RobB. Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Całkiem życzliwie napiszę, że dobrze, że pojawiła się przeszkoda... Nie wiem czy s? droższe w utrzymaniu samochodu niż wła?nie Alfy... wieloma samochodami miałem przyjemno?ć jeĽdzić ... ale jeszcze takiej frajdy nie miałem ... nie wiem czym to wywołane ... ale byłem zachwycony. Dobra dobra, ja też kiedy? my?lałem o Alfie i byłem zauroczony jej wygl?dem, ergonomi?, stylem i wielowahaczowym super trzymaj?cym w zakrętach zawieszeniem. A co mi wybiło j? z głowy (Tobie też doradzam) paskudne zachowanie w ciasnych zakrętach z powodu jakiej? kretyńskiej progresji układu kierowniczego, raportów Dekry i TUV-u toż to jeden z najbardziej awaryjnych samochodów !!! No i ceny czę?ci i napraw, to jest samochód dla bogatych miło?ników włoskiego stylu, a ja co najwyżej spełniam tylko 2 warunek Mondeo z automatem, hm jeĽdziłem modelem 2005 i jestem zdegustowany to jest samochód dla karawaniarzy. Paskudnie zaprogramowana skrzynia działa z opóĽnieniem, a w zakręcie potrafi zredukować o 2 biegi w dół jak tylko wyczuje nawet niewielkie popuszczenie pedału gazu czy niewielkie wzniesienie. Po krętej drodze krajowej to już się całkiem nie da jeĽdzić. Owszem można przej?ć na tiptronik i wtedy jest znacznie lepiej. 3 ltr. Laguna w automacie bije Forda na głowę kultur? pracy no i ma przeł?cznik trybu(economy/sport) Po za tym to perfekcyjne zawieszenie we współczesnej generacji Fordów jest tym co najbardziej lubię. Jad? stabilnie jak po sznurku nawet jak się w zakręcie pojawi? jakie? dziury czy pralka. Dlatego mogę Fordom wybaczyć ich niemieck? prostotę i brak włoskiego smaku. Choćby dla tego, że pod względem jako?ciowym i ergonomicznym, na prawdę nie można im nic zarzucić Cmax jest pod względem funkcjonalno?ci bardzo porz?dnym sprzętem, ale jak już to tylko w dieslu, benzynka może doprowadzić do ruiny, prowadzi się jak normalna osobówka, a pakowno?ci? i wygod? może pozytywnie zaskoczyć. Pytaj Drogowca o opinię ! Życzę Ci kupna za niewielkie pieni?żki możliwie wypasionej wersji no i dłuuugiej bezawaryjnej eksploatacji. No i pamiętaj o łódzkich dealerach Pozdrawiam RobB.
Sympatycy Zenek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Sympatycy Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jezdzil ktos z szanownych forumowiczow VW Lupo 1.2 tdi z automatem? Ciekaw jestem bardzo jak sie to sprawuje.
drogowiec Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 no i ta nawigacja u nas oczywiscie nie działa ;/ Działa, tylko trzeba dokupić polska mapę. Produkuje je TeleAtlas. Co do CMax'a. Przelatałem tym wynalazkiem pół Równika i nadal jestem zdowolony. Pali poniżej 7 litrów ON, a jak przykutwię, to schodzi na 5,5. Wygoda i ergonomia na bardzo wysokim poziomie. Odej?cie konkretne (w końcu to 100KW w dieslu), widoczno?c znakomita, poakowno?ć też nie do pogardzenia. Bardzo stabilny na każdej drodze. Pozdrówka
Piotr z Gdańska Opublikowano 12 Grudnia 2007 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Od 1991 roku jeżdżę bardzo niepoważan? mark? . Miam w tej chwili siódmy egzemplarz. wszystkie były z drugiej ręki. Czasami po duzych przej?ciach. Obecnie mam czwarty egzemplarz najwyższego modelu. Pierwszy diesel (150kM 320 Nm). Nigdy nie miałem (bo nie trafiłem) automatu. Przejechałem ł?cznie ponad 600 kkm. Najpoważniejsze i najdroższe awarie nie będ?ce skutkiem wczesniejszych zdarzeń ( wypadków) i niechlujnej naprawy to amortyzatory, sprzęgła po 170kkm, elektroniczny regulator prędko?ci dmuchawy i ł?czniki przedniego stabilizatora. Nigdy samochody tej marki mnie nie zawiodły zawsze wróciłem do domu. Kolejnym autem będzie też opel vectra C.
asmo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Jezdzil ktos z szanownych forumowiczow VW Lupo 1.2 tdi z automatem? Ciekaw jestem bardzo jak sie to sprawuje. Łap kolego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1cf14bea8f045cb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a6802f12bd201e0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7bff0d5863a89c5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/580eaed33cedaf8c.html Ojojoj, dawno mnie tu nie bylo !happybth !happybth
-=Dee Jay=- Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2007 a ja w efekcie nie kupiłem niczego z tego co chciałem. z założeń pozostał tylko silnika diesla ... zrezygnowałem z segmentu D bo mi nie potrzebny tak duzy samochod automat - nad tym strasznie boleję, bo bardzo chciałem, ale nie było takiej opcji. zamówiłem sobie Fiata Bravo tak jak w przypadku ALFY bardzo spodobał mi się design. Bardzo dobry silnik, z którego korzysta także OPEL (JTD 150KM), oszczędny, elastyczny daj?cy satysfakcje w czasie jazdy. odbieram w przyszłym tygodniu
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Grudnia 2007 Administrator Opublikowano 14 Grudnia 2007 I co? ty najlepszego zrobił?????!!!!!! Hehehe... dobra, żartuje... niech Cię bezawaryjnie wozi !OK
Piotr z Gdańska Opublikowano 14 Grudnia 2007 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jeżeli mie?cisz się w tym samochodzie - to będziesz zadowolony. A silnik w większym i cięższym oplu vectra C kombi ( ponad 1600kg) sprawuje się REWELACYJNIE. Przejechałem juz ponad 80 kkm i wci?ż nie mogę się nim nacieszyć. Gratuluję.
Abach Opublikowano 14 Grudnia 2007 Opublikowano 14 Grudnia 2007 zamówiłem sobie Fiata Bravo Cooo?????? Jeszcze w uszach brzmi? mi Twoje słowa: jak skuter to Suzuki, jak motor to Kawasaki a jak samochód to Honda... i kupiłe? Fiata? !OK Gratuluję zakupu, niech dobrze jeĽdzi i nie sprawia kłopotów. Kurcze, mój Fiat żółty "Diablo" ma taki sam silnik i prawie 50 kM mniej Mogłem kupić czerwonego, s? najszybsze
Rekomendowane odpowiedzi