśpieszenie, - mniejsze zużycie paliwa; - większy zbiornik,żeby nie tankować co 250 km; - siedzenia a'la Gold Wing; - lepsze zawieszenie; - szybę air flow sterowaną elektrycznie; - handbary i grzane manetki; - sakwy boczne zawieszone na porządnych stelażach; Z wyposażenia: - drugi komplet kasków Shoei (XR 1100 lub multitec); - bieliznę termo Brubeck; - zestaw Scala Rider Q2 multiset; - nawigację............. i dużo więcej !tut Ale marzenia dużo kosztują, więc muszę poczekać
Jarek_PL Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 A ja bym chciał na moim skuterze blond plecaczek w wieku produkcyjnym !NOT
Klubowicze Jack Opublikowano 31 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ale się koncert życzeń zrobił... Z tych realnych, nie mówię o marzeniach, lecz rzeczach, które chciałbym mieć, i które być może sobie dorobię/dokupię: - jakieś dodatkowe światełka, może halogeny z przodu, z tyłu Stop na kuferku. - podnoszona szyba (dorobię deflektor, handbary już mam) - termometr - ciekawe, ozdobne malowanie plastików. Z tych nierealnych w Xcitingu, ale spotykanych w innych modelach: - większy bagażnik, - większy zbiornik paliwa - szyba podnoszona elektrycznie - drugi cylinder.
Klubowicze Jack Opublikowano 31 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 31 Stycznia 2011 -boczną przyczepkę ! !YES Eee, to już katamaran !yeah Boczne wózki były popularne w czasach, gdy motocykl robił za pojazd rodzinny, dostawczy i kempingowy jednocześnie. Teraz zamiast z przyczepką, możesz jechać autem. Choć, nie powiem, przydatna rzecz by była na zlotowe klimaty
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 No dobra, tak więc: Czujnik cofania. Funkcja parkowania w kopertę Wyświetlacz HUD na szybie KERS itd. Przydałby się jeszcze hamulec postojowy.
Pollacco Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja bym chcial miec pod kanapa hodowle hydroponiczna:):lol:
Klubowicze robson Opublikowano 31 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ale wynalazki wymyślacie !yeah . W mojej zacnej brakuje mi czasami karabinka szybkostrzelnego z celownikiem w kasku , takim jak w Błękitnym Gromie !YES, a tylko po to,żeby zapobiegać piratowaniu na naszych drogach .
Klaud Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Karabinek to fajne A poważniej - dopinana przyczepka na 'elastycznym' pracującym zaczepie (opcjonalnie na zimę "pałąk" z trzecim kołem umożliwiającym powrót do domu, jeśli rano był warunki na 2oo, a wieczorem - już na minimum 3 !yeah) - oświetlenie dodatkowe (przód) - ładne tylne boczne kufry, najlepiej zrobione przez producenta i ładnie skomponowanych, jak w niektórych turystykach (BMW?) - mocny akumulator z łatwym dojściem - kopka (awaryjnie) - powolny wsteczny (nie niezbędny, ale jak by był, to by nie zaszkodził) - więcej mocy - czujnik cofania - szyba elektrycznie wysuwana, ale znacznie więcej, niż np B650, tylko taka, że rzeczywiście osłania przed deszczem w razie potrzeby, z opcją opuszczenia poniżej poziomu wzroku jak przestanie padać, lub jak nic nie widać - opcjonalnie zakładany dach !YES :lol: (Benelli Adiva ma, ale powinna być opcja, by zmienić na lato szybę na krótką) - duży bagaznik pod siedzeniem - wygodny system BT w kasku przygotowany nie tylko pod komórkę i intercom, ale też radio, mp3 czy CB-radio (wiem, że można sobie samemu rozbudować, ale gdyby było takie fabryczne w sensownych pieniądzach, to po co się męczyć ) - Sygnał cofania (a przynajmniej światło wsteczne) - większy zbiornik paliwa (albo lepiej: mniejsze spalanie przy tym samym baku) - jeśli 3-kołowa, to pojemność przynajmniej 600-700, 2 cylindry, z większymi jednak kołami niż mp3 czy fuoco - lepsza amortyzacja - na dłuższych trasach nawet duże skutery nie są (i pewnie nie będą) tak komfortowe, jak turystyki - a jeszcze co do skuterów - to więcej skuterów: czyli 125ccm na zimowe przejażdżki po mieście, plus 650-800 na lato i dalsze wojaże. To chyba tyle
Gość miki Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Hmm... Ja wymagajaca nie jestem wystarczylby silnik, dwa kolka i troche ladnych plastikow do calosci !YES A i kolor oczywiscie bordowy !yeah
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 1 Lutego 2011 Sympatycy Opublikowano 1 Lutego 2011 Uchwyt do nawigacji, ale jeden sympatyczny kolega obiecał pomøc w temacie
kfcent Opublikowano 1 Lutego 2011 Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja bym chcial miec pod kanapa hodowle hydroponiczna:) A co byś tam hodował ?
Gość Fazi69 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Jeśli miałbym coś wybrać to chciałbym mieć taki silnik w skuterze : Ten konkretny ma tylko 87cm3 i 7 KM mocy ale gdyby tak miał 500cm3 to pewnie z 45 KM by wyciągał a dźwięk musiałby być zniewalający :-) A tak na serio to wolałbym mieć urządzenie poprawiające pogodę, taki mini HAARP pod siedzeniem. Ostatnio w naszym biednym kraju sezon motocyklowy z roku na rok krótszy się wydaje. ( albo ja się starzeję )
Marcino1 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Już kiedyś pisałem w innym wątku ale powtórzę: Mnie osobiście marzy się skuter, w którym całkowicie wyeliminowanoby ryzyko poślizgu i wywrotki oraz zrównano poziom bezpieczeństwa z samochodami (co najmniej!), który miałby niewielką pojemność i jeszcze mniejsze zużycie paliwa ale fantastyczne osiągi, chronił przed deszczem ale nie miał dachu ograniczającego przestrzeń nad głową, który oferowałby maksimum komfortu przy dużych prędkościach na autostradzie ale równocześnie pozwolił na zapuszczenie się w umiarkowany teren, żeby miał duże koła pozwalające na bezpieczniejszą jazdę w polskich warunkach ale jednocześnie aby miał bagażnik wielkości średniej klasy bagażnika kombi (licząc nawet bez bagażnika dachowego), napęd bezobsługowym kardanem a przeglądy co 30.000 km... oj, mógłbym wymieniać tak jeszcze długo... !OK Póki co mój skuter ma wszystko, czego oczekuję od maxi
Pollacca Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 a ja bym chciala zeby skuter mojego meza mial oparcie jak honda goldwing dla pasazera, zebym sobie mogla spac psokojnie po drodze;)
Biolog Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Trochę większe kółka i wsteczny bieg..... pomarzyć
Sent Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 W Burgmanie brakowało mi trochę przestrzeni na nogi (tak z 7 cm żeby nogi swobodnie wyprostować) i radia !scooter
bogdan201 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Chciałbym aby SW-T400 miała - termometr, (do zrobienia) - grzane manetki, (do zrobienia) - grzane siedzenie, (raczej nie da rady) - silnik 600ccm (napewno nie da rady)
Rekomendowane odpowiedzi