Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i w końcu mnie dopadło !happybth jutro z samego rana wyruszam do Czech.

Nie wiem czy się szybko nie wyleczę z tej nowej choroby,

bo będzie to mój pierwszy raz !happybth

pozdrawiam !happybth

ps a gdyby mnie nie było widać z miesi?c to znaczy że jeżdżenie mogło mi sie spodobać ale nie koniecznie udać :) !happybth

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kisiel

9

• Kubo

6

• pawel883

5

• Mareczek

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Powodzenia Michał .... !happybth

Tylko pamiętaj - narty to sport "kontuzjogenny" zwłaszcza przy Twoich gabarytach więc trzeba się liczyć ze stratami w ludziach :) !happybth

• Sympatycy
Opublikowano
No i w końcu mnie dopadło  !happybth  jutro z samego rana wyruszam do Czech.

Nie wiem czy się szybko nie wyleczę z tej nowej choroby,

bo będzie to mój pierwszy raz  !happybth

pozdrawiam  !happybth

ps a gdyby mnie nie było widać z miesi?c to znaczy że jeżdżenie mogło mi sie spodobać ale nie koniecznie udać  :)  !happybth

Z niecierpliwo?ci? czekam na relację !happybth z tego pierwszego razu.

Mnie na pocz?tku największy problem stwarzało zaczepienie się na orczyku !happybth

Powodzenia Michał, baw się dobrze i wracaj do nas cały, wyszkolony i zadowolony. !happybth

Opublikowano
Mnie na pocz?tku największy problem stwarzało zaczepienie się na orczyku :)

To ogólnie znany problem pocz?tkuj?cych narciarzy !happybth

Oczywi?cie mnie nie pomijaj?c. Spotkała mnie nawet zwi?zana z t? nieumiejętno?ci? i ówczesnym Prezydentem Wałęs? pewna sytuacja, ale to kiedy się spotkamy "on line" !happybth

Opublikowano
Mnie na pocz?tku największy problem stwarzało zaczepienie się na orczyku :)

Orczyk, jak orczyk, każdy kaleczył na pocz?tku, ale wrażenie było lepsze jak pierwszy raz na krzesełku wzbijałem sie ku górze.

lęku wysoko?ci nie mam, ale po głowie się kołatały my?li

- jak stanie i nie ruszy to co dalej !happybth

- jak lina pęknie to daleko do ziemi !happybth

itd, itd.

Powodzenia Michalu

Pozdrawiam

Więcek

Opublikowano

potraktuj pierwsze proby zsuniecia sie w dol jako zabawe ktora ma ci sprawic przyjemnosc a nie jako obowiazek skoro juz jestem na gorze to musze zjechac im wiecej luzu i zabawy tym wieksze korzysci i mniejsze straty energi,pamietaj aby miec narte pod kontrola musisz jechac nawet baaardzo powoli

duzo radosci niech gorka nie bedzie"za sliska"

Opublikowano
pamietaj aby miec narte pod kontrola musisz jechac nawet baaardzo powoli

duzo radosci niech gorka nie bedzie"za sliska"

Żeby czasami nie naszło Ciebie na smarowanie nart. Ja kiedy? tak zrobiłem i skutki czułem przez bardzo długi czas. :)

Opublikowano

Oj... wa?nie wróciłem z Czech, gdzie wybrał się bohater tegoż w?tku. |niegu nasypało, temperatura nie za niska, muldy się tworz? bardzo szybko, jednym słowem warunki wczoraj i dzi? do idealnych nie należały... Tydzień temu przy słoneczku i -7 stopniach jeĽdziło się o niebo lepiej. Będzie trudna przeprawa jak na ten "pierwszy raz" ... :)

• Sympatycy
Opublikowano

Niestraszcie niestraszcie nasze czy s?siadów górki to takie małe kopki dla wprawionych jezdzców ,ale na pocz?tku to nawet o?la ł?czka jest przeogromna.

A kto z Was jeżdził na wyrwir?czce ?

paweł883

Opublikowano

A kto z Was jeżdził na wyrwir?czce ?

Ja jeĽdziłem, jeszcze do dzisiaj mam gdzie? w piwnicy dr?żek z nacięciem, ostatni raz w Sopocie

Miałem nawet drewniane „nartecki” Było to parę dziesi?ta lat temu. !scooter

Opublikowano

jezdzilem na tym wynalazku parokrotnie,jezdzilem nawet na wyrwiraczce w dolinie pieciu stawow polskich a lina byla napedzana silnikiem od traktora,odpalany byl korba a ustawione to cale ustrojstwo bylo na niedzwiedziu,to byly czasy dlugo przed byrcynem !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

BUZIAKI dla Ciochina i Kasieńki, którzy wykryli Mnie wczoraj zakamuflowanego w strój narciarski pod stokiem w Białce Tatrzańskiej... :)

Wczorajsze warunki OK.Mimo sporej temperatury na +'sie nie było tragedii, ludzi niewiele, więc jazda technik? Zjazd-Wyjazd-Zjazd z pominięciem stania w kolejce.

Miło tak czasem spotkać kogo? znajomego, kogo się jaki? czas nie widziało...

Na miejscu urzęduje także Mareczek, który do niczego się nie przyznał publicznie :) .

