Gość Andreas Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 Hej, nie chcialem zasmiecac glownych watkow grupy tematem nieskuterowym, dlatego pisze tutaj. Mam do Was pytanie bo wiem, ze czesc forumowiczow posiada biegowca lub sie w nich niezle orientuje. Prawdopodobnie pojade obejrzec Honde NTV 650 DEAUVILLE (2000 rok), ktora bedzie jako dodatek do skutera (albo zamiast, ale jeszcze to rozwazam). Moze ktos mial stycznosc z tym motorem i napisze na co zwracac uwage przy kupnie ew. jakie sa minusy tych 2oo. Jak to sie mowi; jak sie nie przekonasz, to sie nie dowiesz. Biegowca uzytkowalem tylko na kursie, a potem byl juz dumny pochod paru fajnych skuterow . Caly czas mnie jednak korcilo kupic motor, zeby sie wreszcie od niego uwolnic! ;) Tak wiec jade obejrzec Honde i mam nadzieje, ze mi udzielicie paru porad lub oswiecicie zlotymi myslami w rodzaju: patrz, zeby mial dwa kola. Nie kupuj jak bedzie bez baku, itd. itd. Z gory dzieki. Pozdro all. Andreas
Lucjan73 Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam, podaje link do strony gdzie znajdziesz trochę info na temat tego sprzętu: http://chudzikj.republika.pl/HondaPC/Testy/PC-NTV.htm Miałem Hondę NTV 650 REVERE która ma taki sam silnik jak DEAUVIL, silnik jest jedn? z najmocniejszych stron tego sprzętu. Szczególnie "basowe mruczenie" V-ki Podaj jakie? namiary na sprzęt który chcesz ogl?dać może kto? napisze co? ciekawego na temat moto lub sprzedaj?cego. Pozdrawiam Lucjan
Sympatycy Kisiel Opublikowano 1 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 1 Listopada 2007 Co prawda nie jestem expertem od Dewilek ale mogę powiedzieć co w mojej sprawiło mi najwięcej kłopotu. Generalnie motocykl jest z cyklu "gniotsja nie łamiotsja" jeżeli nie ma przejechane ponad 100 kkm to nadaje się do jazdy. Poza tym co musisz sprawdzić w każdym moto, sprawdĽ jeszcze: - wydech - kolanka i przede wszystkim stan dolnej czę?ci kolektora tłumika która jest narażona na bezpo?redni kontakt z wod? z przedniego koła - potrafi być całkowicie skorodowana. SprawdĽ dokładnie, ja w swojej to przeoczyłem i potem miałem koszty (w zasadzie trzeba wymienić cały tłumik za 5000 zeta lub rzeĽbić). -okolice mocowania centralki po stronie prawej - jest tam punkt mocowania tłumika - to się lubi rozsypać. -sprawdĽ działanie dĽwigni zmiany biegów, lubi? być nieprecyzyjne (np. problemy ze znalezieniem luzu itp) - Przez korek wlewu oleju do dyfra widać przekładnie - weĽ sobie latarkę i popatrz - moja NT650V ma przejechane ponad 40 kkm i przekładnia jest jak z fabryki. -W mojej zmieniłem jeszcze uszczelniacze i olej w lagach; Oczywi?cie licz się z wymiana wszystkich klocków, filtrów olejów. Filtr powierza drogi - nawet zamiennik Hiflo kosztuje ponad 100 zeta. F. oleju tani jak barszcz. Klocki w normie. Jeżeli ma standardow? szybę to licz się z wydatkiem na turystyczna - standardowa się nie nadaje.
Gość Andreas Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 Dzieki za wskazowki! Co do moto, to wlasnie ten: http://www.allegro.pl/item259701539_okazja...model_2000.html Nie jest to maszyna pierwszej mlodosci ale sprzedawca zszedl jeszcze z ceny. Poza tym 2oo wydaja sie stosunkowo malo wymeczone, w maju wymieniane byly plyny, niedawno tylnia opona, itd. itd. Co myslicie? Andreas
Sympatycy Kisiel Opublikowano 1 Listopada 2007 Sympatycy Opublikowano 1 Listopada 2007 Prezentuje się ładnie. Z tego co widać na zdjęciach: - malowana owiewka prawa; - do sprawdzenia kolektor - widać rudego - nie podoba mi się chłodnica - powinna być czarna - ale może to zdjęcie; Z fajnych "rzecy" ma osłony na nogi. Brakuje osłon na ręce i wyższej szyby. cza ogl?dać !happybth P.S. Jakby Ci się nie spodobała, to ja po zakupie T-maxa zaczynam poważnie my?leć nad sprzedaż? swojej z oczywistych powodów. Jakby co PM.
Gość Andreas Opublikowano 2 Listopada 2007 Opublikowano 2 Listopada 2007 OK, dzieki, jak cza ogladanie nie wyjdzie, to sie zglosze !happybth
Rekomendowane odpowiedzi