Także jakby kto? tam był, to może Go wyszukiwać ;)

Bajo :)

Opublikowano

Hej,

Kubo również serdecznie pozdrawiamy miło było spotkać :)

Pogoda super można było troszkę pojeĽdzić tylko szkoda, że tak krótko ;)

Pozdrawiam

ciochin i Kasia

64782808ni3.jpg

55367256gl7.jpg

97261475yz8.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Wła?nie wrócili?my z Zofiii? z nie do końca słonecznej Italii. Ale trudno, nie można liczyć na 100% idealn? pogodę w styczniu - nawet we Włoszech.

Ażeby nie postać dłużnym Ciochinom zamieszczam kilka zdjęć (zrobionych aparatem ZORKI 5 !happybth )

p1080411.jpg

p1080541.jpg

p1090033.jpg

p1090034.jpg

p1090059.jpg

p1090063.jpg

p1090064.jpg

p1090113.jpg

p1090144.jpg

DSC00287.jpg

p1080709.jpg

Na pogodę można było ponarzekać - ale ?niegu za to nie brakowało :D

Opublikowano

Na miejscu urzęduje także Mareczek, który do niczego się nie przyznał publicznie !happybth .

Nie przyznawałem się do wyjazdu w góry ze względu na to, że mój wyjazd był nie planowany. Zabrali mnie Znajomi jako bagaż , pierwszy raz byłem bez własnego ?rodka transportu ( nie mobilny).

Oficjalnie ogłaszam że w dniach 24-29 Lutego 2008r będę w okolicach Zakopanego ?migał na nartach :D

dscn7589ay2zt6.jpg

dscn7681sf1zz6.jpg

dscn7577hz9yt8.jpg

dsc04574km2ya7.jpg

Opublikowano

Chciałbym poinformować, że w Zakopanem dzisiejszej nocy spadł w końcu ?nieg i to nawet sporo. Dla niezorientowanych: ?niegu nie było wcale a w ostatnich dniach przy temperaturze dochodz?cej newet do 8 stopni na plusie :D utrzymanie niektórych stoków ze sztucznym ?niegiem graniczyło z cudem.

Ale dzi? jes minus i bialutko.... :D Szkoda, że tak póĽno, jeszcze tylko 3 dni ferii...

Kilka zdjęć: http://www.labfoto.pl/dyna/imgp.mhtml?id=1557791;gid=35083

• 5 tygodni później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Widzę, że mimo sezonu jaka? stagnacja w temacie !happybth

Udało mi się wyskoczyć na cztery dni do Szwajcarii a konkretnie do Davos na testy nart poł?czone ze "sprawami zawodowymi !happybth !happybth )

Z testowanych nart (ELAN, ATOMIC, VOELKL) - zdecydowanie najbardziej podszedł mi RACETIGER SC tego ostatniego.

Niestety nie zachwycił mnie aż tak, aby zdradzić RC4 FISCHERA więc rewolucyjnych zmian nie będzie - no chyba że kolega Sosna będzie jako? szczególnie kusił po sezonie !happybth

Kilka fotek (na razie tylko z mojego aparatu, jak zbiorę pozostałe i będzie co? fajnego - doł?czę)

dsc00479.jpg

dsc00463.jpg

dsc00474.jpg

Opublikowano

Ale gdzie tam stagnacja... :lol:

Pawko jest po sze?ciu wyjazdach weekendowych do Czech a teraz odlicza dzionki i godziny bo po wielu namowach, pro?bach i błaganiach, żonka dała pozwolenie :P i w nocy z pi?tku na sobotę ( za tydzień) wyjeżdżam z trzema dobrymi kumplami do Italii na tygodniowe szusowanie w rejonie Marilleva/Folgarida/Madonna di Campilio... :(:(B) Oj czuję że będzie się działo... :lol: !scooter !scooter

A co do sprzętu to wybór padł na Salomon Equipe SC i jestem jak na razie bardzo zadowolony, choć narty w niektórych momentach jeszcze mnie przerastaj? ale pilnie się uczę i mam nadzieję że już niedługo nie będa w stanie niczym mnie zaskoczyc... :P

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych...

• Sympatycy
Opublikowano

Sezon w pełni...

Ja co prawda nie do Italii na tydzień, ale za to jutro z rańca(5.00) wyruszamy z Tat? i Bratem na Kasprowy...

Warunki rewelka i liczymy, że tak jak 2(a może 3??) tygodnie temu będa pustki...

Zapraszam każdego chętnego, jednak aby wyjechać kolejk? linowa bez stania do kasy trzeba byc pod kas? o 07.00 i wyczekać swoje do 08.00...

Ale za to zaoszczędzicie sobie póĽniejszego stania MINIMUM 2H...(a często-gesto ludzie po 3-4H stoj? :], na szczę?cie 3/4 to tury?ci, nie narciarze...).

Pozdrówki i jak co? to 505-034-467. !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Cze?ć

Dzi? zakończyłem sezon trzy dniowym wypadem na słowacje

Pi?tek Rużenberok

Sobota Donowale

Niediela Martin

Pogoda niezła ale temperatury (6-14C)robi? swoje ,?nieg mokry i ciężki

a ludzi jak w ulu.

pozdrawiam po skisezonie

pawel883